Nogomet

Brazil uvjerljiv na otvaranju

Antonija Pavlić • utorak, 30.09.2008.
Brazil uvjerljiv na otvaranju

Odigrani su prvi susreti skupina A i B na SP-u u malom nogometu u Brazilu. Domaćin je s visokih 12:1 pobijedio Japan, dok je Paragvaj održao nogometnu lekciju Amerikancima svladavši ih s 5:0. Pobjede su ubilježili i Kuba protiv Solomonskih otoka te Italija protiv Tajlanda...

SAD je u susret protiv Paragvaja ušao s očitim samopouzdanjem, te se na licima izabranika Keitha Tozera moglo iščitati "lako ćemo". No, nakon početne grede Matthewa Stewarta igra se polako preselila na polovicu SAD-a. U prvom su poluvremenu igrači Paragvaja američku prepotenciju kaznili s tri pogotka.

Mrežu je načeo Jose Luis Santander u 7. minuti, na 2:0 je povisio Fabio Alcaraz deset minuta kasnije, dok je konačnih 3:0 postavio Robson Fernandez u 20. I u drugo poluvrijeme nogometaši Paragvaja ulaze furiozno. Sve nade u preokret SAD-u su uništili Carlos Chilavert u 23. i Rene Villalba u 39. minuti.

Solomonskim otocima se na početku susreta protiv Kube činilo da je ovo definitivno njihov dan. Najmlađa ekipa na turniru s prosjekom od 18 godina u vodstvo je došla u 1. minuti susreta pogotkom Eliota Ragomoa. No, pogodak je tek uspio razljutiti Kubance koji su samo dvije minute kasnije došli do izjednačenja (Yulier Olivera).

Carlos Madrigal je u 6. pogodio za vodstvo, a strijelac je prvog pogotka četiri minute kasnije povećao prednost na 3:1. Do kraja su poluvremena Kubanci postigli još dva pogotka, u 10. je strijelac bio Boris Siname dok je Eduardo Morales svoj prvi od četiri današnja pogotka postigao četiri minute prije kraja prvog poluvremena.

U drugom je poluvremenu solomonska obrana probijena u 27. minuti. Show Eduarda Moralesa i pogodak Jhonneta Martineza donijeli su povećanje kubanske prednosti na 8:1, ne biste vjerovali, sve u istoj minuti. Morales je u 30. postigao i svoj četvrti pogodak, a sudbinu je potpuno potonulih nogometaša iz Solomonskih otoka zapečatio na samom kraju susreta iz kaznenog udarca Yosniel Mesa.

Italija se unatoč odličnom napadačkom paru Zanetti - Foglia dosta namučila protiv Tajlanda, koji je postavio vrlo čvrst bedem ispred vratara Suraponga Tompe koji se iskazao s nekoliko vrhunskih obrana. Unatoč potpunoj dominaciji (63 % lopte u posjedu), lopta jednostavno nije htjela ući u gol unatoč 31 šutu i 12 udaraca iz kornera. Tako su i prvu veliku priliku na utakmici iz kontranapada zapucali Tajlanđani. No, pogodak je u prvom poluvremenu ipak pao i to pet minuta prije kraja poluvremena.

Kazneni udarac je za talijansku momčad sigurno realizirao kapetan Grana za potpuno zasluženo vodstvo izabranika Alessandra Nuccorinija. Tajland je do kraja prvog dijela susreta imao nekoliko dobrih prilika za poravnanje rezultata, no tri je prilike propustio realizirati Prasert Innui. Vrhunac propuštenih prilika istog igrača kulminirao je promašenim jedanaestercem koji je otišao daleko iznad grede.

U drugom poluvremenu bilježimo samo drugi žuti karton Tajlanđanina Panomkorna Saisorna, dok su se prilike mogle nabrojati na prste jedne ruke.

Dvoboj domaćina Brazila i Japana došlo je pogledati mnoštvo brazilskih ljubitelja nogometa, a njihovi su ih nogometaši nagradili na najbolji mogući način - odličnom igrom i uvjerljivom pobjedom. Nakon početnog izmjenjivanja udaraca, Brazil se preko Lenisia i Marquinha u 3. i 4. minuti odljepljuje na 2:0, a sedam minuta kasnije najveća atrakcija turnira, brazilski napadač Falcao, postavlja iz kaznenog udarca 3:0. Pet minuta prije kraja prvog dijela Nobuya Osodo postiže jedini pogodak za Japan na utakmici i donekle tek ublažuje visoki poraz svoje momčadi.

U drugom su poluvremenu igrači Brazila postigli devet pogodaka ne primivši ni jedan te su tako samo potvrdili kandidaturu za osvajanje naslova koji brani ekipa Španjolske. Pogotke su postizali Wilde, dva puta Ari, dva puta Schumacher, jednom Betao, jednom Cico, još jednom Falcao, jednom Cico i po drugi puta Lenisio.

Sutra na red dolaze grupe C i D, točnije susreti između Argentine i Kine, Guatemale i Egipta, Španjolske i Irana te Urugvaja i Libije, koju vodi naš Mato Stanković.

Mali nogomet, SP, Brazil:
Grupa A:
Brazil - Japan 12:1 (3:1)
Kuba - Solomonski otoci 10:2 (5:1)

Grupa B:
Italija - Tajland 1:0 (1:0)
Paragvaj - SAD 5:0 (3:0)

Mali nogomet, SP, sutrašnji raspored:
Grupa C:
Guatemala - Egipat, 15:30
Argentina - Kina, 17:30

Grupa D:
Španjolska - Iran, 15:30
Urugvaj - Libija, 17:30

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!