Nogomet

"Trudom i zalaganjem do prihvaćanja"

Vedran Attias • petak, 18.07.2008.
"Trudom i zalaganjem do prihvaćanja"
Foto: gnkdinamo.hr

Ponovno je bilo svečano u Plavom Salonu gdje je potpis na ugovor s Dinamom stavio bivši kapetan Hajduka i "hajdučko srce" - Mirko Hrgović...

Ono što se još nedavno činilo nemogućim, ostvarilo se i sportski direktor Dinama Zoran Mamić nije skrivao zadovoljstvo: "Jako smo sretni jer je Mirko igrač koji nam treba. Njegove su kvalitete dobro znane svima, a, nakon Ivana Bošnjaka, Hrgović je drugo "hajdučko srce" koje je došlo u Dinamo."

U medijima su se već pri samoj ideji o dolasku Hrgvića u Dinamo pojavile nekakve priče koje nemaju veze s nogometom pa je sportski direktor reagirao: "Molio bih da se ne potenciraju neke stvari iz prošlosti jer to zaista nije bitno - on je kvalitetan igrač koji nama treba. Sigurni smo kako će se Mirko boriti za Dinamov dres kao i svaki dosada u karijeri."

Zahvala navijačima

Prije potpisa ugovora, sportski je direktor čestitao Hajduku i Slavenu na dobrim rezultatima i pohvalio navijače koji su bili zaista sjajni u Belfastu: "Iskoristio bih ovu priliku i čestitao Slavenu i Hajduku na dobrim rezultatima. Svakako bih pohvalio i zahvalio se našim navijačima koji su nas sjajno bodrili u Sjevernoj Irskoj te pokazali kako se i bez baklji i petardi može sjajno bodriti svoj klub."

Naravno, trener Ivanković je bio izuzetno sretan što mu u momčad dolazi tako kvalitetan igrač: "Zaželio bih Mirku dobrodošlicu u naš klub. On je igrač koji oplemenjuje našu lijevu stranu te ja od njega očekujem da nastavi odlične igre kojima je postao najbolji lijevi bek na ovom prostoru. Siguran sam da smo dobili dodatnu kvalitetu i kako će uz njega brže stasati naši mladi igrači."

Bivši kapetan Hajduka, a sada Modri - bio je kratak i jasan: "Zahvaljujem se sportskom direktoru i treneru na lijepim riječima, a ja samo mogu reći kako ću svojim radom i zalaganjem natjerati sve da me prihvate. veselim se što sam postao član ovako velike momčadi." Odluka nije bila laka, no nije previše dvojio: "Dinamo je bio korektan i konkretan te sam kroz razgovor sa svojom obitelji odlučio kako je ovo odličan potez."

Godišnja samo za zapad

S obzirom da će gotovo sve utakmice ove sezone biti besplatne (osim Europe i Hajduka), navijači mogu kupiti godišnju kartu samo za zapadnu tribinu i to po cijeni od 800 kuna. Naime, zapadna tribina je jedina gdje postoje numerirana sjedala i to na sredini tribine pa godišnja karta ima smisla. Naravno, kao i uvijek, godišnja karta ne vrijedi za moguće utakmice skupine Lige prvaka dok za sve ostale utakmice - vrijedi.

Spominjao se povratak u Hajduk, no Hrgović opovrgava ikakve kontakte: "Nisam imao nikakav kontakt s upravom Hajduka, a iz nekih izvora sam čuo da me nisu željeli. Moram priznati kako sam očekivao barem jedan poziv i objašnjenje. Naime, ipak sam još nedavno bio kapetan Hajduka."

Hrgović će pravo nastupa dobiti kada Japanski nogometni savez sredi sve papire, a Modri se nadaju kako će se sve srediti do prvog kola domaćeg prvenstva te kako će Hrgović igrati u 2. pretkolu Lige prvaka. Očekuje li on sam mjesto u prvih 11?: "Dinamo ima dobru momčad i odlične igrače. Na meni je da se kroz trening svojim zalaganjem pokušam izboriti za mjesto u momčadi. Konkurencija je zdrava i samo me još više motivira."

Karte za Linfield

Prodaja karata za uzvratnu utakmicu 1. pretkola protiv Linfielda počinje u ponedjeljak, a cijene karata su: sjever 20 kuna, istok 30 kuna i zapad 40 kuna. Svakako treba naglasiti kako za tu utakmicu neće vrijedi godišnje karte od prošle sezone, a nove godišnje karte (samo za zapad) mogu se kupiti od ponedjeljka.

A što očekuje od navijača?: "Torcida je jasno na utakmici rekla svoje mišljenje", uz smijeh je rekao Hrgović i nastavio: "Svjestan sam da sam sada u najvećem rivalu i to je tako, no ja sam čovjek koji voli izazov." Što se tiče navijača Dinama, kratko je poručio: "Svojim ću ih radom, borbenošću i zalaganjem natjerati da me prihvate." Te karakteristike kod Hrgovića nikada nisu došle u pitanje.

Sportski direktor Dinama reagirao je na ovu temu i razjasnio događaj na Dvoranskom PH kada je Hrgović, tada kapetan Hajduka, branio Carevića koji je bježao pred utrčalim navijačem: "Mislim da će svaki normalan navijač prepoznati situaciju u kojoj je Hrgović, kao pravi kapetan, branio svoj klub i suigrača. To je bila reakcija koja pokazuje kakav je on karakter i mi smo sigurno da će on isto tako, ne daj Bože trebalo, reagirati u dresu Dinama."

Pohvala Šokoti

Status oko Tome Šokote prokomentirao je trener Ivanković: "On je dio naše momčadi i sve se može vrlo lako promijeniti. Šokota zbog svoje profesionalnosti i odnosa prema radu zaslužuje da i ja budem prema njemu korektan pa sam mu rekao kako trenutno nije u prvom planu, no on je to vrlo sportski prihvatio i trenira kao da je na početku karijere i ja mu na tome čestitam. Takva reakcija dovoljno govori o njegovom karakteru."

Nije se Hrgović previše uzrujao niti kada su mu okupljeni novinari prenijeli izjavu Nikole Kalinića u kojoj se "baš i ne slaže" s Hrgovićevom odlukom: "Nisam to vidio. Ja se redovito čujem s nekim igračima Hajduka s kojima sam ostao dobar prijatelj. Kalinić je još mlad i ishitren što je pokazao i bacanjem kapetanske trake nakon izmjene. Dobar je on dečko i ne treba mu se ta izjava uzeti za zlo - jednostavno je mlad."

Što se tiče fizičkog stanja - tu ne bi trebalo biti problema jer japanska liga traje i Hrgović je normalno trenirao do prije nekoliko dana. Ovako je Hrgović objasnio svoju kratku epizodu na Dalekom istoku: "Iskreno, otišao sam tamo s jednim ciljem - riješiti egzistenciju, ali što se tiče sportske strane to je ipak kraj svijeta. Odlaskom Kužea situacija se pogoršala i vrlo sam sretan što se brzo završilo."

Zaključno, Dinamo je dobio dokazano odličnog bočnog igrača koji će donijeti puno dobroga po lijevoj strani. Što se tiče navijača, Zoran Mamić je lijepo objasnio kako je tom svojom reakcijom Hrgović samo pokazao kakav je borac i "fighter" koji će zaštiti svoj klub i suigrače. Njegov je klub sada Dinamo i sigurno je kako mu navijači neće zamjeriti taj potez. Uostalom, sigurno je kako će Hrgović svojim dobrim igrama vrlo brzo postati jedan od nosioca igre Modrih, a tada će ga i oni najžešći navijači prihvatiti.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!