Košarka

Pistonsi prekinuli niz Orlanda

Branimir Korać • utorak, 30.12.2008.
Pistonsi prekinuli niz Orlanda
Foto: EPA

Orlando nije uspio nastaviti pobjednički niz. Na gostovanju u Detroitu naišli su na raspoložene Pistonse koji su slavili 88:82, a za iznenađenje večeri pobrinuo se Washington pobjedom u Houstonu...

Još jedna utakmica bez ozlijeđenog Richarda Hamiltona, no to nije zaustavilo Pistonse. U goste im je stigao zahuktali Orlando koji sedam utakmica nije znao za poraz, međutim, morao je "položiti oružje". Pistonsi su iskoristili lošu večer Magica i slavili 88:82. "Iznenađen sam što smo uopće bili u utakmici do samog kraja jer smo igrali dobro samo neko vrijeme u drugom poluvremenu", razočaran je bio trener Magica Stan van Gundy. A sve zadovoljniji je Allen Iverson koji se privikava na novu ulogu. "Nekada sam bio nezadovoljan kada bih zabio tek 20 poena, danas sam ubacio 15, no zadovoljan sam igrom. Sviđa mi se to jako, ciljevi su se promijenili", govorio je Iverson.

Iverson je bio s 15 poena tek četvrti strijelac Pistonsa iza Stuckeya koji je ubacio 19 te Wallacea i Princea koji su dodali po 16. Kod Magica Rashard Lewis ubacio je 23 poena uz šest asistencija, a Dwight Howard 18 poena uz 18 skokova.

Atlanta nastavlja s odličnim igrama i po prvi put nakon 1987. godine prije kraja kalendarske godine dosegla je 20 pobjeda. 20. je upisala na svom parketu lagano svladavši Denver Nuggetse oslabljene neigranjem Nenea Hilarija što se pokazalo velikim hendikepom. Joe Johnson ponovno je predvodio Hawkse, ovaj put s 25 poena, sedam asistencija i pet skokova, Mike Bibby dodao je 20 poena i devet asistencija, a Al Horford 16 poena i deset skokova. Kod Nuggetsa Kenyon Martin ubacio je 19 poena, a Carmelo Anthony 16, ali uz slabih 4/17 iz igre.

Netsi ove sezone žive od inspiracije dvojice igrača - Vincea Cartera i Devina Harrisa i nekad je dovoljna njihova dobra večer, no nekad baš i ne. Noćas nije bila dovoljna. Iako su obojica odigrali dobru utakmicu, Bullsi su slavili u East Rutherfordu i bez Goodena, Hinricha i Denga. Bila je dovoljna odlična večer Derricka Rosea i Bena Gordona. Rose je ubacio 21 poen uz career-high 13 asistencija dok je Gordon dodao 24 poena. S druge strane Vince Carter je ubacio 31 poen, a Devin Harris 26 uz pet asistencija. Bobby Simmons dodao je deset skokova.

Phoenix je u Oklahomi naišao na neočekivane probleme, ali uspio ih je riješiti. U ranoj fazi utakmice Sunsi su prvo ostali bez Stevea Nasha koji je nakon devet minuta napustio parket zbog problema s leđima i više se nije vraćao, a zatim je u probleme s osobnim pogreškama ušao Amare Stoudamire. Stvar je spašavao Shaquille O'Neal koji je veći dio posla preuzeo na sebe i na kraju odveo Sunse do pobjede 110:102 ubacivši 28 poena uz 12 skokova. Jason Richardson dodao je 20 poena. Najlošiju momčad lige predvodili su Russell Westbrook s 31 poenom i šest asistencija i Jeff Green s 22 poena i 11 skokova.

Al Jefferson bio je nezadrživ u pobjedi Minnesote u produžetku protiv Memphisa. Impresivan učinak od 38 poena i 16 skokova još je značajniji kada se zna da je Jefferson devet od 38 poena postigao u produžetku i tako odnio najveće zasluge za pobjedu svoje momčadi. 17 poena i sedam skokova dodao je Kevin Love. U sastavu poraženih O.J. Mayo ubacio je 23 poena, Rudy Gay 19 poena uz šest skokova, a Kyle Lowry 14 poena uz 12 skokova.

Pothvat večeri upisali su Washington Wizardsi pobjedom u Houstonu. Cijelu sezonu Wizardsi su bez Gilberta Arenasa, a sinoćnju utakmicu igrali su i bez važnog Carona Butlera, no slavili su kod protivnika koji ima velike ambicije ove sezone. Pobjeda je još veća kada se zna kako je treća zvijezda Wizardsa Antawn Jamison bio do posljednje sekunde upitan za nastup također zbog ozljede. Imali su Rocketsi priliku izboriti barem produžetak, sedam sekundi prije kraja Artest krade loptu McGuireu, ali Yao Ming iz okreta ne ubacuje za 89:89 i produžetak. Jamison je unatoč bolovima bio prvo ime susreta s 30 poena i 12 skokova, 16 poena, osam skokova i pet asistencija dodao je Andray Blatche. Kod Rocketsa Ron Artest ubacio je 20 poena, a Luis Scola 16 poena uz pet skokova.

Problema s ozljedama imaju i Jazzeri, ali i dalje pobjeđuju. Millsap i Boozer su out, Okur mora igrati unatoč problemima s leđima, no momčad sada nosi oporavljeni Deron Williams. Williams je povukao i protiv Sixersa u laganoj pobjedi 112:95 s ubačenih 27 poena uz šest asistencija, a pomagali su mu Okur s 19 poena i deset skokova te Andrej Kirilenko sa 16 poena i 13 skokova. Kod Sixersa po 17 poena ubacili su Iguodala i Young, 12 skokova dodao je Reggie Evans, a deset Samuel Dalembert.

Roko Ukić treću utakmicu u nizu nije dobio niti sekundu. Ovaj put Toronto je gostovao u Oaklandu kod Golden Statea, a gotovo svih 48 minuta morao je igrati Jose Calderon. Tek nešto manje od četiri minute odmarao ga je Will Solomon, no to razdoblje igre nije bilo dobro za Raptorse i Calderon je vraćen na parket. Španjolac je imao odličnu večer i ubacio je 21 poen uz 16 asistencija i šest skokova i uz Chrisa Bosha koji je ubacio 30 poena uz 14 skokova predvodio je Raptorse. No to nije bilo dovoljno. Warriorsi su bili šuterski raspoloženi, posebno to vrijedi za Belinellija (23 poena), Jacksona (30 poena) i Azubuikea (18 poena), a kada je tako, svima su neugodan protivnik.

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!