Nogomet

Umirovio se Karel Brückner

Vid Horvat • srijeda, 18.03.2009.
Umirovio se Karel Brückner
Foto: Sandro Donda

Bivši izbornik češke i austrijske reprezentacije Karel Brückner odlučio je završiti trenersku karijeru i posvetiti se životu bez prevelikih uzbuđenja...

Zbog zdravstvenih problema ovaj se 69-godišnjak odlučio na mirnu starost i život izvan nogometa, a kao najveći uspjeh ostat će plasman s reprezentacijom Češke u polufinale Europskog prvenstva 2004. godine u Portugalu.

"Moja je trenerska karijera završena, napuštam prvu liniju fronta. Prošle nedjelje započela je moja mirovina i namjeravam ju provesti uživajući u svim njenim beneficijama, među kojim je i besplatna vožnja tramvajem", izjavio je Čeh koji je proveo sedam godina na klupi reprezentacije u razdoblju od 2001. do 2008. godine.

Svoju trenersku karijeru započeo je daleke 1973. u Češkoj, postavši prvi trener SK Sigme Olomuoc, kasnije je preuzeo Inter iz Bratislave s kojim je osvojio Slovački kup 1985. Od 1997. pa sve do 2001. vodio je mladu reprezentaciju u svojoj domovini.

Pred kraj karijere još je bio izbornik Austrije od 25. srpnja 2008. do ožujka 2009., kada je preko telefona uručio otkaz tamošnjem savezu. Nekoliko dana nakon toga zaključio je svoju nogometnu priču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!