Hrvatski Kup, Osmina finala, 29.10.2008, 17:00 h, ŠRC Zaprešić
Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
0:2 Zagreb
Miroslav Pejić 46'
Mateo Pavlović 85'
Zagreb

Pjesnici s(p)retniji

Mario Lešković • srijeda, 29.10.2008.
Pjesnici s(p)retniji
Foto: Kristijan Komarica

Opet nije išlo. Iako je Zagreb bio solidan, Interova terenska inicijativa ipak nije bila dovoljna za prolazak u četvrtfinale kupa. Gosti s(p)retniji i igrom u nastavku sasvim zasluženo idu dalje...

Inter-Zaprešić
Zagreb
Inter-Zaprešić
Zagreb
1
Matej Delač
2
Tomislav Ceraj
4
Srđan Pecelj
(do 62')
6
Damir Krznar
8
Ilija Sivonjić
10
Tomislav Jonjić
(do 77')
18
Ante Batarelo
14
Davor Kukec
(do 87')
17
Silvio Cavrić
18
Nino Bule
20
Marijan Budimir
Pričuvni igrači
15
Miroslav Šarić
62'
22
Mario Rašić
77'
9
Bernard Gulić
87'
Trener
Milivoj Bračun
1
Josip Škorić
3
Mario Čutura
8
Davor Piškor
9
Miroslav Pejić
10
Mario Brkljača
13
Marin Oršulić
(do 72')
16
Besart Abdurahimi
(do 55')
18
Marko Kartelo
23
Josip Mikulić
(do 69')
27
Zlatko Palčić
29
Ivan Krstanović
Pričuvni igrači
25
Marko Grgić
55'
11
Mateo Pavlović
69'
17
Igor Jugović
72'
Trener
Luka Pavlović

Jedina novina ovog susreta je ta što je napokon dobiven pobjednik u susretima ovih dvaju protivnika. Iako se ne radi o prvenstvenoj utakmici, ona ima važnost. U samom početku utakmice, domaći imaju laganu terensku inicijativu koju nikako ne uspijevaju materijalizirati. Na prvu ozbiljniju priliku čekali smo do 22. minute kada Kukec iz slobodnog udarca centrira u kazneni prostor, ali njegovu loptu nitko ne prati te ona odlazi u vratnicu od koje se odbija u polje. Sljedeću priliku opet ima Inter kada Sivonjić prolazi varkom i sa šesnaest metara puca lijevom nogom i pogađa gredu. Škorić je bio nemoćan, ali sreća je bila na njegovoj strani. Još u 42. minuti opet Sivonjić puca s istog mjesta kao u 32. minuti, ali ovaj put desnom nogom. Ponovo je siguran bio Škorić. U 44. minuti Sivonjić se sjurio po lijevoj strani, puca prizemno, Škorić odbija, a Bule postiže pogodak. Na njegovu žalost, pomoćni sudac Menđušić opravdano je signalizirao zaleđe. Zagrebaši bez izraženih prilika, najveću u prvom dijelu imali su u 40. minuti kada je Pejić iz slobodnog udarca visoko prebacio Interova vrata.

U nastavku kada se očekivao nastavak dobre igre domaćih, šok na samom početku. Zagrebov junior Abdurahimi probija lijevu stranu Interove obrane i odličnim centaršutom pronalazi usamljenog Pejića, kojem nije bio problem pogoditi glavom za vodstvo gostiju. Nakon toga očekivao se totalni napad domaćih igrača, ali taj pogodak kao da im je odsjekao noge. Nikako nisu mogli uspostaviti igru na sredini terena, a i gosti su im to otežali kvalitetnim postavljanjem u obrani. Već u 60. minuti svi gosti su se povukli do centra, a Inter nije uspijevao probiti taj obrambeni blok.

Pred sam kraj, u 85. minuti, Zagrebov zamjenski igrač Pavlović nakon udarca iz kuta potvrđuje pobjedu gostiju udarcem glavom. Inter bolji u prvom dijelu, Zagreb bolji u drugom. Inter nije iskoristio svoje prilike dok je to Zagrebu uspjelo i zasluženo nastavlja natjecanje u kupu.

Hrvatski Kup

osmina finala

Konavljanin0:2Hajduk
Pomorac2:0Varaždin
Moslavina0:2Slaven Belupo
Zagora2:1Karlovac 1919
Hrvatski dragovoljac0:6Dinamo
Oriolik0:4Cibalia
Zadar4:5 **Rijeka
Inter-Zaprešić0:2Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!