Ostali sportovi

X-Fighters Exhibition Tour u Zagrebu

Sportnet • srijeda, 03.06.2009.
X-Fighters Exhibition Tour u Zagrebu

Red Bull X-Fighters Exhibition Tour dolazi u Zagreb. Nakon gostovanja u Beogradu, X-Fighters Exhibition Tour seli se preko Sarajeva u Zagreb gdje će 6. lipnja u 16 sati preko puta Glavnog kolodvora biti održan veliki zračni spektakl na dva kotača...

Međunarodni motocross majstori tzv. freestyleri u Zagrebu će 6. lipnja atraktivnim nastupom zasigurno privući pažnju. Atraktivni nastup četvorice "ekshibicionista" započet će u 16 sati, a prije Zagreba motocross majstori posjetili su Beograd te Sarajevo.

Zagreb će biti treća europska postaja Red Bull X-Fighters Exhibition Toura, a nastupit će Novozelanđanin Nick Franklin, Belgijci Steven Stuyven i Jimmy Verburgh te Šveđanin Morgan Carlson.

Vezane vijesti

Jimmy Verburgh - san je moj neprijatelj

Nacionalnost: Belgijac
Rodni grad: Zelzate, Belgija
Datum rođenja: 10.srpanj 1974.
Status: Vlasnik i osnivač FMX4Evera, biznismen i otac
Motor: KTM 250SX
Najbolji trenutak u vožnji: Pobjeda nad Jeremyem McGrathom na Bercy Supercrossu 1987. i što mogu reći da je ovo moj posao
Sponzori: KTM, Von Zipper, Alpinestars, Lazer, Denicol, Kicker, Don Joy.
Uzrečica: Spavanje je varanje

Jimmy Verburgh odrastao je u Belgiji, a već od malih je nogu usmjeravan da postane vozač motokrosa. Njegov je otac uvijek bio vrlo zainteresiran za sve vrste motora, a također je i osnivač Motorsport Verburgh.

"Jimbo" je prošao amaterske ljestvice s najvišim ocjenama, te je, nakon uspješne I GP karijere i sjajne motokros vožnje, postao jedan od prvih freestyle vozača na svijetu. Sad vodi momčad koja je bazirana u Zelzateu, u rodnoj mu Belgiji. Također vodi i momčad koja je postala najveća FMX skupina na svijetu.

Ali nemojte pomisliti da se smirio, jer već su mu na stolu planovi za budućnost. Na obzoru vidimo prvu suradnju između FMX momčadi i producenta velikog showa. Čini se da Jimmyev dan traje duže od 24 sata! Možemo ga pronaći u uredu - među papirima, na stazi ili na skakalištu, ali i u mnogim novim projektima širom svijeta.

Steven Stuyven - umjetnik u duši

Nacionalnost: Belgijac
Grad rođenja: Kalken, Belgija
Datum rođenja: 5.svibanj 1981.
Motor: KTM 250SX
Najbolji trenutak vožnje: Pobjeda nad Broeckyem na Rock n'Ride 2007
Sponzori: FMX4Ever, Vans, Skullcandy, Von Zipper, Ogio, Later, Thor
Uzrečica: To sam vidio na youtubeu...

Jedina riječ koju možemo upotrijebiti za nekog kao što je Steven jest - umjetnik. Uvijek razmišlja na drukčiji način od svih ostalih. Uvijek ima nešto više iza njegovih priča i teorija.

Odrastao je s tatom i starijim bratom, te je već u trećoj godini odlučio da želi motor. Nakon 10 godina ga je konačno dobio. Kao i mnoge njegove kolege iz FMX4Ever, Stoica je također počeo sudjelovati na utrkama diljem Belgije, što je trajalo između 1997. i 2003. godine.

Sa FMX-om je počeo 2004. a nedugo zatim se pridružio Jimmyevom timu. Uvijek je bio dobar prijatelj i oslonac u momčadi. Brine o svim tiskanim materijalima... u vidu grafike za motore, za postere, a obavlja i druge dizajnerske poslove. Ima vlastitu firmu koja se zove Stoica Graffix. Radi dizajn za velike MX i ne-MX kompanije.

Morgan Carlson - iz Švedske s ljubavlju

Nacionalnost: Šveđanin
Grad rođenja: Alicante, Španjolska
Datum rođenja: 27.siječanj 1980.
Status: Šveđanin izgubljen u Španjolskoj, Jimmyev koordinator kad bude potrebno.
Motor: KTM 250SX
Najbolji trenutak vožnje: Kad uđete u zonu, kad vrijeme i novac izgube svoju vrijednost.
Sponzori: KTM, Kenny Racing, Atikin, Von Zipper, Wings for life, Lazer, Kicker, Don Joy.
Uzrečica: Ovo još moram proGoogleati!

Morgan je odrastao u motociklističkoj obitelji u malom švedskom gradu Falkopingu. U jednom razdoblju čak su četiri generacije Carlsona bile na motoru istovremeno. Djetinjstvo je proveo na stazi, a između 12. i 22. godine on i njegov otac proputovali su cijelu Švedsku i Europu sudjelujući na motokros utrkama.

2003. počeo je tražiti novi pravac svoje vožnje i tako je upao na FMX scenu. U 2006. sudjelovao je na nekim IFMXF svjetskim prvenstvima, a na postolje se uspinjao na 3 od 5 utrka. No, ipak to nije bilo ono što je tražio, nikada FMX nije doživljavao kao sport. Pronašao je dom nakon što se pridružio FMX4Everu krajem 2007. Želi se još razvijati kao osoba, te dopustiti svom motoru da ga odvede na nova mjesta.

Kad ima vremena, on i Jimbo rade rame uz rame i tada se stvari završavaju. Pustite njih dvojicu da riješe problem gdjegod na svijetu - i problema nikad neće biti.

Nick Franklin - kivi

Nacionalnost: Novozelanđanin
Grad rođenja: Tokoroa, NZ.
Datum rođenja: 10.rujan 1981.
Status: Samac, prati ljeto
Motor: KTM 250SX
Najbolji trenutak vožnje: Nakon uspješnog slijetanja poslije backflipa 2003. godine
Sponzori: Red Bull, KTM, Oakley, Axo, Lazer, Don Joy.
Uzrečica: Trebam hranu!

Nick Franklin dolazi s Novog Zelanda, a odrastao je na farmi kod Tokoroe na sjevernom otoku. Kad je imao 10 godina nagovorio je roditelje da mu kupe motor za vožnju po njihovoj farmi u Tokoroi. Od tada Nicka rijetko možete vidjeti da nije na svojoj zvijeri s dva kotača, osim kad je u zraku, a za motor se jedva drži vrhovima prstiju. Nakon što je godinama vozio motokros motore na juniorskim natjecanjima, jedna stvar je išla za drugom i na kraju je konačno izgradio vlastitu "rampu" na farmi svojih roditelja.

Nakon pobjede na novozelandskom X Air natjecanju 2002. godine napustio je posao u Kinleith mlinu. Krenuo je na put oko svijeta, sudjelujući na X-Fightersima u Valenciji i Madridu u sezoni 2003.

Nick se pridružio FMX4Everu 2004. i od tad je čvrsta osovina momčadi. Vrijedno radi.

Zimu 2008/2009. proveo je na Crusty Touru u Australiji i na Novom Zelandu. To je savršeni primjer koliko te daleko krila FMX4Ever mogu ponijeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!