Košarka

Video: Bullsi sve bliže doigravanju

Goran Markuš • srijeda, 25.03.2009.
Video: Bullsi sve bliže doigravanju
Foto: EPA

Sjajnom timskom igrom Chicago Bullsi su uspjeli svladati sedmoplasirani Detroit i tako doći još korak bliže nastupu u doigravanju. Vrlo neizvjesno bilo je i u San Antonija gdje su se domaćini izvukli u posljednjim sekundama utakmice i tako ponovno zasjeli na sam vrh Southwest divizije...

Dok na Zapadu tek Phoenix još ima šansi izboriti nastup u doigravanju na Istoku su stvari puno drugačije. Od šest momčadi koje se još uvijek teoretski gledano mogu nadati osvajanju osmog mjesta tri kluba se ipak ističu. Prvenstveno je riječ o Bobcatsima i Milwaukeeju (-3 pobjede), a onda i Netsima (-4 pobjede) koji još uvijek igraju susret po susret nadajući se kiksu nekog iznad njih.

Ipak, Chicago Bullsi kao trenutno osmoplasirana momčad igraju sve bolje što potvrđuje i sinoćnja sigurna pobjeda protiv Pistonsa. Već na otvaranju susreta domaćini su pokazali zube i nešto kvalitetnijom igrom stigli do +4 koji se uslijed odličnog nastupa Tayshauna Princea (20 poena, 6 asistencija) i Willa Bynuma (20 poena, 9 asistencija) do poluvremena ipak pretvaraju u minimalni zaostatak.

Iako na parketu nije bilo Derricka Rosea, čovjeka koji ih je već mnogo puta ove sezone izvlačio iz problema, veteran Kirk Hinrich (24 poena, 8 asistencija) je bio na visini zadatka i odličnim nastupom uspio je iskoristiti sav potencijal svoje ekipe. Ovakav pristup rezultirao je sjajnom timskom igrom koja Bullsima donosi 34. ovosezonsku pobjedu.

Chicago Bulls - Detroit Pistons

"U posljednje vrijeme uistinu je teško. Sve kraći nastupi tjeraju me da se borim za svaku minutu na parketu, a to možeš isključivo odličnom igrom", nakon susreta izjavio je Hinrich. Ovom pobjedom Bullsi su se u pobjedama izjednačili sa Detroitom čija je forma u velikim problemima (3:7 u posljednjih deset susret) zbog čega će biti vrlo zanimljivo pratiti rasplet gužve na Istoku.

Iako u zadnje vrijeme baš i ne dominiraju vjerojatno nitko nije očekivao ovako tešku pobjedu Spursa. Naime, iako je odigrao odličnu utakmicu Monta Ellis (27 poena, 5 skokova) je promašio kad je bilo najvažnije i tako tek u posljednjim sekundama omogućio San Antoniju ponovno penjanje na vodeću poziciju Southwest divizije.

Tony Parker (30 poena, 10 asistencija) je odradio odlične 34. minute tijekom kojih je razigravao suigrače, no i potegnuo kad su oni zakazali. Ipak, Ellis i Stephen Jackson (18 poena, 8 skokova) nisu se bili spremni predati i odličnom igrom izborili su minimalni zaostatak uoči završnih 12 minuta igre.

Baš tada dolazi do malog pada koncentracije kod Spursa, no svima nam dobro znan Tim Duncan (21 poen, 10 skokova) spašava situaciju i zabivši 13 poena u četvrtoj četvrtini predvodi Spurse do +5 svega nešto više od dvije minute prije kraja. Ipak, Golden State se ne predaje i 30 sekundi prije kraja ponovno preuzima vodstvo, no Roger Mason (24 poena) svega sedam sekundi kasnije precizan je sa nekih pet metara za 46. ovosezonsku pobjedu San Antonija.

Iako su Spursi slavili Houston je imao priliku zadržat primat u Southwest diviziji, no borba za četvrto mjesto Zapada izvukla je iz Jazzera najbolje što je rezultiralo njihovom sigurnom pobjedom. Još jednom Deron Williams (19 poena, 12 asistencija) je uspio iskoristiti sve mogućnosti svoje momčadi kojoj sa susretom manje trenutno četvrtoplasirani Denver bježi sa samo jednom pobjedom više. Sa 20 poena Aaron Brooks je bio najefikasniji igrač Rocketsa.

Posljednji susret večeri odigran je u Oklahomi gdje su domaćini ugostili odlične Lakerse koji su sinoć imali samo jedan cilj - produžiti svoju seriju pobjeda. Uspjeli su. Ponajviše zahvaljujući odličnom Kobeu Bryantu (19 poena, 5 asistencija) momci iz Los Angelesa upisali su treću uzastopnu pobjedu i tako ponovno pobjegli na +10 drugoplasiranoj momčadi Zapada, San Antonio Spursima. Kao i kod većine Thunderovih susreta sa 24 poena, šest skokova i četiri asistencije Kevin Durant je bio prvo ime svoje momčadi.

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!