Zimski sportovi

Katastrofa Islandersa

Ante Jukić • utorak, 14.10.2008.
Katastrofa Islandersa
Foto: EPA

Vrlo težak poraz od Buffala doživjeli su noćas NY Islandersi na svom ledu. U drugom susretu odigranom u "Velikoj jabuci" Rangersi su bili bolji od Devilsa, a uspješnu večer imali su i aktualni prvaci, Detroit Red Wingsi...

Hokejaši Buffala bili su jedno od najvećih razočaranja protekle HNL sezone. No, nakon što se lani nisu uspjeli ukrcati u vlak za doigravanje, Sabresi su u novu sezonu krenuli silovito, želeći što prije izravnati "račune". Sinoć su stradali NY Islandersi, koji su u svojoj dvorani pregaženi s čak 7:1.

Sve je bilo jasno već do polovine druge trećine. Hecht, Mair, Pominville i dvaput Vanek donijeli su gostima ogromnih 5:0, nakon čega je utakmica ušla u nešto mirniju fazu. Do kraja su još pogodili Hunter, za posrnulu domaću momčad, te Kotalik i MacArthur za raspucane Sabrese.

I dok su njihovi gradski rivali ponovno "klimavo" ušli u sezonu (Islandersima je ovo bio drugi poraz u tri odigrana susreta), Rangersi su i nakon pete odrađene utakmice ostali na stopostotnom učinku. Posljednja pobjeda posebno je "slatka", budući da su pali najveći rivali, New Jersey Devilsi.

Dubinsky, u 14. minuti prve trećine, i Voros, početkom druge, odveli su Rangerse na dva gola prednosti, no neizvjesnost je prije ulaska u posljednju trećinu vratio John Madden. Ipak, dvoboj u Madison Square Gardenu u mirnije je vode svojim drugim pogotkom odveo Aaron Voros, a konačnih 4:1 postavlja Ryan Callahan, u trenutku kad je Martin Brodeur napustio gol Devilsa. Rangersi su, tako, nastavili dominaciju nad svojim rivalima s druge strane Hudsona, protiv kojih su slavili u čak sedam, od ukupno osam odigranih susreta regularnog dijela prošle sezone.

Nakon iznenađujućeg domaćeg poraza od Toronta na otvaranju sezone, Red Wingsi se, čini se, polako zagrijavaju na "radnu temperaturu". Kaznenička ekspedicija Mikea Babcocka sinoć je pohodila Carolinu, i pogocima svojih švedskih zvijezda došla do druge uzastopne gostujuće pobjede.

Mrežu Warda u sedmoj je minuti dvoboja načeo Nicklas Lidstrom, da bi stvari na početak vratio Joe Corvo, na samom početku druge trećine. Par minuta poslije Red Wingsima prednost vraća Tomas Holmstrom, a 2:1 za goste je na semaforu svjetlilo sve do 15 sekundi prije kraja, kada Henrik Zetterberg pogotkom u praznu mrežu zaključuje priču. Napomenimo da je uspješan debi u dresu aktualnih prvaka imao vratar Ty Conklin, koji je zaustavio 27 udaraca Hurricanesa.

Uspješan, pak, sinoć nije bio Conklinov kolega po zanimanju, Roberto Luongo, kojega je na golu Canucksa početkom posljednje trećine zamijenio Curtis Sanford. Luongo je, naime, u prve dvije trećine dvoboja u Washingtonu čak pet puta kapitulirao, što je za ovako klasnog vratara zaista deprimirajući podatak.

Interesantno, u 5:1 pobjedu Capitalsa nijedan poen nije ugradio Alex Ovečkin, no uspješan je zato bio sunarodnjak i imenjak mu Semin, koji je zabio dva gola za pobjedničku momčad. Preostala tri redom su postigli Green, Jurcina i Nylander, dok je jedini strijelac za kanadsku momčad bio Alexander Adler.

Toronto Maple Leafsi su u svojoj dvorani uspjeli prosuti prednost 3:0 protiv St. Louisa, a zatim i izgubiti nakon "ruleta" kaznenih udaraca. Uspješni su u raspucavanju bili i Predatorsi, koji su odnijeli dva boda iz Chicaga, a čast Kanađana u sinoćnjim dvobojima spasio je Montreal. Canadiensi su u dvoboju punom preokreta slavili na gostovanju u Philadelphiji, čime su djelomično uzvratili domaćinima za prošlogodišnju eliminaciju u polufinalu doigravanja Istočne konferencije.

NHL, rezultati, 13.10.2008: NY Rangers - New Jersey 4:1, Carolina - Detroit 1:3, Philadelphia - Montreal 3:5, Washington - Vancouver 5:1, Toronto - St. Louis 4:5 (SO), Chicago - Nashville 2:3 (SO), NY Islanders - Buffalo 1:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!