Košarka

Ming osramotio LeBrona, Lakersi lako

Goran Markuš • petak, 27.02.2009.
Ming osramotio LeBrona, Lakersi lako
Foto: EPA

Sinoć su igrana tek dva NBA susreta čiji scenariji gotovo da se i nisu razlikovali. Bez Steva Nasha na parketu Sunsi se nisu mogli ozbiljnije suprotstaviti sjajnim Lakersima dok su fantastični Yao Ming i njegovi Rocketsi zaustavili LeBrona te posredno i Cavalierse upisavši neočekivano laku šestu uzastopnu pobjedu...

Iako su u susret obje ekipe ušle sa pet uzastopnih pobjeda odnosno osam pobjeda u posljednjih deset susreta prednost se, očekivano, davala prvoj momčadi Istoka, Clevelandu. Međutim, sve to očito nije uzrujavalo Rocketse koji su i bez Tracyja McGradyja uspjeli upisati 37. ovosezonsku pobjedu.

Bila je to katastrofalna večer za LeBrona Jamesa koji je zabio 21 poen uz tek jedan skok, a po prvi puta u svojoj NBA karijeri ostao je bez ijedne asistencije. "Nezadovoljan sam. Ne sjećam se kad sam zadnji puta ostao bez asistencije, no čak i kao ekipa danas jednostavno nismo imali onaj brzi prijenos lopte na koji smo navikli. Pokušat ću se praviti kao da je sve ovo bio samo ružan san, no bit' će teško", izjavio je nezadovoljan James.

Houston Rockets - Cleveland Cavaliers

Što se samog susreta tiče od spektakla i neizvjesnosti vrlo smo malo toga vidjeli. Prvu četvrtinu domaćini zaustavljaju Cavse na svega 11 poena što najbolje iskorištava Luis Scola (14 poena, 9 skokova) i Houston bježi na +8. Ipak, na leđima LeBrona i Mauricea Williamsa (21 poen) gosti uspijevaju naći odgovor, no Yao Ming (28 poena, 8 skokova) ih sprječava da naprave značajniji povratak i na poluvrijeme se odlazi sa nešto manjih +5 Rocketsa.

Sjajnom obranom u trećoj četvrtini Cavsi su ponovno svedeni na tek deset poena i Rocketsi bježe na ogromnih +18 uoči posljednje četvrtine u kojoj rutinski privode susret kraju. "Za nas je ovo velika pobjeda. Igrali smo sa jednom od najboljih NBA ekipa i uspjeli ih svladati. Bio je to odličan test naših sposobnosti", izjavio je Ming.

Još manji otpor pružali su igrači Phoenixa koji se bez ozlijeđenog Steva Nasha (desni gležanj) jednostavno nisu ozbiljnije mogli suprotstaviti sjajnim Lakersima. Iako Kobe Bryant (22 poena, 8 asistencija) i Shaquille O'Neal (12 poena, 7 skokova) nalaze nešto vremena za brz prijateljski razgovor prije početka susreta, na terenu poštede nije bilo i upravo Bryant predvodi Lakerse do 48. ovosezonske pobjede.

Asistencija večeri - Gasol poslužuje Bryanta

Već u prvoj četvrtini domaćini su pobjegli na +13, a utrpavši im 70 poena u poluvremenu već su nakon 24 minute igre ugasili sve šanse Sunsa. Rutinska igra u drugom poluvremenu bila je dovoljna da se Phoenix ograniči na manje od 30 poena u svim četvrtinama što rezultira velikom +26 pobjedom Los Angelesa.

Osim Bryanta kod Lakersa svakako moramo spomenuti i ponovno vrlo raspoloženi dvojac Lamar Odom (23 poena, 9 skokova) - Pau Gasol (16 poena, 9 skokova) dok se kod gostiju najefikasnijim pokazao Leandro Barbosa ubacivši 18 poena uz šest skokova i sedam asistencija. Posebno valja istaknuti i kako niti jedan igrač Sunsa koji kod Alvina Gentryja igraju brzu, run-and-gun košarku večeras nije zabio niti 20 poena.

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!