Zimski sportovi

Penguinsi po kratkom postupku

Ante Jukić • srijeda, 27.05.2009.
Penguinsi po kratkom postupku

Pittsburgh Penguinsi prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Stanley Cupa! Aktualni prvaci i u četvrtoj su utakmici bili bolji od Carolina Hurricanesa, čija je odlična sezona, tako, doživjela vrlo bolno prizemljenje...

Nakon što su u prve dvije runde izbacili favorizirane New Jersey Devilse i Boston Bruinse, Carolina Hurricanesi poletjeli su vrlo visoko, a nisu bili rijetki ni oni koji su vukli paralele s 2006. godinom, kad je momčad iz Raleigha podigla svoj jedini Stanley Cup. No, svaka sretna priča dođe svome kraju, s time da je ova zaista završila vrlo brzo. "Metla" u konferencijskom finalu definitivno nije nešto što ćete vidjeti vrlo često, ali kad na drugoj strani imate ovakve Pittsburgh Penguinse, morate biti spremni i na takav scenarij.

Baš kao što je to bio slučaj i u prethodnoj utakmici, Hurricanesi su i ovu noćašnju otvorili ranim pogotkom. Eric Staal je pogodio za 1:0 nakon samo 96 sekundi igre, no urnebesna atmosfera koja je u tim trenucima zavladala RBC Centrom ponovno je bila kratkog daha. Već do odlaska na prvi predah Fedotenko i Talbot prebacili su prednost na stranu gostiju, a pogodak ovog potonjeg ujedno se pokazao i kao pobjednički, s obzirom da domaćini do kraja dvoboja više nisu uspjeli pronaći rješenja za sjajnog Marc-Andrea Fleuryja. S druge strane, Penguinsi su "uboli" još dvaput - Guerin je zabio u drugoj, Adams je pridodao empty-net gol u završnici posljednje trećine, i to je bilo čistih 4:1 za stare/nove prvake Istočne konferencije.

"U serijama na četiri dobivene utakmice nema prijevare. Penguinsi su bili bolji od nas i potpuno zasluženo prolaze dalje", realan je nakon ispadanja svoje momčadi bio trener Hurricanesa, Paul Maurice, dok je njegov igrač Scott Walker znakovito dodao: "Da sam na mjestu igrača Chicaga i Detroita, ne bih bio previše sretan."

Blackhawksi i Red Wingsi su, naime, potencijalni suparnici Penguinse u velikom finalu Stanley Cupa, a kako sada stoje stvari, to će vrlo vjerojatno biti momčad iz Detroita, koja vodi 3-1 u seriji. Peta, možda i posljednja utakmica finala Zapadne konferencije, na rasporedu je večeras u Joe Louis Areni.

NHL, doigravanje - konferencijska finala, rezultati, 26.05.2009.

Istočna konferencija:

Carolina - Pittsburgh 1:4 (0-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!