Zimski sportovi

Večer raspoloženih strijelaca

Krešimir Ferlak • petak, 12.12.2008.
Večer raspoloženih strijelaca

Osam utakmica je odigrano u četvrtak i bile su to uglavnom prave golijade. U Pittsburghu je postignuto jedanaest, a u Philadelphiji deset pogodaka, a vidjeli smo i četiri hat-tricka! U derbiju između San Josea i Anaheima glavnu riječ su ipak imali vratari.

Velika večer za Pittsburgh i velika večer za Petra Sykoru. Penguinsi su svoj bijes nakon nekoliko slabijih utakmica iskalili na New York Islandersima i slavili sa ogromnih 9:2. Prvi puta nakon 2001. Penguinsi su u nekoj utakmici postigli čak devet zgoditaka. Utakmica je bila riješena već nakon prvog perioda kada su Penguinsi već imali tri pogotka viška, a do kraja su samo punili mrežu sinoć apsolutno nemoćnih Islandersa.

Petr Sykora postigao je svoj prvi hat-trick u karijeri! Pomalo je to čudno za takvog igrača i strijelca, ali Sykora je u Nhl-u već bio poznat kao igrač za dva pogotka. Naime, čak 38 puta do sada je postigao dva pogotka na utakmici, ali nikada tri! Jučer mu je to uspjelo i zasigurno je skinuo veliki teret s leđa. Uz Sykoru hat-trick je postigao i Pascal Dupuis dok su ostale pogotke za Penguinse postigli Satan, Malkin i Boucher. Sidney Crosby je dodao tri asistencije. Strijelci počasnih pogodaka za Islanderse bili su Streit i Sutton.

U Philadelphiji fenomenalna utakmica. Carolina je imala sve u rukama, a na kraju su se morali zadovoljiti samo bodom. No, krenimo redom. Već u prvoj minuti utakmice Carolina stiže u vodstvo pogotkom Erica Staala. Utakmica se nakon toga malo primirila i do kraja prvog perioda više nije bilo golova. Pokazalo se da je to bilo samo zatišje pred buru. Matt Cullen ja zabio početkom druge i povisio vodstvo Hurricanesa, dok je Scott Hartnell nakon toga smanjio rezultat i vratio Flyerse na jedan pogodak zaostatka.

Do kraja tog drugog perioda Carolina je postigla još tri pogotka i sa ogromnih 5:1 su otišli na odmor! Sergej Samsonov, Joni Pitkanen i ponovno Eric Staal su zabili i činilo se da gosti iz Raleigha imaju nedostižnu prednost. Međutim Flyersi se nisu predavali i u trećoj su bacili sve u napad. Hartnell je smanjio na tri gola razlike na samom otvaranju perioda, a isti igrač je zabio i par minuta kasnije i tako upotpunio svoj hat-trick. Pet minuta prije kraja Philadelphia stiže na samo pogodak zaostatka kada je precizan Scottie Upshall.

Carolina je djelovala pomalo izgubljeno i šokirano i domaćini to koriste. Simon Gagne postiže pogodak manje od dvije minute prije kraja i utakmica odlazi u produžetak. Golova nije bilo i otišlo se do penala gdje su precizni bili Gagne i Mike Richards i donijeli pobjedu Flyersima u utakmici koja se činila izgubljenom. Carolina s pravom može žaliti za dva boda, dok je momčad Philadelphije pokazala karakter kakav ih je krasio prošle godine u doigravanju.

Za razliku od utakmica u Pittsburghu i Philadelphiji, San Jose i Anaheim odigrali su jedan čvrsti i tvrdi derbi, ali bodove su ponovno odnijeli Sharksi. Bila je to utakmica sa dosta isključenja, malo pogodaka i odličnim golmanima, a prevagnuo je onaj na vratima Sharksa, odlični Evgeni Nabokov. Nabokov je obranio 31 udarac Ducksa, dok s druge strane njegov kolega na vratima Anaheima, Jonas Hiller, nije uspio zaustaviti dvije pločice San Josea i domaćini su slavili sa 2:0. Patrick Marleau i Devin Setoguchi su bili strijelci. Ducksi su bili čvrst i dobar protivnik, ali čini se da su Sharksi spremni za sve izazove i čvrsto drže prvo mjesto u ligi.

Tampa je prekinula niz poraza tamo gdje vjerojatno nisu očekivali. Slavili su kod Montreala sa 3:1, a dva pogotka je zabio Martin St.Louis. Los Angeles je kod kuće sa 6:2 pobijedio St.Louis, a Dustin Brown, kapetan Kingsa, upisao je četvrti hat-trick večeri. Dva pogotka za L.A. postigao je Slovenac Anže Kopitar. Columbus je dobio Nashville, Phoenix Minnesotu, dok je Craig Anderson zaustavio čak 41 udarac Oilersa i omogućio svojoj Floridi slavlje u Edmontonu.

Nhl, rezultati, 11.12.2008: Philadelphia – Carolina 6:5 (SO), Columbus – Nashville 2:1 (SO), Montreal – Tampa Bay 1:3, Pittsburgh – NY Islanders 9:2, Edmonton – Florida 0:2, Phoenix – Minnesota 3:1, Los Angeles – St.Louis 6:2, San Jose - Anaheim 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!