Hrvatski Kup, 1/16 finala, 24.09.2008, 15:30 h
Zadar
Zadar 3:0 HAŠK
HAŠK

Zadar do prve pobjede

Sanja Čalić • srijeda, 24.09.2008.
Zadar do prve pobjede

Nakon neuspjeha u prvenstvenim dvobojima, na zadarsku je adresu stigla i dugo očekivana pobjeda. Zebićeva je momčad prvi put ove sezone slavila i to u susretu Kupa uvjerljivo porazivši HAŠK s 3:0...

Novo pojačanje u zadarskim redovima Marin Ljubičić mnogo je pridonio velikom zadarskom slavlju nakon gotovo pola godine. On je, naime, bio jedini Zadrov strijelac protiv HAŠK-a, no mrežu je protivničkog vratara zatresao čak triput čime je prvoligašu sa Stanova osigurao uvjerljivu pobjedu koja mu je, nakon niza neuspjeha u prvenstvenom dijelu, bila itekako potrebna.

Iako nisu ušli dominantno u susret, Zadrani su od početka stvarali prilike pred Stanekovićevim golom, od kojih su najizglednije bile one Tomasova iz šeste minute i kapetana Suraća 20 minuta kasnije, no protivničkog su vratara uspjeli su svladati tek u drugom dijelu. Mnogo se bolje Zebićeva momčad postavila u drugom poluvremenu stvarajući pritisak na polovici HAŠK-a koji je vrlo brzo urodio i plodom.

Stanekoviću je najprije nekoliko puta zaprijetio mladi Tomasov, no njegovi udarci nisu bili uspješni, već je u 52. minuti Zadrane u vodstvo doveo Marin Ljubičić koji se nakon izvedenog kornera najbolje snašao pred protivničkim vratarom i matirao ga (1:0). Nije se Zadru protiv HAŠK-a dogodilo kao nebrojeno puta ranije da nakon postignutog pogotka čuva rezultat, jer su Zebićevi igrači nastavili stvarati opasnosti pred suparničkim golom, stoga se nije dugo čekalo na novi pogodak.

Ljubičić je ponovno u 58. minuti primorao Stanekovića na vađenje lopte iz mreže koja se po drugi put zatresla nakon što je bivši Hajdukov igrač iskoristio akciju u kojoj su sudjelovali Tomasov i Mitrović (2:0). Momčad HAŠK-a sve je svoje snage potom usmjerila na napad, no to im se nije isplatilo, jer je njihovu obranu u 84. minuti ponovno nadmudrio Ljubičić potvrdivši novim pogotkom Zadranima toliko dugo čekanu pobjedu (3:0) koja bi im, uoči prvenstvenog dvoboja s Rijekom, mogla vratiti srozano samopouzdanje.

Hrvatski Kup

1/16 finala

Orijent1:4Hajduk
Karlovac 19197:6 **Istra 1961
Hrvatski dragovoljac1:0Međimurje
Moslavina2:1Šibenik
Vukovar '910:1Pomorac
Konavljanin1:0Belišće
Zadar3:0HAŠK
Mladost Cernik0:1Varaždin
Metalac0:6Rijeka
Zagora2:1Osijek
Grafičar Vodovod1:3Zagreb
Suhopolje1:2Cibalia
Oriolik-:-Kamen Ingrad
Lučko3:5Inter-Zaprešić
Gaj Mače1:5Dinamo
Polet Buševec0:2Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!