Hrvatski Kup, 1/16 finala, 23.09.2008, 15:30 h, Rijeka, stadion Krimeja, gledatelja: 2.000
Suci: Jurica Mihalj (Velika Mlaka)
Orijent
Orijent
Ivor Weitzer 34' (11m)
1:4 Hajduk
Dario Jertec 5', 15'
Mario Maloča 50'
Marijan Buljat 86'
Hajduk

Hajduk bez problema u Rijeci

Zoran Zdelar • utorak, 23.09.2008.
Hajduk bez problema u Rijeci
Foto: Sandro Donda

Hajduk je bez gotovo ikakvih problema stigao do pobjede koja ih vodi u osminu finala Hrvatskog Kupa. Orijent je u drugom poluvremenu imao pokoju priliku za začiniti utakmicu, no to ipak nisu uspjeli iskoristiti...

Orijent
Orijent
Hajduk
1
Radek Antošik
2
Alen Đurić
3
Dario Mance
4
Zvonimir Jergović
5
Alen Orlović
6
Fatos Hoxha
7
Ivor Weitzer
8
Toni Rudan
9
Dino Topolnjak
(do 78')
10
Josip Rudan
(do 84')
11
Bernard Šuker
(do 63')
Pričuvni igrači
18
Damir Radomir
63'
16
Luka Barišić
78'
17
Ivan Crljenica
84'
Trener
Boris Pučić
26
Goran Rubil
20
Josip Skoko
29
Dario Jertec
(do 65')
Pričuvni igrači
Trener
Goran Vučević

Kup dvoboj između Orijenta i Hajduka izazvao je u Rijeci prilično veliko zanimanje, pa ne čudi što je otprilike 200 ljudi ostalo bez prilike pratiti uživo ovaj dvoboj. Policija je morala intervenirati u klubu da bi se zaustavila prodaja ulaznica kako sigurnost gledatelja ne bi bila ugrožena. Oni koji nisu uspjeli ući na stadion uglavnom su se ipak snašli te su pratili utakmicu s obližnjeg platoa.

Hajduk je sjajno otvorio utakmicu i već nakon uvodnih 15 minuta splitska je momčad bila u vodstvu od dva pogotka. Igrala se tek 5. minuta kada je Dario Jertec uspio svladati Orijentova vratara za vodstvo od 1:0, a isti nogometaš matira Radeka Antošeka i deset minuta kasnije. Jertec je tom prilikom atraktivno uspio zaobići domaćeg vratara i onda loptu poslati u nečuvanu mrežu.

Orijent praktički da i nije uspio opasnije zaprijetiti Danijelu Subašiću, koji je tek imao zadatak pokupiti nekoliko laganih loptu, koje čak i nisu predstavljale udarac u okvir gola. Hajduk je tijekom većeg dijela prvog poluvremena nastavio prijetiti tražeći treći pogodak kojim bi uvelike riješili utakmicu već u prvih 45 minuti, no dočekali su tek smanjenje rezultata.

U 34. minuti netko od domaćih igrača pokušao je pucati prema Hajdukovim vratima, ali lopta pogađa Josipa Skoku u ruku s malene udaljenosti, a sudac Jurica Mihalj pokazuje prema bijeloj točki. Precizan izvođač najstrože kazne bio je Ivor Weitzer. Subašić je pogodio stranu u koju mora ići, čak je i bio na lopti, no nije ju ipak uspio zaustaviti te se na 15-minutni odmor otišlo s rezultatom 1:2.

Drugi dio utakmice bio je ipak nešto izjednačeniji, barem kad su u pitanju prilike. Splićani su još jednom zabljesnuli na početku, pa je semafor već u 50. minuti pokazivao rezultat 1:3. Marijan Buljat izveo je slobodan udarac s desne strane te pronalazi Marija Maloču, koji trese mrežu glavom za povećanje vodstva.

Kako je utakmica odmicala domaći nogometaši postajali su sve opasniji te su stvorili nekoliko izglednih prilika, no put do Subašićeve mreže ipak nisu uspjeli pronaći. U posljednjih dvadesetak minuta igra se poprilično primirila i teško da bi se neka prilika mogla izdvojiti. Hajduk je bio zadovoljan učinjenim dotad, a Orijent ipak nije dovoljno snažna momčad kako bi to kaznili i Splićani su tako bez problema izborili mjesto u osmini finala Kupa Hrvatske. U završnici utakmice u listu strijelaca stigao se još ipak upisati i Marijan Buljat pogotkom s manje udaljenosti nakon lijepo proigravanja Mirka Oremuša.

Hrvatski Kup

1/16 finala

Orijent1:4Hajduk
Karlovac 19197:6 **Istra 1961
Hrvatski dragovoljac1:0Međimurje
Moslavina2:1Šibenik
Vukovar '910:1Pomorac
Konavljanin1:0Belišće
Zadar3:0HAŠK
Mladost Cernik0:1Varaždin
Metalac0:6Rijeka
Zagora2:1Osijek
Grafičar Vodovod1:3Zagreb
Suhopolje1:2Cibalia
Oriolik-:-Kamen Ingrad
Lučko3:5Inter-Zaprešić
Gaj Mače1:5Dinamo
Polet Buševec0:2Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!