Košarka

Celticsi prema vrhu, Kingsi šokiraju

Goran Markuš • subota, 21.03.2009.
Celticsi prema vrhu, Kingsi šokiraju
Foto: EPA

Novom, velikom pobjedom kod Spursa Celticsi su još jednom učvrstili svoje drugo mjesto na Istoku odnosno treće mjesto u ligi. Ipak, večerašnje najugodnije iznenađenje pripremila nam je najgora momčad lige, Sacramento Kingsi koji su zaustavivši Knickse na svega 94 poena upisali ogromnu +27 pobjedu, a svakako moramo istaknuti i Nowitzkog koji je u posljednjoj sekundi pogodio za novo slavlje Dallasa...

Nakon 13 susreta odgledanih sa klupe, Kevin Garnett (10 poena) vratio se u igru, no zbog prevencije nije mogao pomoći svojoj momčadi u posljednjoj, odlučujućoj četvrtini. Ipak ta činjenica pokazala se manje važnom i Celticsi su sa tijesnih +3 slavili nakon 48 vrlo čvrsto odigranih minuta u San Antoniju.

Tijekom prvog poluvremena na leđima odličnog dvojca Tony Parker (25 poena, 7 skokova, 8 asistencija) - Tim Duncan (15 poena, 9 skokova) domaćini uspijevaju donekle dominirati i na odmor odlaze sa solidnih pet poena prednosti.

San Antonio Spurs - Boston Celtics

Ipak, Ray Allen (19 poena) i Rajon Rondo (16 poena, 5 skokova, 12 asistencija) u nastavku bude Celticse koji preuzimaju vodstvo nakon čega ga mirnom igrom u završnici i povećavaju na konačnih, no još uvijek tijesnih +3. Za kraj svakako moramo spomenuti i još jednu lošu noć Paula Piercea koji je uz 12 skokova skupio tek devet poena uz katastrofalan 2/15 šut iz igre (13 posto).

Šokantno, posljednja momčad lige, Sacramento Kingsi uspjela je na vrućem terenu Madison Square Gardena upisati neočekivano laganu prvu ovosezonsku pobjedu protiv neke momčadi s Istoka. Bila je to velika noć za Kevina Martina (30 poena, 5 skokova) koji je svoju momčad već na otvaranju susreta predvodio do ogromnih +19 na poluvremenu.

Nate Robinson (19 poena) i ostatak društva iz New Yorka večeras jednostavno nije bilo dovoljno šuterski raspoloženo da bi mogli učinkovito iskoristiti sve prednosti svog run-and-gun stila što su Kingsi znali kazniti i do kraja utakmice razlika se povećala na ogromnih +27. "Ne možemo ništa pogoditi, ne možemo nikoga pretrčati niti ne možemo trčati za nikim - jednostavno, nismo bili fizički spremni", nakon susreta izjavio je očigledno ljut trener Knicksa, Mike D'Antoni.

Prekrasnim šutom sekundu prije kraja Dirk Nowitzki (23 poena, 7 skokova) se ponovno pokazao pravim vođom Mavericksa odvevši ih do vrlo važne 42. ovosezonske pobjede. Bila je to vrlo tijesna utakmica u kojoj je Dallas na leđima Nowitzkog i Jasona Terryja (17 poena) većinom kontrolirao igru da bi Danny Granger (18 poena, 11 skokova) sjajnom trećom četvrtinom vratio Indianu u egal. Ipak, ovog puta to nije bilo dovoljno i Mavericksi upisuju novu pobjedu kojom se još malo odvajaju od Sunsa koji se svim silama pokušavaju dočepati njihovog osmog mjesta na Istoku.

Sjajna završnica Dirka Nowitzkog

Usprkos povratku Dwyanea Wadea (27 poena, 8 skokova, 6 asistencija) na parket, Heat je pretrpio i treći uzastopni poraz. Ovog puta egzekutori su bili Netsi koji i bez Devina Harrisa iz susreta u susret igraju sve bolje. Vince Carter (17 poena, 9 skokova, 8 asistencija) ponovno se istaknuo kao pravi vođa ekipe, a posebno moramo izdvojiti i Chrisa Douglas-Robertsa (18 poena - učinak karijere) koji odlično iskorištava pruženu priliku uslijed izostanka Harrisa.

Iako je ovo definitivno bila noć Chrisa Bosha (35 poena, 7 skokova) i Andrea Bargnanija (27 poena, 7 skokova) kada vam ostatak momčadi upiše tek 27 poena do pobjede je vrlo teško doći. Znali su to i igrači Charlotte koji su tako na leđima fantastičnog dvojca Gerald Wallace (30 poena, 9 skokova, 8 asistencija) - Boris Diaw (30 poena, 7 skokova) upisali 31. ovosezonsku pobjedu, jednu manje od osmoplasirane momčadi Zapada, Chicago Bullsa. Upisavši dva poena (1/1 šut za dva, 0/1 šut za tri), skok i dvije asistencije naš Roko Leni Ukić sasvim je solidno iskoristio tek devet pruženih minuta na terenu.

Na leđima sjajnog Rudyja Gaya (23 poena, 5 skokova) pune 43 minute Grizzliesi su držali egal u New Orleansu, no tada Chris Paul (32 poena, 5 skokova, 9 asistencija) proigrava svoju ekipu i sa velikom 17:1 serijom Hornetsi osiguravaju očekivanu 43. ovosezonsku pobjedu. Svakako moramo spomenuti i odličnog Davida Westa koji je uz 29 poena upisao i sedam skokova.

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!