Nogomet

Fordyce: "Linfield je favorit"

Tomislav Pacak • četvrtak, 10.07.2008.
Fordyce: "Linfield je favorit"

Ne, izjava iz naslova ne odnosi se na sudar zagrebačkog Dinama i Linfielda u prvom pretkolu Lige prvaka, već na - prvenstvo Sjeverne Irske...

Menadžer Linfielda David Jeffrey priznao je kako mu momčad trenutno nije u idealnom stanju i da pokušava dovesti još dva kvalitetna napadača u klub. Mark Dicson, Thomas Stewart i Timmy Adamson su napustili klub, a mogao bi otići i Peter Thompson, najbolji napadač Linfielda.

Ipak, usprkos odlascima u najvećem rivalu Glentoranu ne vjeruju da je Linfield slabiji nego lani te prvake smatraju i favoritima u novoj sezoni.

Veznjak Glensa Daryl Fordyce ulogu favorita prepušta Linfieldu: "Linfield je i dalje momčad za pobijediti. Oni su prvaci i osvojili su dva najveća trofeja prošle sezone. Mi moramo zadržati svoju formu i pokušati se probiti ispred njih, ali oni su postavili standard koji mi ostali moramo doseći. Ako pogledate njihovu prvu momčad nisu previše promijenili. Igrači koji su otišli su više bili pričuvni nego standardni."

Kapetan Paul Leeman također ne želi podcijeniti Linfield: "Oni su prvaci i najbolja su momčad u zemlji zadnje tri godine pa to valja priznati. Napustilo ih je par igrača, ali njihova momčad je i dalje snažna i moramo naporno raditi da bi postigli ono što su oni učinili. Podigli su letvicu i na drugima je da ih dohvatimo. Imamo dobru momčad i pokušat ćemo ih dostići, no Linfield neće predati svoju krunu bez borbe."

Linfield sigurno neće predati ni dvoboj prvog pretkola protiv Dinama, borbenost će im biti najveći adut, no vjerujemo da Dinamu to ipak ne bi smio biti nepremostiv problem...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!