Zimski sportovi

Veliki preokreti Toronta i Montreala

Krešimir Ferlak • nedjelja, 02.11.2008.
Veliki preokreti Toronta i Montreala

Subota je, kao i obično, bila radna za većinu Nhl momčadi. Toronto i Rangersi, odnosno Montreal i Islandersi, odigrali su najljepše utakmice večeri, dok su se u St.Louisu pobjedama vratili Pittsburgh Penguinsi.

Toronto je dočekao New York Rangerse, momčad koja drži vodeće mjesto na Istoku, ali i u cijeloj ligi. Domaćini su također u jako dobro formi i očekivala se odlična utakmica. Očekivanja su ispunjena. Prvi period je počeo prilično mirno, domaćini su bili nešto aktivniji, ali odlična defenzivna igra Rangersa im nije dala mnogo prilika pred vratima New Yorka. Krajem perioda pogotkom Ryana Callahana u vodstvo stižu Rangersi. Drugi period, slična slika, Maple Leafsi ne uspjevaju stvoriti prave šanse, a Rangersi ono malo šta imaju, zabiju. Blair Betts je bio strijelac za Rangerse i donio im 2:0 nakon dva perioda.

Prvih desetak minuta treće trećine je bilo preslika prve dvije, ali tada kreće uragan domaćina. U samo pet i pol minuta Toronto postiže nevjerojatnih pet pogodaka i na kraju slavi sa uvjerljivih 5:2! Prvo je John Mitchell postigao svoj prvi Nhl pogodak i smanjio rezultat, a već u sljedećem napadu golom Jasona Blakea rezultat je izjednačen. Pavel Kubina para mrežu gostiju za vodstvo domaćih, a Mitchell nastavlja nevjerojatnu seriju Toronta i donosi 4:2 minutu nakon Kubininog pogotka. Konačnih 5:2 postavio je Dominic Moore, bivši igrač Rangersa. Toronto je još jednom pokazao da ima karakter i veliko srce, dok su se Rangersi raspali i prvi puta u sezoni izgubili vodstvo u trećem periodu.

Montreal je gostovao kod druge momčadi iz New Yorka, Islandersa, te slično kao i Toronto stigao do pobjede nakon velikog preokreta. Habsi su stigli zaostatak od čak tri pogotka. Utakmica je za Canadiense krenula odlično. Nakon dvoje i pol minute, Aleksei Kovalev je doveo Montreal u vodstvo. Samo minutu kasnije, bivši igrač Montreala, Mark Streit izjednačuje rezultat, a polovicom perioda Jon Sim dovodi Islanderse u vodstvo. U drugom periodu dva pogotka, a oba su postigli Islandersi. Prvo je zabio kapetan Bill Guerin, a nedugo zatim se u strijelce upisao Frans Nielsen i činilo se kako domaćini plove prema sigurnoj pobjedi.

Treći period je donio veliki preokret. Alex Kovalev je bio najzaslužniji za novo slavlje Montreala. Ove sezone ga se dosta kritiziralo, ali jučer je ušutkao sve kritike. U razmaku od osam minuta Montreal je postigao četiri pogotka, a Kovalev je za dva asistirao i sam zabio jedan. Tomas Plekanec je bio drugi junak Canadiensa jer je postigao dva pogotka u dvije minute i tako smanjio rezultat, a izjednačenje je prvim golom sezone donio Chris Higgins. Kovalev je zabio pet minuta prije kraja i postavio konačnih 5:4 za Montreal. Canadiensi nastavljaju sa pobjedama, a Islandersi su i dalje prikovani za dno konferencije.

Za Penguinse je najbolje vijest bila da je Sidney Crosby tek lakše ozlijeđen i da je bio spreman za dvoboj u St.Louisu. Crosby je igrao na vlastitu odgovornost, a sve to kao da je dalo dodatnu snagu Pittsburghu jer su odigrali odličan susret i slavili sa 6:3. Barret Jackman je doveo Blues u vodstvo, a do kraja perioda su još zabili Miroslav Satan za izjednačenje i mladi T.J. Oshie za novo vodstvo St.Louisa. Drugi period bio je u potpunosti u znaku Penguinsa koji su zabili tri pogotka i preokrenuli utakmicu. Strijelci su redom bili Goligoski, Malkin i Kennedy.

U zadnjem periodu domaćini bacaju sve u napad. To im se isprva isplatilo jer su smanjili preko Patrika Berglunda. Međutim, već praktički u idućem napadu, Max Talbot vraća dva razlike za Penguinse, a na samom kraju utakmice Jordan Staal postavlja konačnih 6:3. Crosby je bio jako aktivan i upisao je dvije asistencije. ˝Velika pobjeda. Bitno je da imate samopouzdanje, a mi smo ga imali˝, rekao je Crosby vidno zadovoljan nakon utakmice. Ozljedu više nitko niti ne spominje.

New Jersey je pregazio Atlantu sa 6:1, a Devilse je zabrinula ozljeda Martina Brodeura koji je napustio utakmicu. Nadamo se da nije preozbiljno. Buffalo je sa 5:0 svladao Washington, a Thomas Vanek je stigao do 11 pogodaka i predvodi ligu po golovima. Calgary je slavio u Los Angelesu, Edmonton u Carolini, a Minnesota u Phoenixu. Boston je kod kuće bio uvjerljiv protiv Dallasa, dok su nakon penala slavili Chicago protiv Columbusa, Tampa protiv Ottawe, te Nashville protiv Floride.

NHl, rezultati, 1.11.2008: Carolina – Edmonton 1:3, Toronto – NY Rangers 5:2, NY Islanders – Montreal 4:5, Boston – Dallas 5:1, New Jersey – Atlanta 6:1, Buffalo – Washington 5:0, Columbus – Chicago 3:4 (SO), Tampa Bay – Ottawa 3:2 (SO), Nashville – Florida 3:2 (SO), St.Louis – Pittsburgh 3:6, Phoenix – Minnesota 2:3, Los Angeles – Calgary 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!