Hrvatski Kup, Polufinale, 04.03.2009, 17:00 h, Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 2.500
Suci: Marijo Strahonja, Danijel Janošević, Ivica Modrić (svi Zagreb)
Zagreb
Zagreb
0:2(0:1) Dinamo
Ilija Sivonjić 28'
Pedro Morales 55'
Dinamo

Dinamo rutinski prema finalu

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.03.2009.
Dinamo rutinski prema finalu
Foto: Kristijan Komarica

Iako su Pjesnici u prvih pola sata vodili igru i pokazali se pokretnijom i raspoloženijom momčadi do pobjede su lako stigli gosti iz Maksimira. Sivonjić i Morales Dinamu su priskrbili dva pogotka prednosti pred uzvratni susret za dva tjedna...

Zagreb
Zagreb
Dinamo
1
Josip Škorić
7
Josip Jurendić
(do 46')
9
Miroslav Pejić
17
Igor Jugović
(do 59')
18
Marko Kartelo
20
Vedran Ivanković
22
Ivan Parlov
23
Josip Mikulić
24
Mensur Mujdža
29
Ivan Krstanović
(do 46')
30
Davor Vugrinec
Pričuvni igrači
8
Davor Piškor
46'
25
Marko Grgić
46'
19
Damir Šovšić
59'
Trener
Luka Pavlović
16
(do 58')
21
Ivica Vrdoljak
24
(do 83')
Pričuvni igrači
Trener
Marijan Vlak

Prvih pet minuta gostujući su igrači u susret ušli s dvije poluprilike koje je bez većih problema zaustavio vratar Pjesnika. U petoj minuti preko Parlova pokušali su i Zagrebaši, a prva je velika prilika na susretu propuštena minutu kasnije kada u šesnaestercu gostiju čisti Vrdoljak.

Tri minute kasnije Dinamo ima priliku iz slobodnog udarca, Škorić siguran, a 15. minuti u posljednji trenutak ispred Kartela loptu hvata Butina. Na suprotnoj strani dupli pas Slepičke i Badelja ne koristi Sivonjić. Iskosa s lijeve strane gađa pored suprotne stative

Vezane vijesti

U 25. minuti nova izgledna prilika za Pjesnike. Krstanović je lijepo izbjegao zaleđe, ali se umjesto na udarac odlučio na dribling. Samo minutu kasnije na suprotnoj je strani Zagreb spasio Pejić, u posljednji je tren uklizao i izbio loptu u aut.

Iako su "bijeli" na početku susreta pokazali više, do pogotka su u 28. minuti stigli gosti iz Maksimira. Parlov je loše zatvorio prostor, a Sivonjić je brzo dodavanje na lijevu stranu iskoristio za udarac prema vratima Zagreba. Ovoga puta je precizan.

Do kraja poluvremena Pjesnici su pokušali vratiti svoju igru dok su "modri" propustili dvije prilike. U 31. minuti Morales sa ruba 16 metara puca porec stative, a već minutu kasnije isti igrač, uz pomoć Sivonjića pokušava po lijevoj strani. Promjene rezultata nema. U posljednjoj minuti pokušali su i Zagrebaši, Jugović puca sa dvadesetak metara pored Butine, ali i okvira gola.

Nastavak susreta otvoren je zaleđem Pejića, a "modri" su do drugog pogotka stigli u desetoj minuti drugoga dijela. Dinamo je ponovno s akcijom krenuo po svojoj lijevoj strani, a nju je u pogodak pretvorio Morales nakon što se lopta odbila od stopera "bijelih" Kartela.

Većih uzbuđenja nije bilo do 66. minute kada je udarac Slepičke blokirao Ivanković. U 72. minuti iz polukontre pokušava Vugrinec, od svega samo aut. Tri minute kasnije Zagreb je zapucao svoju najbolju priliku u nastavku. Bišćan je ispao iz igre, loptu je po lijevoj strani povukao Pejić, ubacio u sredinu, a za nju je za korak bio prekratak Piškor.

Sedam minuta prije kraja susreta zaprijetio je Calello, iz blizine puca prema golu, Mikulić odbija u korner. I dvije minute kasnije u naletu su "modri", u šesnaestercu nakon pogreške Ivankovića kombiniraju Tomečak, Morales i Tadić no od trećega pogotka ipak ništa.

Hrvatski Kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!