Nogomet

Platini brani Domenecha

Tomislav Globan • utorak, 01.07.2008.

Predsjednik Uefe i bivši francuski reprezentativac Michel Platini inzistira na tome da se Raymondu Domenechu pruži još jedna prilika na klupi Les Bleusa...

Nakon debakla na Euru i osvojenog tek jednog boda u skupini, francuski mediji žurno traže Domenechovu "glavu" i angažiranje mlađeg izbornika s modernijim pogledima na nogomet.

Michel Platini ne dijeli takvo mišljenje: "Nisam ovdje kako bih branio Domenecha, ali volio bih da ostane izbornik. Francuskoj ne treba novi izbornik, već novi igrači koji će nam donijeti plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. Najbolji čovjek za to po meni je Raymond Domenech jer on najbolje poznaje mlade igrače koji su već u reprezentaciji, ali i one koji će tek tamo dospjeti", izjavio je predsjednik Uefe za francuski list L'Equipe.

"Deschamps, Laurent Blanc, to bi mogla biti nova imena na klupi, ali ne još. Moramo ostaviti stručni stožer kakav jest i dati im još jednu priliku. Problem kod Francuske je što imidž naše reprezentacije u javnosti nije dobar, a to nije problem samo trenera. Francuska reprezentacija je momčad svih Francuza, a ne samo jednog čovjeka", brani Platini Domenecha upozoravajući na žestoke kritike koje su uslijedile nakon poraza u "skupini smrti" od Nizozemske i Italije te blijedog remija s Rumunjskom.

Francuski nogometni savez najavio je kako će odluku o izborniku donijeti 3. srpnja nakon što se analizira nastup na Euru te Domenechov rad u protekle četiri godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!