Nogomet

S. Belupo - Inter: Ženama ulaz slobodan

Mario Lešković, Tomislav Globan • subota, 07.03.2009.
S. Belupo - Inter: Ženama ulaz slobodan
Foto: Kristijan Komarica

Poraz u Maksimiru brzo je zaboravljen i Slaven Belupo okreće se novim iskušenjima. U nedjelju u Koprivnicu stiže Inter, a s obzirom na gužvu u borbi za euro-pozicije, još jedna domaća pobjeda nameće se kao imperativ...

Iako su se u klubu potajno nadali da bi mogli iskoristiti turbulencije koje posljednjih tjedana uznemiruju Maksimir, Slaven Belupo ipak se iz Zagreba vratio praznih ruku. No, rezultati konkurenata u borbi za treće mjesto išli su na ruku Koprivničanima pa susret s Interom dočekuju mirno, s dva boda prednosti ispred pratnje. Dobra vijest stigla je i u srijedu jer je nakon prvih utakmica Kupa postalo izgledno da će u finalu igrati Dinamo i Hajduk, što ujedno znači da će i četvrto mjesto voditi u pretkolo Europske lige sljedećeg ljeta.

Iako su u srazu sa Zaprešićanima izraziti favoriti, nitko od domaćih ne očekuje lagan posao: "Svaku sljedeću utakmicu želimo dobiti, pogotovo kad igramo kod kuće. Inter je tradicionalno neugodan suparnik u Koprivnici, ali mi nemamo alternative, moramo ići na pobjedu. Očekujem da će moji igrači pružiti svoj maksimum i da ćemo osvojiti sva tri boda", prenosi izjavu trenera Farmaceuta Mile Petkovića portal koprivnica.net.

Petković u ovoj utakmici neće moći računati na Kristijana Čavala koji još uvijek osjeća bolove u koljenu te bi njegov oporavak mogao potrajati i duže nego što se očekivalo. Njegovo mjesto na utakmici sa Zaprešićanima zauzet će Mario Bilen.

Utakmica je na Gradskom koprivničkom stadionu na rasporedu u 15.30 sati, a zanimljiv je podatak da će povodom Dana žena ulaz na stadion svim pripadnicama ljepšeg spola biti slobodan. Inter danas čeka teško gostovanje u Koprivnici Dok se Slaven bori za Europu, Interu je svaki bod značajan u borbi za ostanak. Sigurno je da bi se u Zaprešiću danas zadovoljili i s bodom, a poznato je da Inter bolje igra u gostima tako da i pobjeda ne bi bila preveliko iznenađenje. Iako svi klubovi na početku sezone imaju svoju matematiku za ostanak, a to je pobjeda kod kuće, bod u gostima, za "žute" vrijedi obrnuta formula. Kod kuće mučenje, a na strani puno ljepša igra, kao da se momčad oslobodi nekog grča koji osjećaju na domaćem terenu.

U momčad se vraća nakon ozljede vraća Mario Grgurović koji je najavio utakmicu u Koprivnici:"Slaven je odlična momčad što se vidi kada se pogleda ljestvica. Posebno su dobri na svom terenu. Ali nas tješi činjenica da bolje igramo u gostima nego kod kuće. Tražit ćemo bod iako nije nemoguće da uzmemo i sva tri."

"U jesenskom dijelu smo glupo prosuli desetak bodova i zato sada moramo paziti u svakoj utakmici, a prvenstveno sada moramo što prije izboriti ostanak", poručio je svojim suigračima o nadanjima za proljeće.

Trener Perković odao tajnu uspjeha u Koprivnici:"Naši današnji domaćini su vrlo disciplinirani i odlično drže formaciju. Najviše se moramo bojati Vručine koji je njihov najbolji strijelac, ali imamo i riješenje za njega. Naravno, on nije jedina opasnost.

Još je potrebno naglasiti da je Inter u domaćem susretu protiv Hajduka zatvorio financijsku konstrukciju za ovu sezonu i već sada su spremni za licencu za iduću sezonu, što je rijetkost među našim prvoligašima i drugoligašima kada se uzme u obzir da više klubova igra na istim stadionima. Novost je i da je na stadionu u Zaprešiću postavljen video-nadzor u skladu sa visokim zahtjevima UEFA-e, te će se tako moći lakše pratiti, u suradnji s Policijom, ponašanje navijača.

U Koprivnici će zbog kartona nedostajati Batarelo i Pecelj, dok se u sastav vraćaju Grgurović i T. Šarić koji su zaliječili svoje ozljede.

1. HNL, 21. kolo, 15:30h:

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Lapić, Bilen - Poldrugač - Šafarić, Posavec, Jajalo - Jurić, Vručina.

Inter: Delač, Budimir, Jančetić, Golem, Krznar, Cavrić, Yankep, Grgurović, Jonjić, Gulić, Dodik

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

21. kolo

Slaven Belupo1:0Inter-Zaprešić
Hajduk1:0Sesvete
Zagreb0:0Cibalia
Varaždin2:0Zadar
Šibenik3:0Rijeka
Osijek0:2Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!