Zimski sportovi

Red Wingsi se izvukli, Bruinsi ne

Branimir Korać • petak, 15.05.2009.
Red Wingsi se izvukli, Bruinsi ne
Foto: EPA

Detroit Red Wingsi i Carolina Hurricanesi plasirali su se u konferencijska finala. Red Wingsi su u sedmoj utakmici nadigrali Anaheim dok je Carolina eliminirala Boston...

Detroit Red Wingsi opasno su živjeli u sedmoj utakmici protiv Anaheima. Na kraju su se ipak spasili i slavili 4:3 te na taj način izborili finale Zapadne konferencije protiv Chicago Blackhawksa. Ducksi su kao osmi nositelj eliminirali prvog nositelja San Jose Sharkse u prvoj rundi, a blizu su bili i protiv još jednog velikog favorita Detroita.

Prva trećina protekla je u konstantnom pritisku Detroita koji je urodio plodom tek u 16. minuti kada Jiri Hudler šalje pak iza leđa vrlo dobrog Jonasa Hillera. Bio je to ujedno jedini pogodak u tom razdoblju igre.

Na samom startu druge trećine Darren Helm podiže na 2:0 nakon čega kreće inicijativa Ducksa. Ducksi opsjedaju gol Osgooda i u 35. minuti Teemu Selanne smanjuje na 2:1. Igrala se 37. minuta kada Mikael Samuelsson podiže na 3:1, ali Ducksima nadu ostavlja Perry pogotkom 50 sekundi kasnije.

Posljednjih 20 minuta donijelo je sjajan hokej u kojem su se bolje snašli domaćini. Ipak sredinom trećine Bobby Ryan poravnava na 3:3 što je bio znak Red Wingsima za potpunu ofenzivu. Ona je odrađena uspješno i tri minute prije kraja susreta Daniel Cleary na asistenciju Zetterberga odvodi Detroit u finale Zapada.

U finale Istoka uz Pittsburgh Penguinse odlaze Carolina Hurricanesi koji su bili bolji od favoriziranih Bruinsa s 3:2 u produžetku ključne sedme utakmice.

Sedmi susret bio je posve izjednačen, obje ekipe imale su svoje razdoblje igre. Boston je prvi poveo i to u osmoj minuti preko Byrona Bitza, no nije uspio prednost sačuvati do posljednje trećine obzirom da je Rod Brind'Amour vratio Hurricanse iz zaostatka.

Drugi period igre dobili su Hurricanesi i dojmom i rezultatom, a za rezultatski dio zaslužan je Sergej Samsonov koji u 28. minuti dovodi Carolinu u vodstvo. Iako su u posljednjoj dionici Hurricanesi zatvorili prilaze Wardu i opasno prijetili, Milan Lucic uspio je pogoditi za 2:2 i odvesti utakmicu u produžetak.

U produžetku su obje momčadi igrale vrlo oprezno, a tek na isteku 18. minute Whitneyev udarac odbija Thomas, pak dolazi na palicu Scotta Walkera koji pogađa za prolaz Hurricanesa.

Iako su Bruinsi briljirali u regularnom dijelu sezone, nisu uspjeli dohvatiti niti finale konferencije. Naišli su na raspoložene Hurricanese koji su ih ipak zasluženo eliminirali.

Polufinale Zapada:
Detroit - Anaheim 4:3 (4-3)

Polufinale Istoka:
Boston - Carolina 2:3 OT (3-4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!