Zimski sportovi

Medvjedi ispustili prednost

Martina Oštrić • petak, 02.10.2009.
Medvjedi ispustili prednost

Jedini mađarski i jedini hrvatski klub u austrijskoj EBEL hokejskoj ligi odigrali su svoj prvi susret ove sezone. Alba je bila su uspješnija i nakon produžetaka odnijela važnu pobjedu čime su došli do dva nova boda. Medveščak će, nakon četiri utakmice bez pobjede, u Zagreb ipak donijeti bod...

Osmo kolo hokejske EBEL lige Medveščak je odveo u goste mađarskoj Albi, u još jednoj utakmici koja nije donijela pobjednika u regularnih 60 minuta. Medvjedi su u Mađarsku putovali oslabljeni za čak četvoricu igrača - ozlijeđene Mlađenovića i Lovrenčića, bolesnog kapetana Letanga te kažnjenog Mikea Prpicha. Čini se da je baš izostanak spomenute četvorke bio presudan u još jednom prosipanju bodova zagrebačke momčadi.

Prva trećina bila je, bar što se pogodaka tiče, najnezanimljivija. U prvih 20 minuta pao je po jedan gol na svakoj strani. Poveo je Medveščak u trećoj minuti preko Joela Prpica. Prpic je, u trenutku kad su Mađari imali igrača manje na terenu, uhvatio Sertichev odbijanac te ugurao pak u mrežu Finca Tommija Satosaarija. Rani pogodak nije obeshrabrio Mađare, koji već nakon dvije minute vraćaju utakmicu na početak. Imre Peterdi na asistenciju Kovacsa vara Kristana te prva dionica završava rezultatom 1:1.

Druga dionica bila je u mnogo čemu zanimljivija od prve. Do 35. minute Medvjedi su bili uspješni još tri puta, nakon čega se činilo kako drže sve konce utakmice u svojim rukama. Conrad Martin vrlo se dobro snašao nakon što je Satosaari obranio udarac Prpica te iz blizine pogađa za 1:2. Tri minute kasnije Guidarelli se najbolje snalazi u gužvi, te šalje u gol Sandrockov udarac s plave crte, dok je četvrti pogodak djelo Andyja Serticha koji je nakon kontre u situaciji 'jedan na jedan' sa Satosaarijem prevario mađarskog vratara i doveo momčad do najveće prednosti na utakmici.

Do kraja druge trećine pao je još jedan gol. Asistent kod izjednačujućeg mađarskog pogotka, Csaba Kovacs, snimio je prazan prostor između Kristanovih nogu te iskoristio situaciju za smanjenje rezultata na 2:4.

Posljednjih 20 minuta regularnog dijela očekivano su bili najzanimljiviji period utakmice. Premda se činilo kako će Medveščak mirno privesti utakmicu kraju, to se ipak nije dogodilo. Sedam minuta Mađari su pritiskali prije nego su došli na samo gol zaostatka, a to je uspjelo Janosu Vasu, koji je lijepim solo-prodorom izigrao Kristana i postigao treći mađarski gol. Ipak, unatoč konstantnim napadima domaćina, Medvjedi su uspjeli doći do petog pogotka. Prekrasnom asistencijom s lijeve strane Mike Ouelette uposlio je Hećimovića koji je 'volejem' nadmudrio Satosaarija za novi Medveščakov pogodak.

Dok su domaći napadali, gosti su pogađali, i deset minuta prije kraja utakmice imali dva pogotka prednosti, no deficit nije smeo Mađare u njihovoj igri, a to im se na kraju i isplatilo. U 52. je minuti pao i četvrti gol domaćih, kada je neopreznost obrane iskoristio Arpad Mihaly.

Minutu i pol prije kraja utakmice trener Albe vadi Satosaarija, a devet sekundi potom, s praznim golom ali igračem više u terenu uporni Mađari dolaze do izjednačenja. Krisztian Palkovics nakon face-offa dolazi iza Kristanovog gola, te mu s desne strane gura pločicu u gol i odvodi utakmicu u produžetak.

Medvjedi u produžetak ulaze samo s trojicom s obzirom da je Luka Žagar zaradio dvominutno hlađenje, a to je izgleda bio prevelik teret za umorne i obeshrabljenje Zagrepčane koje je iz Szekesfehervara ispratio Mihaly drugim pogotkom na utakmici. Ackeström je asistirao na plavu liniju, s koje Mihaly nepogrešivo puca i donosi svojoj momčadi velika dva boda.

Medveščak je u ovoj utakmici imao sve, no umor i nedostatak četvorice važnih kotačića u njihovoj mašini napravili su svoje, pa su jedini naši predstavnici u EBEL ligi ostali bez punog plijena. Ipak, nakon četiri kola suše, gostujući bod je k'o kuća, pa će Medvjedi u nedjelju u Zagrebu s nešto više optimizma dočekati austrijski Salzburg.

Rezultat utakmice:
Alba - Medveščak 6:5 (produžeci)

EBEL

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

KAC4:1Villacher SV
LIWEST BW Linz8:3Acroni Jesenice
Vienna Capitals4:1Telemach Olimpija
Red Bull Salzburg5:6 **Graz 99ers
Alba Volán6:5 *Medveščak
1Graz 99ers 54197:132+6577
2Red Bull Salzburg 54203:158+4571
3Vienna Capitals 54193:156+3770
4LIWEST BW Linz 54176:150+2669
5Villacher SV 54162:174-1260
6KAC 54166:159+757
7Alba Volán 54165:184-1957
8Medveščak 54160:182-2257
9Acroni Jesenice 54148:205-5739
10Telemach Olimpija 54141:211-7037

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!