Nogomet

Srbiji prijeti oduzimanje bodova

Goran Markuš • četvrtak, 08.10.2009.
Srbiji prijeti oduzimanje bodova
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Zbog ponovnog korištenja nedopuštenih navijačkih rekvizita FIFA je kaznila srpski nogometni savez sa 25 tisuća švicarskih franaka, a ponove li se izgredi u bliskoj budućnosti bit će im oduzeti i svi kvalifikacijski bodovi...

U kvalifikacijskoj skupini 7 za nadolazeću svjetsku smotru u Južnoafričkoj Republici sa četiri boda "viška" ispred drugoplasirane Francuske vode Srbi, no zbog nedavnih aktivnosti njihovih navijača našim susjedima prijeti kazna koja bi poništila sve dobro što su igrači postigli.

Naime, korištenje pirotehnike prilikom ogleda sa Francuzima srpskom nogometnom savezu "osiguralo" je nemalu kaznu od 25 tisuća švicarskih franaka, no FIFA tu ne staje. Naime, ukoliko se izgredi ponove i u utakmicama sa Rumunjskom ili Litvom Srbima bi mogli biti oduzeti svi osvojeni kvalifikacijski bodovi.

"Kao i do sada pokušat ćemo poduzeti sve moguće mjere kako bi se izbjegli novi incidenti", poručio je tajnik FSS-a, Zoran Laković pokušavši barem malo umiriti srpsku javnost. Ovim potezom FIFA je još jednom javno obznanilo da će se protiv bilo kakvih oblika izgreda boriti svim raspoloživim sredstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!