Hrvatski Kup, Osmina finala, 29.10.2008, 14:00 h, Unešić, stadion Borovište, gledatelja: 4.000
Suci: Proleta (Opuzen), Gabrilo (Split), Žudetić (Pula)
Zagora
Zagora
Šupe 62'
Bumbak 83'
2:1 Karlovac 1919
Z. Pamić 26' (11m)
Karlovac 1919

Zagora u četvrtfinalu

Ivana Jurica, Goran Tomičić • srijeda, 29.10.2008.
Zagora u četvrtfinalu
Foto: Sandro Donda

U zanimljivoj utakmici Zagora je na domaćem terenu pobjedom protiv Karlovca izborila plasman u četvrtfinale Hrvatskog kupa. Gosti su poveli pogotkom Zvonka Pamića s bijele točke u 27. minuti, ali su u drugom dijelu Šupe i Bumbak donijeli Zagori najveći uspjeh u klupskoj povijesti...

Zagora
Karlovac 1919
Zagora
Karlovac 1919
 
Knežević
 
Dujić
 
Ercegović
 
Milić
 
Matić
 
Šupe
 
Pešić
 
Bumbak
(do 90')
 
Šiklić
(do 78')
 
Grgas–Grando
(do 87')
 
Maleš
Pričuvni igrači
 
I. Vrljić
78'
 
Lj. Vrljić
87'
 
Pletikosa
90'
Trener
Hari Vukas
 
Skočibušić
 
Fumić
 
Paracki
 
Barić
 
Jerneić
 
Lišnić
 
Matika
 
Stambolija
(do 85')
 
Z. Pamić
 
Dujanić
(do 56')
 
Alić
(do 54')
Pričuvni igrači
 
Šorša
54'
 
Pukec
56'
 
Štefančić
85'
Trener
Igor Pamić

U fantastičnoj atmosferi, pred oko 4.000 gledatelja, Karlovčani bolje otvaraju utakmicu. Od prve minute preuzimaju terensku inicijativu, dok domaćini kao da su bili impresionirani protivnikom. Prvi su zaprijetili Karlovčani, točnije Josip Jerneić u sedmoj minuti utakmice, domaći vratar Fabian Knežević bio je primoran na intervenciju.

Već u idućoj minuti opasno je pucao i Lišnić, ali otišlo je preko gola. Zagora nikako nije mogla uspostaviti svoju igru. Momčad Igora Pamića došla je do prednosti u 26. minuti. Domaći branič Marko Matić srušio je u kaznenom prostoru Lišnića. Sudac Proleta odmah je pokazao na bijelu točku, odakle je precizan bio Zvonko Pamić.

Tko je sljedeći?

S nestrpljenjem se na Unešiću iščekuje i sutrašnji ždrijeb parova četvrtfinala. Nakon utakmice protiv Karlovca među pojedinim domaćim igračima već se moglo čuti: ''Dajte nam taj Dinamo!''

Sedam minuta kasnije gosti, iz naoko neopasne situacije, pogađaju okvir gola: Paracki je s 20-ak metara pogodio desnu stativu Kneževića gola. Sve do pet minuta prije kraja prvog poluvremena sve je bilo u znaku gostujuće momčadi, a onda su domaći imali nekoliko odličnih prilika. Izveli su četiri kornera za redom: vratar Skočibušić obranio je udarac glavom Šupe, netko je od Karlovčana izbio je s gol linije udarac Pešića nakon idućeg kornera, a nakon posljednjeg kornera u seriji kapetan domaćih Hrvoje Dujić pucao je preko gola.

U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika na terenu. Zagora je već od prve minute stisla Karlovac na njihovu polovicu, nogometaši Harija Vukasa željeli su što prije do izjednačenja. Nagovijestio je to Antonio Bumbak u drugoj minuti nastavka dobrim udarcem, ali gostujući vratar Skočibušić, unatoč malim problemima, nije morao u mrežu po loptu.

Prema golu gostiju opasno je pucao i Marin Šiklić nešto kasnije, ali otišlo je pored gola. Bio je to nagovještaj izjednačenja koje je stiglo u 62. minuti. Stoper Šupe fantastično je izveo slobodan udarac s otprilike 20 metara, po sredini gola. Preko živog zida pogodio je za 1:1 i erupciju oduševljenja na prepunom Borovištu.

Hrane za sve

Vrijedni domaćini i ovog su puta mnogobrojnim navijačima pripremili i zakusku. Nakon što su protiv Osijeka pripremali fažol, protiv Karlovca na meniju je bila divljač i palenta, a, kako smo saznali, ''palo'' je i 350 kilograma teletine.

13 minuta kasnije Karlovac je propustio najveću priliku u drugom dijelu. Nakon centaršuta s desne strane Jerneić je pucao glavom, ali nije bio precizan. U 83. minuti Borovište je još jednom eksplodiralo od sreće: Ivan Vrljić poveo je kontru domaćih, dodao Pešiću na desnu stranu, on prolazi svog čuvara, šalje nisku loptu u sredinu, natrčava Bumbak koji pogađa za 2:1.

Ponovno ludnica na tribinama. Do kraja utakmice pokušali su gosti doći do izjednačenja i jedanaesteraca. Uveo je Pamić u igru i još jednog napadača, Štefančića, ali bez uspjeha. Nije Karlovac nakon toga stvorio niti jednu priliku u kojoj bi ozbiljnije ugrozio domaćeg vratara Kneževića.

Posljednji zvižduka suca bio je i početka novog, velikog slavlja na Unešiću. Igrači Zagore, koje je tijekom čitavih 90 minuta, nosila pjesma njihovih Pašajica, otrčali su počasni krug uz veliki pljesak cijelog stadiona. Nakon Osijeka i Karlovac je osjetio snagu i zajedništvo momčadi iz Dalmatinske Zagore.

Hrvatski Kup

osmina finala

Konavljanin0:2Hajduk
Pomorac2:0Varaždin
Moslavina0:2Slaven Belupo
Zagora2:1Karlovac 1919
Hrvatski dragovoljac0:6Dinamo
Oriolik0:4Cibalia
Zadar4:5 **Rijeka
Inter-Zaprešić0:2Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!