Nogomet

Video: Pogodak karijere kapetana Eduarda!

Marin Vuković • nedjelja, 08.03.2009.
Video: Pogodak karijere kapetana Eduarda!
Foto: EPA

Eduardo da Silva ponovno je zaradio ovacije Emirates stadiona! Kao kapetan londonske momčadi u susretu osmine finala FA kupa protiv Burnleya postigao je prelijep pogodak, vjerojatno jedan od najljepših u svojoj dosadašnjoj karijeri. Arsenal se bez poteškoća plasirao u četvrtfinale, gdje ga čeka Hull City.

Čarobni dodir Eduarda da Silve nastavlja oduševljavati sve navijače Arsenala, ali i ljubitelje dobrog nogometa. Utakmica osmine finala FA kupa protiv Burnleya prva je u kojoj je Dudu ponio kapetansku traku, a za ukazano povjerenje Arseneu Wengeru se odužio odličnom igrom i prekrasnim pogotkom, jednim od najljepših u karijeri.

Eduardo je na travnjaku ostao 70 minuta, nakon čega je zamijenjen još jednim rekonvalescentom Theom Walcottom, koji se nakon četiri mjeseca i neugodne ozljede ramena vratio u redove Topnika. Naš je reprezentativac ponovno, baš kao i u prethodnom kolu protiv Cardiffa, s travnjaka ispraćen ovacijama.

Vezane vijesti


1:0 Carlos Vela (25.)

Arsenal je bez većih problema utakmicu držao pod kontrolom i svojom politikom kratkih dodavanja dok se ne ukaže prilika uspio slomiti još jednog protivnika. Burnley se solidno držao 25 minuta, a tada se sjajnom minijaturom iskazao Carlos Vela. Meksikanac je progurao loptu kroz noge Clarkea Carlislea i potom majstorski prebacio gostujućeg vratara.


2:0 Eduardo da Silva (51.)

Ono što je Eduardo pak napravio u 51. minuti utakmice još ćemo dugo gledati na snimkama europskih tv postaja. Nakon ubačaja Alexa Songa s lijeve strane, naš je reprezentativac nevjerojatnim volejem vanjskim dijelom kopačke pogodio gornji desni kut Burnleyeva gola.

Vrhunski pogodak vrhunskog napadača koji svakom ukazanom prilikom iznova dokazuje koliko je nedostajao i Arsenalu, ali i hrvatskoj reprezentaciji. Taj potez Eduardu je priskrbio i privilegiju najbolje ocijenjenog igrača utakmice, odmah uz rame sjajnom Carlosu Veli.

Izlaskom Eduarda nisu izostali pogoci, pa je Arsenal dok kraja utakmice još jednom zatresao mrežu Burnleya. Pogodak za 3:0 šest minuta prije kraja utakmice postigao je Emmanuel Eboue i potvrdio prolazak Topnika u četvrtfinale, gdje ih čeka ogled s Hull Cityjem.


3:0 Emmanuel Eboue (84.)

U drugoj današnjoj utakmici, četvrtfinalu FA kupa između Evertona i Middlesbrougha, treći polufinalist postao je domaćin koji je slavio s 2:1. Iako je Middlesbrough poveo golom Wheatera krajem prvog poluvremena, u nastavku utakmice Everton je preokrenuo rezultat golovima Fellainija i Sahe u 50. odnosno 56. minuti.

FA kup

osmina finala

Swansea City1:1Fulham
Sheffield United1:1Hull City
West Ham 1:1Middlesbrough
Blackburn2:2Coventry City
Watford1:3Chelsea
Everton3:1Aston Villa
Derby County1:4Manchester United
Coventry City1:0Blackburn
Fulham2:1Swansea City
Middlesbrough2:0West Ham
Hull City2:1Sheffield United
Arsenal3:0Burnley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!