Zimski sportovi

Medveščak se nastavlja pojačavati

Sportnet • petak, 29.05.2009.
Medveščak se nastavlja pojačavati

Medveščakovim službenim ulaskom u prestižnu austrijsku ligu EBEL u Zagreb uz Tonija Bezinu stižu još neka ledena pojačanja među kojima su Andy Sertich i Robert Kristan...

Uz zahtjevne pripreme za nadolazeću hokejsku sezonu u kojoj će zagrebački klub KHL Medveščak zaigrati u prestižnoj austrijskoj ligi EBEL (Erste Bank Eishockey Liga), vodstvo kluba posljednjih mjeseci znantne napore ulaže u pronalazak i dovođenje novih igrača kojim će ojačat rezultate kluba.

Nakon švicarskog juniorskog reprezentativca Tonija Bezine, te reprezentativnog vratara Slovenije Roberta Kristana, Medveščak je svoju momčad ojačao i jednim Hrvatom iz dijaspore Andyjem Sertichem, čiji je zadatak ojačati obranu Medvjeda.

Branič Andy Sertich, dvadesetšestogodišnji Hrvat iz američke države Minnesota, obiteljskim podrijetlom iz Like, protekle je sezone igrao za Utah Grizzlies (ECHL – East Coast Hockey League) gdje je tijekom 62 utakmice postigao 12 golova i 24 asistencije. Osim za Utah odigrao je i šest utakmica za momčad Bridgeport Sound Tigers koja nastupa u AHL-u (American Hockey League), drugoj po snazi ligi na američkom kontinentu. Prije profesionalnog ugovora u ECHL-u Sertich je amaterski dio karijere odradio studirajući i igrajući hokej za jednu od najjačih američkih sveučilišnih momčadi - University of Minnesota. Kroz četiri godine igranja na sveučilištu suigrači su mu bili današnje velike zvijezde NHL-a poput Thomasa Vaneka, Paula Martina i Phila Kessela. U četiri godine igranja na University of Minnesota Sertich je u 171 utakmici upisao 27 golova i 39 asistencija.

Robert Kristan (1983) vratar je slovenske hokej reprezentacije, dvije godine za redom proglašen najboljim vratarem svjetskog juniorskog prvenstva. Proteklih godina igrao je za švedski klub Brynäs IF (Gävle) u vodećoj švedskoj hokej ligi - Elitserien.

Potraga za novim igračima i pregovori oko njihova dolaska u Zagreb intenzivno se nastavljaju i tijekom slijedećeg mjeseca.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!