Nogomet

"Nisam došao da budem magarac"

Ivana Strahija • petak, 10.10.2008.
"Nisam došao da budem magarac"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Glavni strateg varaždinskog Varteksa danas je ipak odustao od svog odlaska iz kluba. U međuvremenu je mladom Varaždincu stigla i ponuda iz Rijeke, koju je on odbio.

Nikad posjećenija nije bila konferencija za novinare varaždinskog nogometnog prvoligaša, a svi su novinari željeli znati samo jedno – hoće li Dražen Besek dići ruke od Varteksa ili ne. "U Varteks nisam došao olako odustajati, došao sam stvoriti nešto dobro, napraviti pomake da se možemo boriti s klubovima koji su igrački i organizacijski ispred nas." , odmah je novinare umirio Besek.

Čemu onda one najave od ponedjeljka? "Od tada do danas analizirao sam utakmice iza nas i jasno je da su griješili igrači, griješio sam i ja, jer da nismo ne bismo primili najmanje osam pogodaka, više bismo ih zabili i bili bismo plasirani oko četvrtog mjesta. Da smo na tome mjestu nikad se ne bi postavljalo pitanje funkcioniranja kluba, no smatram da mi moje iskustvo daje za pravo komentirati funkcionira li on ili ne. Ja još uvijek smatram da mogu napraviti nešto, zato ostajem. Ako smo toliko postigli bez mnogih stvari koje nam nedostaju, onda nam je samo nebo granica kad sve posložimo. Nisam u Varteks došao da budem magarac i sve vučem sam."

U razgovorima s predsjednikom pa i navijačima ipak nije ništa riješeno, a nisu dana ni čvrsta obećanja: "Kad bismo svaki tjedan imali toliko sastanaka vjerojatno bi se nešto pokrenulo. Smatram da u Varaždinu ima kvalitetnog kadra za sve poslove koje treba popuniti. Od mene se tražilo da među igračima u pripremnom razdoblju napravim selekciju i tako olakšam pritisak na budžet kluba, što sam ja i učinio. Sad ja tražim da se ispuni obećano i osigura maksimalna funkcionalnost kluba. "

I dalje postoji pitanje osmorice igrača kojima istječe ugovor: "Nije ugodno kad znam da neki od njih ne vide sebe u Varteksu u idućoj sezoni i kad znam da neki zbog toga ne daju 100 posto, da se čuvaju ozljeda više no što je potrebno. Ne zamjeram im u potpunosti, jer smatram da bi Varteks njima trebao omogućiti pristojnu egzistenciju u hrvatskim okvirima sve dk ne budu spremni za odlazak u inozemstvo."

To ipak ne znači da će Besek dopustiti da mu igrači "skaču po glavi", premda situaciju nije nimalo lako riješiti: "Da se radi o jednom igraču ne bi bilo problema, ali su to sve većinom standardni prvotimci, a ja nemam toliko široki kadar da ih sve stavim na led. Opet s druge strane ne bih želio u igru uvesti previše juniora, jer ni njima ne bi koristilo da ih prebrzo stavimo u vatru, a time bi postao upitan i naš status prvoligaša", objasnio je Besek taj dvosjekli mač, no ipak nije želio otkriti o kojim se točno igračima radi, kazavši kako će to biti jasno iz sastava.

Tako i dalje situacija ostaje u priličnoj pat poziciji, no barem je status trenera za sada neupitan. Recimo i kako je Beseku ovih dana stigla dosta primamljiva ponuda iz Rijeke, no on ju je odbio.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!