Košarka

Boston ponovno posrnuo

Goran Markuš • subota, 27.12.2008.
Boston ponovno posrnuo
Foto: EPA

Nakon poraza u Los Angelesu Boston je iznenadio sve prisutne u Oaklandu izgubivši protiv slabašnog Golden Statea čime su po prvi puta ove sezone upisali drugi uzastopni poraz. Do velike pobjede stigli su i košarkaši Minnesote koji su u New Yorku uspjeli prekinuti već zaista zabrinjavajući niz od 13 uzastopnih poraza...

Na leđima sjajnog Paula Piercea (21 poen, 5 asistencija) koji zabija velikih 13 poena tijekom prve četvrtine, usprkos jučerašnjem teškom susretu sa Lakersima Boston odlično otvara utakmicu i na prvi službeni odmor odlazi sa solidnih deset poena prednosti da bi mirnom igrom sa zamjenama , kako je to i uobičajeno, tijekom druge četvrtine prednost narasla na još ljepših 12 poena.

Međutim, Bostonov umor počinje se nazirati već nakon nekoliko minuta igre po povratku na teren što ponajbolje iskorištava Marco Belinelli (22 poena) i sjajnom igrom u nastavku smanjuje zaostatak svoje momčadi na ipak prihvatljivijih osam poena uoči posljednjih 12 minuta igre.

Posljednju četvrtinu, uz Belinellija razigrava se i sjajan Stephen Jackson (28 poena, 7 skokova) što je za već očito umorne Celticse večeras bio "preveliki zalogaj". Izuzev Piercea nitko nije stigao niti blizu margine od 20 poena što rezultira velikim slavljem Golden Statea koji je na teren izašao bez svoja dva vrlo važna igrača, Jamala Crawforda i Coreya Maggettea.

Valja spomenuti kako je ovo ujedno i prvi uzastopni poraz Bostona u tekućoj sezoni, a nakon samo jednog dana odmora svoju prvu crnu seriju Celticsi će pokušat zaustaviti na novom gostovanju, ovog puta u Sacramentu.

Trud gotovo uvijek fantastičnog Ala Jeffersona (21 poen, 15 skokova) napokon se isplatio i njegova Minnesota na gostovanju kod New Yorka uspjela je prekinuti svoj već ogroman crni niz od 13 uzastopnih poraza. Velika je to večer bila za njihovog novog trenera, Kevina McHalea pod čijom palicom dosad nisu upisali još niti jednu pobjedu: "Ovo nam je zbilja trebalo."

Na leđima Natea Robinsona (26 poena, 10 skokova) domaćini su odlično ušli u susret i na prvi odmor odlaze sa pet poena prednosti, no drugu četvrtinu McHale u igru šalje Sebastiana Telfaira (20 poena, 8 asistencija) i Rashada McCantsa (23 poena) koji uz Jeffersona potpuno iznenađuju Knickse svladavši ih ponajviše zahvaljujući sjajnom šutu s trice (54 posto), inače glavnim oružjem New Yorka. Uz sjajnog Robinsona kod domaćina moramo spomenuti i odličnog Ala Harringtona koji je uz 26 poena upisao i četiri skoka.

Sjajna večer je i iza Jermaina O'Neala, čovjeka koji je sa 36 poena i devet skokova donio 12. ovosezonsku pobjedu Torontu. Usprkos i više nego solidnom nastupu Johna Salmonsa (20 poena), Brada Millera (20 poena) i Bobbyja Jacksona (17 poena, 6 skokova) Kingsi večeras nisu ništa posebno pokazali i gosti zasluženo odnose svoju drugu uzastopnu pobjedu. Uz O'Neala očekivano sjajan bio je Jose Calderon (16 poena, 7 skokova, 6 asistencija), a pomoć je stigla i od Andrea Bargnanija (14 poena). Naš Roko Leni Ukić večeras nije izlazio na teren.

Šutom Allena Iversona samo 0.2 sekunde prije kraja Detroit je protiv slabašne Oklahome neočekivano teško upisao i osmu uzastopnu pobjedu. Kevin Durant (26 poena, 8 skokova) bez pogovora je najzaslužniji za konstantno održavanje priključka svoje momčadi što kulminira velikom 13:0 serijom i izjednačenjem Thundera samo 46 sekundi prije kraja.

Međutim, iako se nije iskazao u prve tri četvrtine Iverson je bio pravi kad je trebalo i prekrasnim šutom samo dvije desetinke prije kraja susreta donosi novu, 16. ovosezonsku pobjedu za Detroit. Uz Iversona istaknula se i uvijek odlična dvojka Tayshaun Prince (16 poena, 11 skokova) - Rasheed Wallace (12 poena, 8 skokova).

Ponovno sjajna večer je i iza Charlotte koja se iz New Jerseya vraća sa novom, sigurnom pobjedom. Nakon dolaska Borisa Diawa (16 poena, 8 skokova, 7 asistencija) i Raje Bella (9 poena, 4 asistencije) iz Phoenixa za Bobcatse, zahvaljujući sjajnoj timskoj igri, izgleda ipak dolaze ljepša vremena. Kod domaćina istaknuo se samo Vince Carter čijih 19 poena nije bilo niti približno dovoljno za povratak Netsa na pozitivan omjer u ligi.

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!