Nogomet

"Ovo nije nogometna atmosfera"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 27.07.2008.
"Ovo nije nogometna atmosfera"
Foto: Davor Sajko

Teško se po licu trenera Dinama moglo vidjeti da su Modri upravo upisali pobjedu na otvorenju prvenstva. "Nenogometna" atmosfera koja je bila prisutna na Maksimiru bacila je laganu sjenu na čistu pobjedu Modrih...

Trener Rijeke Mladen Ivančić imao je najgori mogući debi - u Maksimiru: "Ne osjećam se baš dobro jer sam izgubio, ali idemo dalje. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu - čvrsto i angažirano te smo stvorili prilike iz polukontre i kontre. Dinamo je imao milijun prekida i teško je to izdržati. Čestitao bih svojim igračima na borbi i idemo pobijediti Zagreb."

Za razliku od mladog trenera gostiju, domaći je trener imao nekoliko lijepih riječi za njega i njegovu ekipu: "Čestitao bih Ivančiću na debiju i to na najtežem mogućem stadionu. Vidljivo je kako, uz vremenski period, Rijeka može biti momčad kakvu grad i navijači zaslužuju."

Trener Branko Ivanković bio je zadovoljan važnom pobjedom: "Očekivali smo takvu utakmicu - tešku, zahtjevnu, gdje će moji igrači morati pokazati puno upornosti i uložiti truda. Zaslužili smo pobjedu jer smo u 90 minuta imali minimalno praznog hoda. Na sreću, Badelj je izuzetno reagirao, u stilu iskusnog igrača, i "otvorio" Rijeku, a onda je bilo lakše. Ovo je nama jako važna pobjeda pred Domžale i s puno optimizna idemo u Sloveniju."

Solidno je izgledao novi vezni red Dinama: "Naravno da očekujem da budu uvijek bolji. To je kompletno nova vezna linija i potrebno je vrijeme. Badelj i Morales su debitirali u Maksimiru i sigurno će trebati vremena i rada, ali uvjeren sam da će se to brzo posložiti. Morate razumjeti da je deset igrača bilo u bloku i teško je to probiti."

Iako je Balaban zabio gol, napadači nisu oduševili igrom: "Naravno, kad ne postignu gol uvijek ima kritika, ali ja njima stalno govorim da je potrebno puno trčanja, otvaranja i truda. Teško je doći do lopte pored tri - četiri igrača. Njima je vrlo teško jer svi protiv Dinama imaju zatvoreno. Sigurno će oni dignuti formu pa će doći i golovi. Najvažnija je pobjeda, a s Mandžukićem ćemo dobiti i dodatnu kvalitetu."

Naravno, ne može niti jedna konferencija proći bez pitanja o Hrgoviću koji je odigrao vrlo dobru utakmicu: "On je iskusan igrač koji se susretao sa sličnim situacijama. Naravno da nije ugodno i nije nogometna atmosfera i sigurno da nije idealna situacija ako policija mora reagirati. On je odigrao dobru utakmicu i sigurno ćemo s njim dobiti potrebnu opasnost na lijevoj strani. Igrao je dobro prema naprijed i prema nazad te smo uvjereni da smo s njim dobili pojačanje."

Trener gostiju smatra kako je Rijeka odigrala dobru utakmicu: "Primili smo gol nakon dekoncentracije gdje se Badelj ubacio i kaznio našu pogrešku. Imali smo nekoliko dobrih situacija, ali na tome ćemo raditi i sretan sam što smo držali dobar raspored. Igru prema naprijed nismo stigli previše raditi nego smo više radili na obrani i kontrama. Skok smo poboljšali, no igru ne možemo napraviti preko noći. Kada se svi spreme kako treba, mislim da će biti bolje jer imamo materijala."

Trener Ivanković prokomentirao je "nenogometne" uvjete na tribinama: "To nisu nogometni uvjeti - nogomet je veselje i sreća, jedna lijepa priča. Ja pripremam igrače da uživaju u prezentaciji svog znanja i talenta i tužan sam što se to događa. Uvijek postoje ljubimci, ali mislim da je sport poligon za sreću i zato sam tužan kao trener, sportski radnik i kao pedagog."

Naglasio je još jednom kako je ovo tek početak sezone: "Morate razumjeti da se sve momčadi dižu kroz prvenstvo. Naša će se forma dizati i normalno da nismo potpuno spremni na početku. Kada bude najpotrebnije - bit ćemo pravi"

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Inter-Zaprešić2:3Šibenik
Sesvete1:1Osijek
Cibalia0:0Slaven Belupo
Varaždin2:1Zagreb
Hajduk1:0Zadar
Dinamo2:0Rijeka
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!