Zimski sportovi

San Jose bolji i od Detroita, ozljeda Crosbya

Krešimir Ferlak • petak, 31.10.2008.
San Jose bolji i od Detroita, ozljeda Crosbya

Četvrtak je bio pun događanja, odigralo se čak dvanaest utakmica. San Jose je dočekao prvake i nanio im drugi poraz u dva dana, a finalisti iz prošle sezone su pali u Phoenixu i ostali bez najveće zvijezde...

San Jose je prije dva dana dočekao i savladao Pittsburgh, prošlogodišnje finaliste, a sada su bil bolji i od aktualnih prvaka. Bila je to odlična utakmica, posebice za domaće, dok je Detroit imao nekoliko slabijih dijelova susreta, što su Sharksi kao prava ekipa iskoristili. Prvi period je počeo sa dvije šanse Detroita, a nakon toga domaćini preuzimaju inicijativu i stvaraju nekoliko prilika. Pogodaka u prvom dijelu nije bilo, a prvi su mrežu zatresli gosti. Marian Hossa je zabio na samom otvaranju druge trećine, ali Sharksi tada prebacuju u brzinu više.

U razmaku od samo tri i pol minute domaćini postižu tri pogotka i stvaraju, kasnije se pokazalo, nedostižnu prednost. Prvo je zabio Patrick Marleau nakon lijepe akcije iza gola Detroita, a nakon toga je mladi Jamie McGinn iskoristio jednu gužvu pred vratima Red Wingsa i postigao svoj prvi Nhl gol. Ubrzo i prilika sa igračem više za Sharkse koju koriste i pogotkom Ryana Clowea odlaze na 3:1. U trećem periodu Detroit nešto bolji, ali Joe Pavelski povisuje vodstvo Sharksa, a konačnih 4:2 u posljednjoj minuti postavlja Brian Rafalski. San Jose drži fantastičnu formu i nakon zadnje dvije utakmice letvicu dižu još više.

Pittsburgh je svoj niz gostovanja nastavio u Phoenixu. Dočekala ih je mlada i poletna momčad Coyotesa, ali nakon susreta malo tko je pričao o porazu, više o ozljedi Sidneya Crosbya. Crosby je odigrao prva dva perioda, a u trećem je samo dva puta izašao na led, te se nakon toga povukao u svlačionicu. Na snimci se nije moglo vidjeti o kakvoj je ozljedi riječ, a niti sam Crosby ne zna točno koji je razlog napuštanja utakmice. ˝Iskreno, niti sam ne znam o čemu se radi. Jednostavno se nisam osjećao dobro, nisam mogao puno napraviti u trećem periodu˝., rekao je Crosby. Više će se vjerojatno znati sutra, a nadamo se da će sa mladom zvijezdom sve biti u redu.

Sada malo i o utakmici. Phoenix je od početka dominirao, ali pogodaka u prvom periodu nije bilo. Početkom drugog Olli Jokinen napokon zabija za domaćine, ali Penguinsi vrlo brzo izjednačuju preko Miroslava Satana. Pred kraj drugog perioda Shane Doan vraća prednost Coyotesima, a iako su gosti pritiskali pred kraj, do izjednačenja nisu stigli, već su još i primili dva pogotka. Prvo je zabio Kevin Porter, a konačnih 4:1 postavlja Doan svojim drugim pogotkom večeri. Phoenix je zasluženo osvojio dva boda, dok je Penguinsima bitnije stanje svog kapetana, a detaljnije će se znati ovih dana.

Tampa je nakon slavlja u Torontu, protutnjala kroz uvijek neugodni teren u Buffalu. Nakon što je osmoj utakmici upisao prvi Nhl poen, Steven Stamkos bio je sada zvijezda večeri. Prvi izbor ovogodišnjeg drafta postigao je dva pogotka i jednom asistirao i bio najzaslužniji za slavlje svoje ekipe. On je doveo Tampu u vodstvo, a ubrzo je povisio Jussi Jokinen .Clarke MaCarthur je vratio Buffalo u utakmicu, a golom Ryana Malonea opet je dva razlike. U drugom periodu za Tampu je prvo zabio Paul Ranger, a nakon toga opet Stamkos. Konačnih 5:2 postavlja Thomas Vanek. Tampa nakon slabog starta, čini se ulazi u formu, ovo im je druga pobjeda zaredom.

Boston je nakon pobjeda u Edmontonu i Vancouveru stigao u Calgary sa željom da nastave pobjednički niz. U tome, ipak, nisu uspjeli, domaćini su slavili sa 3:2. Utakmica je odlično krenula za Bruinse, poveli su pogotkom Patricea Bergerona, ali nakon toga su stali i Calgary zabija tri zaredom. Dion Phaneuf je prvo sam izjednačio rezultat, a nešto kasnije asistirao Mikeu Cammalleriju. Dustin Boyd je početkom treće povisio na 3:1, a Boston je tek uspio smanjiti golom Blakea Wheelera. Calgary nastavlja sa pobjedama, dok ni Boston ne može biti previše nezadovoljan putovanjima kroz Kanadu, jer su ipak odnijeli dvije pobjede.

Nakon odličnog starta u sezonu, Minnesota je doživjela drugi poraz u dva dana. Kod kuće su izgubili od Montreala 2:1, a gol za pobjedu zabio je Andrej Markov. Golom Tuome Ruutua Carolina je slavila u St.Louisu, dok su pobjede u gostima ostvarili još i Ottawa, Columbus i Vancouver. NY Rangersi su nastavili pobjedonosni niz nakon domaćeg slavlja nad Atlantom, isto kao i Flyersi koji su u Philadelphiji bili bolji od Islandersa. To je jedina utakmica večeri koja je otišla u produžetak, a za slavlje Flyersa zabio je Jeff Carter. Uspješan domaćin bio je i Nashville koji je sa 3:1 svladao Edmonton.

Nhl, rezultati, 30.10.2008: Buffalo – Tampa Bay 2:5, NY Rangers – Atlanta 3:2, Florida – Ottawa 1:2, Nashville – Edmonton 3:1, Minnesota – Montreal 1:2, St.Louis – Carolina 0:1, Philadelphia – NY Islanders 3:2 (OT), Colorado – Columbus 2:4, Calgary – Boston 3:2, Phoenix – Pittsburgh 4:1, Los Angeles – Vancouver 0:4, San Jose – Detroit 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!