Zimski sportovi

Medveščak izgubio još jedan triler

Borna Rupnik • nedjelja, 04.10.2009.
Medveščak izgubio još jedan triler
Foto: Davor Sajko

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka osvojili su protiv Red Bulla jedan bod, ali i upisali novi poraz u EBEL ligi. U devetom je kolu u Domu sportova bolji bio Red Bull iz Salzburga (5:4), slavivši pogotkom Michaela Trattinga 22 sekunde prije kraja prvog produžetka...

Nakon poraza u produžetku u Mađarskoj te samo dana odmora, oslabljeni je Medveščak na svom terenu ugostio Red Bull iz Salzburga. Austrijanci su također izgubili posljednji susret, a usprkos nešto lošijem startu u sezonu, došli su opravdati svoj ugled jednog od pretendenata na naslov. Dočekale su ih pune tribine Doma sportova, uključujući i Ivana Balića.

Medveščak je utakmicu otvorio malo ambicioznije od svojih gostiju, no svoju laganu premoć nije uspio konkretizirati, usprkos dvije situacije s igračem više. Taj segment igre svakako je nešto na čemu će Enio Sacilotto i njegovi hokejaši morati što prije poraditi. U međuvremenu je Red Bull dobio jednu pravu priliku i sedmoj minuti, nakon isključenja Conrada Martina, došao u vodstvo.

Vrlo dobri Robert Kristan obranio je udarac Douglasa Lyncha, a na odbijanac spremno reagira Michael Schiechl. Slovenski je čuvar mreže bio nemoćan. Pogodak je nakratko umirio domaćine, a za poravnanje trebala je izvrsna solo-akcija Mikea Ouellettea, koji je vlastoručno unio pločicu u gostujuću trećinu, izdržao napad braniča Red Bulla, zaobišao vratara Davida Leneveua i zabio za 1:1, uz burno odobravanje iz publike.

Nažalost, na prvi su odmor Zagrepčani ipak otišli u rezultatskom minusu. Igrala se 19. minuta kada je momčad iz Salzburga opet povela, u režiji svog ponajboljeg trojca. Thomas Koch i Michael Tratting proigrali su Michaela Siklenku, a najbolji strijelac gostiju postiže svoj šesti ovosezonski gol za 2:1.

Drugu trećinu odličnom je prilikom otvorio Jeff Corey, a nakon samo četiri minute igre Ledena dvorana opet je bila na nogama. Zapravo, nije ni sjela nakon ranije pjesme kada je John Hećimović iskoristio jedno dugačko dodavanje Miroslava Brumerčika i pobjegao austrijskoj obrani te svladao Leneveua.

Stvorili su Medvjedi tada nekoliko solidnih šansi, ali Red Bull je izdržao sve napade, zaprijetio u protunapadima i po treći puta poveo. Borbeni su Austrijanci uspjeli zadržati pločicu u trećini, a Kristana je udarcem u lijevi gornji kut svladao Kelsey Wilson. Međutim, isti je igrač u kombinaciji s Marcom Pewalom omogućio Medveščaku savršenu priliku za treći gol - obojica su isključeni - a Robby Sandrock je okrunio dodavanja Aarona Foxa i T.J. Guidarellija.

A zagrebački sastav tu nije stao: u sljedećoj je akciji Andy Sertich po prvi puta doveo hrvatskog predstavnika u vodstvo. Za 4:3 zaslužni su bili i dodavači Hećimović i Corey. Odmah potom Medveščak je obranio igrača manje, premda je pritom pomogla i vratnica te zasluženo ušao u posljednjih 20 minuta s golom viška.

Prvi dio treće dionice igrao se u vrlo visokom ritmu, ali bez izrađenijih akcija koje bi bilo kojoj momčadi donijele prevagu. Dobra je vijest za domaćine bila da Medveščak ovoga puta nije izrazito pao u formi, kao što je to bio slučaj u nekim prijašnjim dvobojima. Ipak, osjetilo se da je suparnik u boljoj tjelesnoj spremi i Red Bull se u 13. minuti vratio u susret. Tratting, Siklenka i Wilson bili su jednostavno prebrzi za plavu obranu. Agresivnosti i želje na obje strane nije nedostajalo (čak je i glavni sudac u jednom trenutku završio složen na ledu), ali se nakon sat vremena izvrsnog hokeja moralo ući u produžetak.

U dodatnim minutama ledom su uglavnom gospodarili igrači Red Bulla, a Robert Kristan je majstorski hvatao sve njihove udarce. Međutim, onaj Michaela Trattinga 22 sekunde prije isteka pete minute više nije mogao obraniti te će austrijski predstavnik kući i s drugim bodom u džepu. Medveščaku se ne može mnogo toga prigovoriti, iako ostaje žal što se opet u trećoj trećini prokockala teško stečena prednost. U nastavku natjecanja ostaje vidjeti i koliko mogu dati najavljena pojačanja.

EBEL

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Medveščak4:5 *Red Bull Salzburg
Telemach Olimpija2:5LIWEST BW Linz
Acroni Jesenice2:3KAC
Graz 99ers3:1Vienna Capitals
Villacher SV2:1 *Alba Volán
1Graz 99ers 54197:132+6577
2Red Bull Salzburg 54203:158+4571
3Vienna Capitals 54193:156+3770
4LIWEST BW Linz 54176:150+2669
5Villacher SV 54162:174-1260
6KAC 54166:159+757
7Alba Volán 54165:184-1957
8Medveščak 54160:182-2257
9Acroni Jesenice 54148:205-5739
10Telemach Olimpija 54141:211-7037

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!