Nogomet

Kako su igrali: Drpić zaslužio pogodak

Vedran Attias • srijeda, 16.07.2008.
Kako su igrali: Drpić zaslužio pogodak
Foto: Davor Sajko

Teško je donijeti neke zaključke nakon 90 minuta i to protiv puno slabijeg protivnika, no već je sada jasno na kojim je pozicijama Dinamo slab, na kojima jak te na kojim dijelovima igre Modri moraju još poraditi...

Tomislav Butina: Nije bio na većim ispitima pa je teško suditi, no ostaje u pamćenju ono jedno "plivanje" u prazno nakon kornera, no za Butinu se ne treba brinuti.

Etto: Kako se od njega i očekuje - bio je opasan prema naprijed te je više vremena proveo na protivničkoj nego na vlastitoj polovici. Nedostaje mu malo više okomite igre, odnosno trebao bi biti više opasan po gol.

Igor Bišćan: Sigurna igra kapetana Dinama koji je u obrani bio čvrst i pravovremen, a bio je i vrlo opasan u prekidima, no nije bio precizan. Nekoliko je puta opasno prijetio glavom, no nedostajalo je i malo sreće kod tih udaraca.

Dino Drpić: Igrač utakmice. Kao i kapetan - totalno siguran u obrani, a još je i zabio pogodak za 2:0. U nekoliko je navrata reagirao vrlo smireno i bez problema riješio situacije koje su možda izgledale neugodne. Nakon ovih 90 minuta sa sigurnošću možemo reći kako je stoperski par definitivno jedan od jačih dijelova ove momčadi.

Carlos: A što reći? Ponovno je bio najlošiji igrač Dinama. U obrani je bio solidan, no kada treba napraviti nešto prema naprijed dolazi do problema. Nikako ne može pogoditi centaršut. Carlosa u momčadi drži samo činjenica što je Ibanez zaista loš u obrani, odnosno u postavljanju, no pitanje je koliko dugo?

Mathias Chago: Jedan od velikih pobjednika današnje utakmice. Nakon dugo vremena je odigrao pravu, natjecateljsku utakmicu i, uz manje probleme, zadovoljio. Njegova se igra više bazirala prema natrag, no kada uđe u formu - možemo očekivati i njegovu karakterističnu igru prema naprijed.

Ivica Vrdoljak: Odradio svoj posao. Tako bi se moglo reći. Pokupio je "milijun" lopti u sredini, napravio prekršaj kada je trebalo spriječiti kontru te konstantno radio pritisak na vezne igrače Linfielda, a kada ima loptu - ostavlja dojam kako uvijek zna što će s njom. Vrlo dobra i uvjerljiva predstava.

Mihael Mikić: Vidjelo se na Mikiću kako je neigranje ostavilo traga. Mika je ipak propustio veći dio priprema zbog ozljede, no Mikić je uvijek spreman i pravi kada treba.

Pedro Morales: Prvih 45 minuta Morales je pokazao zašto je doveden u Dinamo - puno je trčao, nudio se, sudjelovao u igri. Na koncu, namjestio je gol Mandžukiću, no u nastavku je vidno pao. Sve u svemu, jasno je kako će Čileanac biti pravo pojačanje.

Mario Mandžukić: Zabio je lijepi vodeći pogodak, no mogao je još nekoliko. Bilo ga je po cijelom terenu i zaista je bio konstantno neugodan. Kada malo popravi realizaciju - bit će to onaj Mandžukić na kojega Ivanković računa.

Boško Balaban: Puno se trudio. Rekli bi čak "previše za Balabana", no to nije ništa novo. Balaban je već na pripremama pokazao kako je željan nogometa, a u takvom stanju - doći će i golovi.

(od 46.) Sammir: Nije se previše pokazao. Mladi je Brazilac van forme i nikako ne uspijeva vratiti lakoću i lepršavost u svoju igru. Trener Ivanković vjeruje u njega i sigurno je kako će dobivati dosta prilika pokazati što zna, a to je navodno mnogo.

(od 57.) Milan Badelj: Otkriće utakmice. U pola sata je pokazao kako se radi o velikom talentu, ali i već sada dobrom igraču. Puno je ofenzivniji od Chaga i Vrdoljaka te se ne boji ući u dribling. Nekoliko je puta odlično proigrao Carlosa na lijevoj strani. Pred njim je još jako puno truda i rada, no rastom, kretnjama, a i potezima lagano podsjeća na veznjake Barcelone Iniestu i Xavija.

(od 78. Josip Tadić): Prekratko je igrao za detaljniju analizu, no svakako je zaslužan za drugi pogodak Dinama jer je on srušen u prodoru te je tako Drpić dobio priliku iz slobodnog udarca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!