Hrvatski Kup, Polufinale, 18.03.2009, 17:00 h, Zagreb, Maksimir, gledatelja: 800
Suci: Igor Pristovnik, Igor Krmar, Boško Vukušić (svi Zagreb)
Dinamo
Dinamo
Mario Mandžukić 10', 18', 38'
Pedro Morales 88'
4:1(3:0) Zagreb
Davor Vugrinec 87' (11m)
Zagreb

Mandžukić se poigrao sa Zagrebom

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 18.03.2009.
Mandžukić se poigrao sa Zagrebom
Foto: Davor Sajko

Dinamo je izborio finale Hrvatskog kupa pobijedivši i u uzvratnom susretu momčad Zagreba. Nakon 2:0 u Kranjčevićevoj, uzvrat je bio samo formalnost za hrvatskog prvaka koji je uz tri pogotka Marija Mandžukića slavio s 4:1...

Zagreb
Dinamo
Zagreb
5
(do 46')
7
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Krunoslav Jurčić
1
Josip Škorić
7
Josip Jurendić
9
Miroslav Pejić
11
Mateo Pavlović
14
Matija Špičić
19
Damir Šovšić
20
Vedran Ivanković
22
Ivan Parlov
(do 77')
24
Mensur Mujdža
(do 63')
29
Ivan Krstanović
(do 64')
30
Davor Vugrinec
Pričuvni igrači
2
Vedran Celjak
63'
16
Besart Abdurahimi
64'
17
Igor Jugović
77'
Trener
Luka Pavlović

Tek oko 700 gledatelja došlo je vidjeti nastavak pobjedničkog Jurčićevog niza, ali Dinamo se potrudio i toj manjini priuštiti zanimljivo poslijepodne na hladnom Maksimiru. Vidjeli smo dopadljivi Dinamo u prvih 45 minuta, Modri su brzo od utakmice napravili "jednosmjernu ulicu" i utišali bilo kakve nade Pjesnika u eventualno iznenađenje.

Kao što je i najavio, Jurčić je malo "promiješao" momčad, no ključnom se pokazala odluka da u prvom sastavu ostane Mario Mandžukić. Mandža je protiv Šibenika prekinuo golgeterski post, a to je očito "otvorilo pipu"; na pogrešnoj se strani, pak, našla njegova bivša momčad.

U 10. minuti Milan Badelj dao je lijepu loptu Mandžukiću na desnoj strani, a on iz prilično teške situacije, iskosa s lijeve strane, matira Škorića volejem u suprotni kut. Osam minuta kasnije Mandžukić je opet neumoljiv - Morales je nabacio s lijeve strane, lopta se odbila do Mandžukića koji neometan s desetak metara zabija za 2:0 i novi pljesak tribina.

U 31. minuti reprezentativni napadač Dinama prebacio je gol nakon ubacivanja Lovrena, a potom je Škorić obranio Moralesov udarac s vrha šesnaesterca.

Najveći pljesak u prvom dijelu ipak nije dobio Mandžukić već - Tomislav Butina. Bućo je, naime, u istoj akciji obranio tri zicera Pjesnicima, prvo Krstanoviću, a potom dva puta zaredom Vugrincu. Kazna je stigla već u idućem napadu Dinama - Mandžukić je okrunio Dinamovu kontru novim pogotkom iskosa, ovoga puta s desne strane, djelomično i na dušu Josipa Škorića.

Kao što je Krunoslav Jurčić i najavio, njegov Dinamo zaigrao je još bolje nego do sada, a osjeća se već njegova ruka na igri momčadi. Povratna lopta na kojoj toliko inzistira već je postala prepoznatljivo oružje Dinama, vezni igraju s dosta agresivnosti i trke, dok obrana djeluje vrlo sigurno. S obzirom na imena Bišćana i Kovača, drugačije ne bi ni smjelo biti.

Drugi dio bio je klasično odrađivanje posla, zamjene su dodatne usporile ritam utakmice, pa ne čudi što nismo vidjeli toliko šansi kao u prvih 45 minuta. Bišćan je s crte izbio udarac Abdurahimija, to je bila najbolja šansa Zagreba sve do same završnice kada je Lovren igrao rukom i poklonio jedanaesterac Zagrebu. Vugrinec je bio vrlo siguran, pogodio je gornji desni kut za počasni pogodak gostiju.

Zadnja riječ ipak je pripala Pedru Moralesu koji je u 88. minuti postigao fantastičan pogodak, jedan od ljepših ove sezone - Tadić je dodao Čileancu koji je iz trka vanjskim felšom s 18 metara pogodio suprotnu "malu mrežicu" za konačnih 4:1.

Dinamo će tako u finalu Kupa protiv Hajduka braniti naslov osvajača Rabuzinova sunca, pa će i u tom natjecanju najpopularniji hrvatski klubovi imati priliku pokazati koji je ovoga trenutka bolji...

Hrvatski Kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!