Zimski sportovi

Rangersi i Jacketsi slavili u gostima

Krešimir Ferlak • utorak, 06.10.2009.
Rangersi i Jacketsi slavili u gostima

Nakon što su u subotu sve momčadi bile aktivne, nedjelja je ponudila dan odmora. U ponedjeljak su na ledu bile samo četiri momčadi, a u obje te utakmice slavili su gosti. Rangersi su svladali Devilse, dok je Columbus nanio treći uzastopni poraz Vancouveru...

New York Rangersi stigli su na noge vječnim rivalima New Jersey Devilsima, a kako to već u takvim utakmicama biva, počelo je – žestoko! Rani pritisak domaćina i već nakon sedamdeset sekundi igre New Jersey vodi pogotkom Roba Niedermayera. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Devilsa, u kojem je njegov brat Scott dugo godina bio glavno ime.

Radost domaćina je trajala vrlo kratko, jer je već za pet minuta stiglo izjednačenje. Rangersi su bili sa igračem više, a zabio je branič Michael Del Zotto. To je mladom rookieju već drugi pogodak ove sezone! Nastavilo se sa isključenjima, pa smo do kraja perioda vidjeli još dva pogotka na powerplayu, po jedan sa svake strane. Prvo je prednost Devilsima vratio Travis Zajac, ali to je anulirano nakon krasnog udarca Aleša Kotalika i na prvi odmor se otišlo sa 2:2.

U nastavku se nastavilo istim tempom, ali sada su vratari bili na visini zadatka. Ipak, vidjeli smo jedan pogodak. Nakon lijepe akcije Rangersa, zabio je još jedan branič - Matt Gilroy, te tako donio prvo vodstvo večeri za goste iz New Yorka. Giloryu je ovo bio prvi Nhl pogodak. U trećem dijelu domaćinu su, naravno, krenuli po izjednačenje, ali Henrik Lundqvist se još jednom prometnuo u junaka i zaustavio je do kraja ukupno 25 pokušaja domaćina. Rangersi su, tako, uzeli bodove u Newarku i sa dosta samopouzdanja putuju u Washington na obračun s Ovečkinom i društvom.

Vancouver je po mnogima jedan od glavnih favorita za naslov, ali u otvaranju sezone to nikako ne pokazuju. Nakon dva uvodna gostujuća poraza, jučer ih je na njihovom ledu svladao Columbus. Canucksi su opet uputili mnogo više šuteva na gol, ali realizacija je bila slaba, a i Roberto Luongo se još jednom nije iskazao. Primio je pet pogodaka na 24 udarca, a to sigurno nije forma kakvu veliki Roberto očekuje ove sezone. Ključan je bio drugi period kada su Blue Jacketsi postigli tri pogotka u četiri minute.

Susret je za domaćine dobro počeo, nakon uvodnih ispitivanja snaga, zabio je Henrik Sedin za vodstvo Vancouvera. Kada se već činilo da će se tako otići na odmor, pola minute prije kraja perioda izjednačuje Antoine Vermette. Taj pogodak dao je podstrek gostima, jer su na otvaranju druge trećine ekspresno tri puta matirali Luonga! Kristian Huselius, zatim Rostislav Klesla i Nikita Filatov bili su strijelci za Columbus i povratka za domaćine više nije bilo. Istina, Christian Ehrhoff je vrlo brzo smanjio na 4:2, ali to je bilo sve u drugom periodu.

U trećem dijelu domaćini su još više stisnuli gas, ali su nailazili na raspoloženog Stevea Masona, koji je do kraja susreta sakupio okruglih 40 obrana. Ipak, Willie Mitchell je u osmoj minuti drugog dijela zabio za 4:3 i povratak neizvjesnosti, ali pogodak Fedora Tjutina četiri minute prije kraja postavio je konačnih 5:3 za Columbus.

Naravno, loše je raspoloženje vladalo ispred svlačionice domaćih nakon novog poraza. ˝Očito je da nisam odigrao dobru utakmicu. Borili smo se i pokušali se vratiti, ali to je jako teško učiniti u ovoj ligi˝, izjavio je nezadovoljni Luongo nakon susreta. S druge strane veliko zadovoljstvo kod Columbusa, prvi puta u svojoj kratkoj povijesti su otvorili sezonu sa dvije pobjede. Ako se po jutru dan poznaje, biti će ovo dobra godina za ekipu iz Ohija.

NHL, rezultati, 5.10.2009.: New Jersey – NY Rangers 2:3, Vancouver – Columbus 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!