Zimski sportovi

Novi Medveščak i stari rivali

Borna Rupnik • petak, 11.09.2009.
Novi Medveščak i stari rivali
Foto: Davor Sajko

Zagrepčane u petak u Ledenoj dvorani Doma Sportova čeka pravi spektakl. Prestižnoj austrijsko-slovensko-mađarskoj EBEL ligi pridružio se i naš Medveščak, a sezonu će otvoriti upravo na svom terenu protiv legendarnih suparnika iz Jesenica, i to pred dupkom punim tribinama...

Hokej na ledu vreća se u Zagreb u velikom stilu. Utakmicom Medveščaka i Acroni Jesenica u petak počinje sezona zagrebačkog sastava u EBEL ligi, u kojoj će odigrati ukupno 54 dvoboja, od toga naravno polovicu na domaćem terenu.

Uprava Medveščaka već se mjesecima ozbiljno priprema za ovaj projekt. Za direktora operacija doveden je Amerikanac Douglas Bradley, koji je stigao baš iz Jesenica, a trenersku će dužnost obnašati Kanađanin Enio Sacliotto. "Očekujemo fantastičnu atmosferu, a naša je momčad spremna. Ne podcjenjujući protivnika, nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat, odnosno izaći kao pobjednici", kaže Bradley.

13 golova u prvoj utakmici

Novu sezonu EBEL lige u četvrtak su u Klagenfurtu otvorili domaći KAC i Red Bull Salzburg. U iznimno uzbudljivoj završnici slavili su gosti rezultatom 7:6, a posebno je napeto bilo u posljednjoj trećini, u koju se ušlo s neodlučenih 3:3. Titulu junaka ponio je Mike Siklenka, koji je za Red Bull postigao tri pogotka u samo četiri minute. Ovakva odlična, raspucana predstava budućih Medveščakovih protivnika može biti samo dodatan motiv svim hrvatskim ljubiteljima hokeja na ledu da što češće pohode Dom sportova.

Boje Medveščaka branit će neka sjajna imena. Predvodit će ih kapetan Alan Letang, a tu su između ostalih i Aaron Fox, John Hećimović, Mike Ouellette, Andy Sertich i Mike Prpich, dok će vrata čuvati slovenski reprezentativac Robert Kristan.

No, zagrebačka će publika vidjeti i domaće snage poput Mate Mlađenovića, Kreše Švigira, Mislava Blagusa ili Luke Novosela te je užitak u jednom od najatraktivnijih sportova na svijetu zajamčen.

Međutim, Slovenci ne namjeravaju samo uljepšati ugođaj. Sastav koji predvodi trener Ildar Rahmatulin stiže, bez puno razmišljanja, po pobjedu. "Svi se raduju novoj sezoni. Želimo maksimalan angažman i dva boda. Osvojit ćemo ih!", najavljuje strateg Jesenica, a branič David Slivnik tvrdi da ih ne smeta to što uvodnu utakmicu igraju u gostima.

"Svaka će ekipa odigrati po 27 utakmica kod kuće i isto toliko na strani. Mi želimo pobijediti neovisno o tome gdje igramo", rekao je Slivnik, čija će se momčad vlastitim navijačima predstaviti tek u četvrtom kolu. Treba istaknuti i da slovenski prvaci u Zagreb dolaze s najjačom postavom i nemaju ozlijeđenih igrača.

Ulaznice za ovaj dvoboj su rasprodane, iako će još 300 komada biti pušteno u prodaju dva sata prije početka. Organizatori su najavili i poseban program prigodom otvaranja sezone, čiji se detalji drže u tajnosti, a susret će prenositi i državna televizija. Pravdu će dijeliti sudačka trojka Fussi, Wohlmuth i Zehenthofer.

EBEL liga, 1. kolo:
Medveščak Zagreb - Acroni Jesenice, 18:00

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!