Hrvatski Kup, četvrtfinale, 12.11.2008, 17:00 h
Rijeka
Rijeka 2:2 Zagreb
Zagreb

Rijeka ispustila vodstvo

Zoran Zdelar • srijeda, 12.11.2008.
Rijeka ispustila vodstvo
Foto: Sandro Donda

Rijeka je vodila s čak dva pogotka u dvoboju sa Zagrebom, no kriza se ipak nastavlja nakon što su gosti uspjeli pred uzvrat izboriti rezultat 2:2...

Zagreb
Rijeka
Zagreb

Po užasnom vremenu odmjerili su snage danas nogometaši Rijeke i Zagreba, kiša je padala cijela dan i ne čudi što se na tribinama Kantride okupilo jedva 500 gledatelja. Oni koji su čak i htjeli doći lako moguće da su i zapeli u prometnoj gužvi koja je neposredno prije početka utakmice u potpunosti paralizirala širi centar grada. No, kakvo god vrijeme bilo, utakmica se morala odigrati bez obzira što je travnjak bio u katastrofalnom stanju. Možete se i sami uvjeriti po fotografijama da su uvjeti bili na rubu regularnosti.

Rijeka je igrala solidno tijekom prvog poluvremena, no "puno prometa – malo zarade". Riječani su uglavnom imali terensku dominaciju, ali one najveće prilike ipak su pripale gostujućem Zagrebu koji je tijekom prvih 45 minuta tri puta iznimno opasno zaprijetio, a u sva tri navrata čovjek koji je pokušao svladati Velimira Radmana bio je napadač Ivan Krstanović.

Prvih 45 minuta mreže su tako mirovale, no u nastavku nije bilo ni približno tako. Rijeka se u nastavku utakmice razigrala i u više navrata prijetila, no ključni događaj zbio se u 61. minuti kada je Rijekin kapetan Anas Sharbini na proigravanje Hrvoja Štroka zaprijetio Škoriću, a Zagrebov vratar ga ruši i osječki sudac Ante Vučemilović bez puno dvojbe pokazuje prema bijeloj točki. Anas je sam preuzeo dužnost izvođenja kaznenog udarca i bio je precizan te je u 62. minuti doveo Rijeku u vodstvo.

Nisu gledatelji na Kantridi morali predugo čekati na povećanje svojih miljenika, dogodilo se to samo tri minute kasnije, a ovog puta precizan je bio stariji brat mladog kapetana Rijeke. Najbolji strijelac u povijesti Rijeke, Ahmad Sharbini, fantastičnim je pogotkom donio svojim suigračima još veće vodstvo, no pokazalo se da im to ipak nije bilo dovoljno za mirno privođenje susreta kraju.

Nogometaši Zagreba ponovili su ono što im je uspjelo u nedavnoj prvenstvenoj utakmici u Kranjčevićevoj kad su u drugom poluvremenu u potpunosti nadigrali Riječani. Ponovilo se to na Kantridi, samo što se to događalo tijekom posljednjih 20-ak minuta.

Deset minuta prije kraja utakmice Jurendić je uspio svladati Velimira Radmana i smanjuje zaostatak na 2:1 u 80. minuti. Šok na Kantridi nakon što je u listu strijelaca dospio također i Krstanović nekoliko minuta prije kraja utakmice te su sada pred uzvratni dvoboj u prednosti ipak Zagrebaši, koji igraju na svojem terenu te imaju prednost gola u gostima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!