Košarka

Nevjerojatni Stoudamire i Parker

Branimir Korać • četvrtak, 06.11.2008.
Nevjerojatni Stoudamire i Parker
Foto: EPA

U bogatom noćašnjem NBA programu čak dvojica igrača ostvarili su sjajne dosege i ubacili preko ili bili na granici 50 poena. Amare Stoudamire torpedirao je Indianu s 49 poena dok je Tony Parker bio još bolji i Wolvesima ubacio čak 55 poena...

Amare Stoudamire ostao je poen kratak od učinka karijere po broju poena. No bez obzira, može biti presretan, upravo je njegovih 49 poena uz 11 skokova vuklo Sunse do pobjede na gostovanju kod vrlo dobre Indiane. Pacersi su igrali odlično, posve su zaustavili Stevea Nasha, ali Stoudamire je zato u napadu igrao za obojicu. Šut mu je bio sjajan (17/19 za dva, 15/15 slobodna) i prikazao je jednu od boljih igara viđenih u posljednje vrijeme na NBA parketima. U Indianapolisu imaju za čim žaliti, nakon Celticsa mogli su svladati još jednu veliku momčad, ali u završnici treće četvrtine Sunsi su posve preuzeli kontrolu i otišli do pobjede. Kod Pacersa prvo ime bio je Danny Granger s 23 poena.

Spursi bez Manua Ginobilija imaju priličnih problema i bili su na rubu najlošijeg otvaranja sezone od 1973. godine. Nakon tri startna poraza bili su vrlo blizu i četvrtog i to na gostovanju u Minneapolisu. Devet sekundi prije kraja posljednje četvrtine Al Jefferson ubacio je tek jedno slobodno bacanje za plus dva Wolvesa i to je omogućilo Timu Duncanu da izjednači na 106:106 i odvede utakmicu u produžetak. Tamo su Wolvesi ponovno imali meč loptu, Jefferson ih je dvije sekunde prije kraja doveo do vodstva 116:114, a onda je Parker ubacio sa sirenom za drugi produžetak. Nakon što su dva puta ispuštali utakmicu iz ruke, Wolvesi su pali u drugom produžetku, s linije slobodnih bacanja dotukao ih je prvi igrač večeri Tony Parker.

Parker je ostvario učinak karijere ubacivši 55 poena uz deset asistencija i sedam skokova, a sjajni su bili i Tim Duncan s 30 poena i 16 skokova te Roger Mason s 26 poena. Kod Wolvesa 30 poena uz 14 skokova upisao je Jefferson, a 25 poena Miller. "Očajnički sam želio pobjedu, bio sam spreman učiniti sve da do nje dođemo. Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj sve što pokušate prolazi", komentirao je svoju igru Parker kojem je dosad najbolji učinak bio 38 poena.

Roko Ukić po prvi put ostao je bez minutaže. Prednost protiv Pistonsa dobio je Will Solomon, no Raptorsi su upisali poraz 100:93. U sastavu Toronta izuzev Chrisa Bosha (26 poena, 13 skokova) i Josea Calderona (24 poena, osam asistencija) nije bilo posebno raspoloženih igrača, a tako se Pistonsi ne mogu dobiti, makar igrali i bez Allena Iversona. Još jednom je dobru igru na playu prikazao Stuckey, a prvo ime Pistonsa bio je Tayshaun Prince s 27 poena i devet skokova.

Knicksi su došli do druge pobjede svladavši Bobcatse 101:98. U svih 48 minuta igrala se izjednačena utakmica u kojoj su na kraju Knicksi pokazali kako imaju više koncentracije i ubačajima Jamala Crawforda s linije slobodnih bacanja izborili su pobjedu. Bobcatsi su imali šest sekundi za organizaciju posljednjeg napada, no Jason Richardson nije ubacio tricu za produžetak. Zach Randolph s 25 poena i 13 skokova te Nate Robinson s 24 poena predvodili su strijelce New Yorka, a kod Bobcatsa double-double učinkom su se istaknuli Emeka Okafor (16 poena, 15 skokova) i Gerald Wallace (16 poena i 11 skokova).

Boston je očekivano svladao Oklahomu 96:83. Lošu predstavu iz Indianapolisa nije mogao ponoviti Paul Pierce i uz njegovih 20 poena i devet skokova Celticsi su lako otišli do pobjede. Ključno razdoblje utakmice bile su druga i treća četvrtine koje su Celticsi dobili s visokih 49:26.

Atlanta ostaje na stopostotnom učinku pokazujući kako na njih treba na Istoku računati ove sezone. Vrijedna pobjeda kod New Orleansa ostvarena je ponovno zahvaljujući Joeu Johnsonu koji je s 24 poena i sedam skokova još jednom dokazao visoku vrijednost i odličnu formu. S druge strane Chris Paul nije mogao sam, ubacio je 22 poena uz 11 asistencija, ali nije imao pratnje.

Uz bok učincima Amarea Stoudamirea i Tonyja Parkera može se svrstati i učinak LeBrona Jamesa u pobjedi Cavsa protiv Bullsa. James je bio nezadrživ, ubacio je 41 poen uz devet skokova i šest asistencija, a kada je on u takvoj formi, Cavsi nemaju problema. Bullsima nije pomogao 31 poen Bena Gordona kao ni dobre igre i Derricka Rosea i Luola Denga.

Chauncey Billups nije odigrao svoje prve minute u dresu Denver Nuggetsa, a Nuggetsi su poraženi na gostovanju kod Golden State. U Los Angelesu još jednom su se susreli Lakersi i Clippersi, a Lakersi su ponovno očitali lekciju svom manje slavnom sugrađaninu ubilježivši još jednu laganu pobjedu.

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!