Nogomet

Očuvati stopostotan učinak

Ivana Strahija, Tomislav Globan • nedjelja, 09.11.2008.

U nedjelju se u Koprivnici igra lokalni derbi. Slaven Belupu u goste stiže Varteks koji će pokušati uzvratiti Koprivničanima za poraz koji su im nanijeli u Varaždinu ovog ljeta...

Slaven Belupo jedina je momčad u HNL-u s još uvijek stopostotnim učinkom na domaćem terenu. Momčad Mile Petkovića u šest susreta ubilježila je svih šest pobjeda te, nakon boda u Zadru prošle nedjelje, mirno čeka meč sa susjedima iz Varaždina. A upravo je Varteks jedina ekipa koju su Farmaceuti uspjeli svladati u gostima ove sezone.

Vratar koprivničkog sastava Silvio Rodić prisjeća se utakmice u Varaždinu 10. kolovoza ove godine: "U dosadašnjem prvenstvu primio sam četiri pogotka iz slobodnih udaraca od kojih mi je dva dao igrač Varteksa Miljenko Mumlek baš u toj utakmici u Varaždinu. Srećom, moji suigrači postigli su tada tri pogotka i bila je to naša jedina pobjeda u gostima, ali jako važna za visoki plasman koji imamo. Iako je Mumlek jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u ligi, u koprivničkoj utakmici neće u tome uspjeti i nadam se da ćemo osvojiti sva tri boda i potvrditi svoju nepobjedivost na koprivničkom travnjaku".

U momčad domaćih vraća se oporavljeni Mario Jurić, a jedini izvan "stroja" bit će Franjo Tepurić koji je nedavno slomio ključnu kost.

Uz kartonirane Prahića i Smrekara te ozlijeđene Šimeka, Vuka, Conjara i Mađarića Varaždinci se spremaju za lokalni derbi protiv Koprivničanaca. Unatoč tim problemima Varteks se raduje duelu sa Slaven Belupom, mnogi igrači spominju kako je upravo protiv tog kluba uvijek najljepše igrati.

Ključ za povoljan rezultat protiv Slavena varaždinski strateg Besek zna, no zadržao ga je za sebe: "Ne mogu sve karte staviti na stol, a treba imati na umu da i Slaven Belupo ima svoj ključ. Na kraju će se sve svesti na individualnu kvalitetu i zajedništvo 11 odnosno 14 igrača, i koja će ekipa biti bolja u tome. Mi treneri možemo prije utakmice svašta govoriti, no od trenutne situacije ne terenu ovisi i reakcija igrača, a od reakcija igrača konstantno se mijenja i stanje na travnjaku, to je jednostavno tako. Mislim da će odlučivati detalji, jer su obje ekipe željne pobjede i imaju dobre i raspoložene igrače", rekao je Dražen Besek.

Premda se s obzirom na trenutni poredak na ljestvici čini da bi Varteks trebao biti zadovoljan mogućim bodom, Besek je rekao: "Mi u Koprivnicu ne idemo po bod nego po pobjedu. S takvim je motivom Slaven Belupo uvijek dolazio u Varaždin, moramo vratiti uslugu. Imamo mi svojih aduta u rukavu i možemo napraviti dobar rezultat, ukoliko ispoštujemo kriterije i budemo agresivni, borbeni i čvrsti. Vjerujem u svoje igrače i znam da me neće razočarati", zaključio je Besek.

U najavi početne postave Besek je odustao od igre s tri napadača, koja mu je donijela pobjedu u Zagrebu, ali i poraz protiv Pomorca i Hajduka, no isto je tako kazao kako se sve još stigne promijeniti do utakmice, a ovisno o tome hoće li se možda koji od od ozlijeđenih igrača oporaviti. Varaždinski trener k tome je najavio kako će priliku svakako dobiti i igrači s klupe, u prvom redu Balajić, Lesjak i Bloudek, za koje vjeruje da bi mogli svojim ulaskom tijekom igre donijeti možda i drukčiji raspored snaga na terenu.

Varteks će najvjerojatnije nastupiti u sastavu: Dreven – Vukman, Lučić, Ivančić, Melnjak – Golik, Brezovec, Papa, Mumlek – Novinić, Mujanović.

Utakmica između dvaju klubova iz gradova na Dravi počinje u nedjelju u 15.30 sati, a sudit će iskusni prvoligaški sudac Osječanin Ante Vučemilović.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

14. kolo

Rijeka0:1Inter-Zaprešić
Dinamo6:1Sesvete
Šibenik4:0Cibalia
Osijek3:0Zadar
Slaven Belupo2:3Varaždin
Hajduk4:0Zagreb
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!