Nogomet

"Ovo su heroji irskog nogometa"

Marin Vuković • četvrtak, 24.07.2008.
"Ovo su heroji irskog nogometa"
Foto: Davor Sajko

Ako nakon sinoćnje Dinamove predstave protiv limitirane momčadi Linfielda postoji osoba kojoj nije jasno o koliko se slabom rezultatu radi, izjava trenera irske momčadi Davida Jeffreya svakako će pomoći postavljanju stvari u pravu perspektivu. Jeffrey je, naime, uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka okarakterizirao najboljim izdanjem Linfielda u povijesti, a igrače nazvao - herojima.

Nakon Dinamove pobjede od 2:0 u Belfastu malo je reći da su se nogometaši i stručni stožer Linfielda pribojavali puta u Zagreb i ishoda utakmice na maksimirskom stadionu. Nitko nije očekivao da bi slabašni Linfield protiv favorizirane zagrebačke momčadi mogao izvući bilo što osim uvjerljivog poraza, a nakon pogotka Marija Mandžukića već u trećoj minuti, Irci su se osim potopa s neba počeli pribojavati i onog rezultatskog. Oduševljenje zbog konačnih 1:1 tim je veće, a najviše od svih oduševljen je trener irske momčadi David Jeffrey koji nije štedio riječi pohvale za svoje igrače.

"Ljudi su govorili da samo trebamo izgubiti sa što manjom razlikom jer smo znali da će biti teško zbog ogromne razlike u kvaliteti. Međutim, ovo je bila najbolja predstava moje momčadi u povijesti", blistao je Jeffrey nakon utakmica u kojoj je njegova momčad - ispala iz daljnjeg natjecanja.

"Razlika je trebala biti ogromna, ali smo mi bili fantastični", nastavio je s hvalospjevima irski trener. "Nakon ranog pogotka siguran sam da su mnogi pomislili da ćemo se slomiti, ali to se ovoj momčadi nije dogodilo. Postigli smo velike stvari s ovim klubom u posljednjih deset godina, ali ovo je vrhunac svega. Nismo ih samo uspjeli zaustaviti, mi smo i igrali nogomet, pružili sjajan otpor i mogli smo dobiti utakmicu, ako ne i izboriti prolaz u sljedeće pretkolo."

Teško je ne osjetiti simpatije prema klubu i treneru koji Dinamo respektiraju u toj mjeri da su pobjedu nad Modrima smatrali posve nemogućom misijom, a potom došli na korak do njenog ostvarenja. "Za mene, ovi igrači su heroji irskog klupskog nogometa", sijao je pohvale Jeffrey. "U svlačionici smo pričali o bitkama i ratu i kako su ih uvijek dobili narodi koji su se borili za nekakav cilj, i to je ono što smo učinili. Dobili smo bitku Modrih!"

Ništa manje oduševljen nije bio niti strijelac jedinog irskog pogotka u dvije utakmice s Dinamom, Michael Gault: "Mislim da smo svi bili zabrinuti da bi naš vratar Alan Mannus mogao imati puno posla, ali pustili smo priče i igrali nogomet. Ovo je ponosna večer za Linfield i presretan sam što sam postigao pogodak, ali mogli smo i pobijediti."

"Ispali smo iz daljnjeg natjecanja, ali ne bez ispaljenog metka i siguran sam da će nas se Dinamo sjetiti koliko god daleko otišao u Ligi prvaka", ustvrdio je Gault. Mi bismo dodali: ako nastavi ovako, neće tako daleko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!