Košarka

Prijetnje Lakersa i Sunsa

Goran Markuš • subota, 04.04.2009.
Prijetnje Lakersa i Sunsa
Foto: EPA

Veliku pobjedu Magica nad društvom iz Clevelanda Lakersi su sjajno iskoristili i odličnom predstavom protiv Houstona stigli su na svega jednu pobjedu zaostatka od prve momčadi lige, Cavsa. Zadovoljni mogu biti i u Phoenixu koji je nakon slavlja nad Kingsima napokon na svega tri pobjede od toliko željenog osmog mjesta na Zapadu...

Kao što je i kasnije sam izjavio, LeBron James (26 poena, 9 skokova, 5 asistencija) se ne može sjetiti kad je zaostajao više od 40 poena što poraz protiv Magica čini najsramotnijim u cijeloj njegovoj profesionalnoj karijeri. Čak sedmorica igrača domaćeg Orlanda upisala su dvoznamenkasti broj poena za vrlo sigurnu 56. ovosezonsku pobjedu, pobjedu koja je uz još samo malo više koncentracije mogla završiti sa više od 40 poena prednosti.

Već na otvaranju mogli smo vidjeti dominaciju Orlanda koji se tijekom druge četvrtine odlučno odvaja od gostiju i na odmor odlazi sa velikih +17. Po povratku na teren dolazi još gori period za LeBrona i ostatak društva iz Clevelanda koji biva potpuno nadigran i u dva navrata Orlando je uspio pobjeći iznad ogromnih 40 poena razlike. Ipak, Cavsi su uspjeli pružati kakav-takav otpor i susret završava sa nešto prihvatljivijih 29 poena razlike. Samo je trojica igrača Cavaliersa sinoć uspjela upisati dvoznamenkasti broj poena dok je kod Magica to učinilo čak sedam igrača predvođenih svima nam dobro znanim dvojcem Rashard Lewis (22 poena) - Dwight Howard.

Iako su odavno osigurali prvo mjesto na Zapadu, Phil Jackson i njegovi Lakersi još uvijek ne odustaju od toliko željenog prvog mjesta u ligi, pozicije koju još uvijek drži Cleveland. Tako su odličnom igrom u drugom poluvremenu Lakersi stigli do nove, sigurne pobjede čime su se približili na svega pobjedu razlike od prvoplasiranih Cavaliersa.

Sigurno slavlje Lakersa

Koliko god dugo je to bilo moguće Ron Artest (21 poen, 9 skokova) je pokušavao održati Houston na životu što je rezultirala sa izjednačenim rezultatom na poluvremenu, no tada domaćini na leđima nešto više od 18 tisuća posjetitelja Staples Centera ubacuju u višu brzinu i primarno zahvaljujući dvojcu Pau Gasol (23 poena, 10 skokova) - Kobe Bryant (20 poena, 7 asistencija) upisuju jubilarnu 60. ovosezonsku pobjedu.

Usprkos 35 poena i devet skokova Dirka Nowitzkog Dallas je jutros poražen protiv Grizzliesa koji su četvrtim uzastopnim slavljem još jednom potvrdili svoju odličnu formu. Mavericksi puno bolje otvaraju susret te zahvaljujući Jasonu Terryju (16 poena) i Nowitzkom odlaze na sasvim solidnih +5. Ipak, Memphis se pokazuje "čvrstim orahom" i već u drugoj četvrtini uzvraća jednakom mjerom.

Prilično izjednačena igra osigurala nam je prilično neizvjesnu završnicu u kojoj su se domaćini bolje snašli i na leđima dvojca Rudy Gay (27 poena, 10 skokova) - Mike Conley (25 poena, 5 asistencija) osiguravaju tek 21. ovosezonsku pobjedu.

Nemalo iznenađenje priuštili su nam i Timberwolvesi koji su odličnim nastupom u posljednjih 24 minute iznenadili Jazzere nanijevši im 30. ovosezonski poraz. Deron Williams (34 poena, 11 asistencija) odlično otvara susret i svoju Utahu predvodi do i više nego solidnih +10 na poluvremenu.

Ipak, Minnesota se ne predaje, a dvojac Ryan Gomes (25 poena, 8 skokova) - Rodney Carney (25 poena, 5 skokova) predvodi ih u velikom preokretu koji samo 32 sekunde prije kraja skok-šutom završava Mike Miller (14 poena, 9 skokova, 8 asistencija). U dva navrata Williams je pokušao vratiti Jazzere, no bliže od konačnih -1 jednostavno nije išlo.

Uistinu nevjerojatnu utakmicu odradili su i košarkaši Phoenixa koji su se sigurnim slavljem protiv Kingsa približili na svega tri pobjede zaostatka za Dallasom čime je njihov nedjeljni ogled dobio novu dimenziju zanimljivosti. Naime, od 11 igrača koji su izašli na teren čak su osmorica upisala dvoznamenkasti broj poena za konačnih 139:111 Sunsa.

Bila je to još jedna velika noć Steva Nasha koji je uz 29 poena upisao i devet asistencija: "Ukoliko uspijemo smanjiti zaostatak na dvije pobjede pritisak i sreća mogli bi uraditi svoje. U svakom slučaju, bit' će vrlo zanimljivo."

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!