Hrvatski Kup, osmina finala, 29.10.2008, 14:00 h
Pomorac
Pomorac 2:0 Varaždin
Varaždin

Pljuska Pomorca Varteksu

Ivana Strahija • srijeda, 29.10.2008.
Pljuska Pomorca Varteksu
Foto: Sandro Donda

Varteks je u Kostreni pokazao mnogo manje no što se očekivalo i vlastitim pogreškama otvorio drugoligašu Pomorcu vrata prolaska u četvrtfinale hrvatskog Kupa.

U najavi susreta s Pomorcem trener Varaždinaca Dražen Besek kazao je kako su njegovi igrači nedvojbeno kvalitetniji no oni Pomorca, i da se boji jedino suđenja, odnosno prekomjerne, a nesankcionirane grubosti domaćina.

Ispalo je da se varaždinski strateg možda više trebao bojati vlastitih igrača, koji su u Kostreni pokazali začudno – malo. "Nismo bili pravi, ponovno su nam se događale greške na koje smo upozoravali. Suđenje je bilo dobro, sve je bilo regularno i za ispadanje smo si apsolutno sami krivi. Nismo se znali postaviti u odnosu na drugoligaša", rekao nam je Dražen Besek.

Međutim, Besek je dodao i ovo: "Opet treba reći da je Kup uvijek kocka, treba biti pravi, a momčad se sastoji od 11 različito raspoloženih igrača. Na žalost smo ispali, no trebamo se koncentrirati na prvenstvo i Hajduk u nedjelju."

Kako ne bi ispalo da umanjuje slavlje Pomorca, Besek je rekao: "Protivnik je bio spretniji od nas. Ne treba dramatizirati već prihvatiti ovu pljusku i iz nje nešto naučiti", zaključio je mladi trener Varteksa.

Hrvatski Kup

osmina finala

Konavljanin0:2Hajduk
Pomorac2:0Varaždin
Moslavina0:2Slaven Belupo
Zagora2:1Karlovac 1919
Hrvatski dragovoljac0:6Dinamo
Oriolik0:4Cibalia
Zadar4:5 **Rijeka
Inter-Zaprešić0:2Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!