Zimski sportovi

Medveščak slavio u Linzu!

Martina Oštrić, Borna Rupnik • nedjelja, 13.09.2009.
Medveščak slavio u Linzu!
Foto: Davor Sajko

Nakon velike pobjede nad Jesenicama u petak, hokejaši Medveščaka došli su do novog trijumfa. Ovoga puta stradali su austrijski Black Wingsi iz Linza, a nakon uzbudljivih 2:2 u regularnom dijelu, pobjednik je odlučen izvođenjem kaznenih udaraca...

S dva boda iz prve utakmice hokejaši Medveščaka otišli su u Linz, na gostovanje trećeplasiranoj momčadi EBEL lige. Utakmica nije dobro počela za gostujuću momčad. Linz je vrlo brzo iskoristio isključenje Mikea Ouellettea kako bi došao do početne prednosti. U osmoj je minuti mrežu Slovenca Roberta Kristana zatresao Markus Matthiasson.

Do novog pogotka čekalo se sve do 24. minute, a i taj je završio u mreži Medvjeda. Na asistenciju Oberkoflera i Mayra, prednost domaćina povećala se na 2:0 - glavni "krivac" za gol je Markus Schlacher. Ipak, Medveščak se nije predavao. Već u sljedećoj minuti T. J. Guidarelli smanjuje prednost domaćih na 2:1.

U šestoj minuti posljednje trećine hokejaši Medveščaka došli su do izjednačenja rezultata. Kao i kod prvog gola na prošloj utakmici u Zagrebu, Medvjedi su pokazali da i s igračem manje mogu sasvim dobro funkcionirati na ledu. Ouellette i Jeffrey Corey uposlili su Conrada Martina koji odvodi Zagrepčane do produžetaka.

Vrlo rano u produžecima Zagrepčani ostaju s igračem manje. Na hlađenje je poslan junak utakmice s Jesenicama Robby Sandrock, no ovog puta domaći igrači nisu uspjeli iskoristiti situaciju 'četiri na tri', te su o pobjedniku odlučivali kazneni udarci. Tu se kao ključni igrač pokazao precizni Mike Ouellette, donijevši Medvjedima nova dva boda s gostovanja.

Medveščak se u trećem kolu vraća u Zagreb, a nema razloga da Ledena dvorana opet ne bude puna do posljednjeg mjesta. Našem će se predstavniku suprotstaviti ljubljanska Olimpija, još jedan stari znanac, koja je u slovenskom ogledu svladala Jesenice 4:1.

EBEL liga, drugo kolo:
EHC LIWEST Linz - KHL Medveščak Zagreb 2:3
HDD TILIA Olimpija Ljubljana - HK Acroni Jesenice 4:1
EV Vienna Capitals - EC KAC 3:5
EC VSV - EC Graz 99ers 4:3
SAPA Fehervar - EC Red Bull Salzburg 4:3

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!