Hrvatski Kup, 1/16 finala, 23.09.2008, 15:30 h
Hrvatski dragovoljac
Hrvatski dragovoljac 1:0 Međimurje
Međimurje

Dragovoljci vratili obraz

Ivana Strahija • utorak, 23.09.2008.
Dragovoljci vratili obraz
Foto: Davor Sajko

Nakon što su ih u subotu potopili s 5:2, Međimurci u šesnaestini finala Kupa nisu uspjeli još jednom dobiti Hrvatski dragovoljac na Sigetu.

Momci u crnom, momčad Hrvatskog dragovoljca, uspjeli su vratiti obraz nakon subotnje katastrofe u 6. kolu prvenstva, kad su mogli samo gledati kako raspoloženi međimurski napadači pune njihovu mrežu.

Izgleda da je to bio dodatan motiv za današnji Kup susret i Dragovoljci su bili mnogo raspoloženiji na terenu nego pred svega par dana. No, treba reći da je prvo poluvrijeme utakmice s Međimurjem pripalo gostima, koji su u prvom dijelu redali priliku za prilikom, imali čak osam udaraca u okvir gola i šest kornera.

Da su Vuka ili pak Vručina, koji je uspio pogoditi Dragovoljčevog vratara u nogu, zatresli mrežu, vjerojatno se domaća ekipa ne bi nastavila srčano boriti i u nastavku utakmice, kad je Barnjaku ipak uspjelo smjestiti jedan, ali kako se kasnije pokazalo, odlučujući pogodak u međimursku mrežu.

Nakon pogotka Međimurci igraju nešto slabije, i tek ih prečka oporavljenog Andrea vraća u igru. Trudili su se crveno-crni izjednačiti i izboriti produžetke, no danas im lopta jednostavno nije htjela zatresti mrežu na stadionu Stjepana Spajića.

Sportski direktor Međimurja Miljenko Dovečer nakon susreta nam je kazao: "Kup nam nije bio imperativ, no svaka momčad želi pobjedu. Žao nam je zbog ispadanja iz kup natjecanja, no što je tu je, okrećemo se u potpunosti suboti i Lokomotivi."

1/16 finala Kupa:
Hrvatski dragovoljac – Međimurje 1:0 (75. Barnjak)

Hrvatski Kup

1/16 finala

Orijent1:4Hajduk
Karlovac 19197:6 **Istra 1961
Hrvatski dragovoljac1:0Međimurje
Moslavina2:1Šibenik
Vukovar '910:1Pomorac
Konavljanin1:0Belišće
Zadar3:0HAŠK
Mladost Cernik0:1Varaždin
Metalac0:6Rijeka
Zagora2:1Osijek
Grafičar Vodovod1:3Zagreb
Suhopolje1:2Cibalia
Oriolik-:-Kamen Ingrad
Lučko3:5Inter-Zaprešić
Gaj Mače1:5Dinamo
Polet Buševec0:2Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!