Zimski sportovi

Krenuli i Red Wingsi

Ante Jukić • petak, 09.10.2009.
Krenuli i Red Wingsi

Iza nas je još jedna uzbudljiva noć u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Detroit Red Wingsi su konačno došli do prve pobjede u novoj sezoni, Pittsburgh Penguinsi slavili su u susjedskom derbiju protiv Philadelphije, a spomena je vrijedan i trijumf NY Rangersa na gostovanju kod Washington Capitalsa...

Tko bi rekao da će neka pobjeda Detroit Red Wingsa izazvati toliko pozornosti, no zahvaljujući "klimavom" ulasku u novu sezonu, aktualni vice-prvaci su, eto, doživjeli i to. Četiri dana po povratku s neuspješne avanture u Stockholmu, Red Wingsi su u svojoj Joe Louis Areni dočekali Chicago Blackhawkse, te u konačnosti slavili s tijesnih 3:2 i upisali premijerne ovosezonske bodove.

Prva trećina derbija Divizije Central nije donijela pogotke, a onda je na samom početku druge Sharp pogodio za vodstvo gostiju i produbljenje nervoze u momčadi Mikea Babcocka. Ipak, sredinom perioda Red Wingsi su ušli u "ludih" deset minuta, koje su okrunili s tri pogotka - najprije je situaciju s igračem više iskoristio Lidstrom, zatim se u listu strijelaca upisao Draper, dok je za 3:1 pogodio još jedan Šveđanin, Johan Franzen.

Iako je Versteeg devet i pol minuta prije kraja doveo Blackhawkse na gol zaostatka, domaćini su do kraja uspjeli obraniti svoju premijernu pobjedu. Koliko će im ova dva boda značiti u nastavku sezone, govori i izjava Mikea Babcocka odmah po završetku utakmice: "Ovo je velika pobjeda za nas, pao nam je veliki teret s leđa".

Za razliku od Red Wingsa, Pittsburgh Penguinsi su u novu sezonu krenuli odlično, s dvije pobjede, no onda su pomalo neočekivano na svom terenu poraženi od Phoenix Coyotesa, što svakako nije bio najbolji način punjenja samopouzdanjem uoči uvijek "vrućeg" izleta u susjednu Philadelphiju. Veliki pensilvanijski obračun ni ovog puta nije razočarao; bilo je tu puno iskri, beskompromisnih duela, ali i, onog što je najvažnije - golova.

Na žalost velike većine gledatelja u Wachovia centru, led su na kraju pobjednički napustili Penguinsi, koji su vodili praktički cijelu utakmicu. Na krilima dvostrukih strijelaca Brierea i Cartera, Flyersi su se nekoliko puta vraćali, no nikako nisu smogli snage za potpuni preokret i preuzimanje vodstva. Ključnim se na kraju pokazao pogodak Kennedyja za 5:3 sredinom posljednje trećine, budući da su domaćini do kraja uspjeli tek ublažiti poraz, golom već spomenutog Cartera u posljednjoj minuti. Osim Kennedyja, strijelci za goste iz Pittsburgha bili su Malkin, Staal, Guerin i Goligoski.

Zahvaljujući blitz-kriegu Mariana Gaborika, NY Rangersi su u posljednjoj trećini "okrenuli" Washington Capitalse, za konačnih 4:3, a istim rezultatom slavili su i Calgary Flamesi u Edmontonu, odnosno New Jersey Devilsi u Tampi, i jedni i drugi nakon kaznenih udaraca. Da stvar bude zanimljivija, Bourque je Flamese u produžetak odveo golom dvije sekunde prije isteka vremena, dok je Zajac iz Devilsa to učinio još kasnije, samo sekundu prije zvuka sirene!

U odličnu večer za goste uklopili su se još Anaheim Ducksi (visokih 6:1 u Bostonu, dva pogotka Selannea i Perryja) i Atlanta Thrashersi (dva gola Kovalčuka za 4:2 slavlje u St. Louisu), dok su domaće pobjede upisali Ottawa, Buffalo, Nashville, Minnesota i San Jose (hat-trick Heatleya u 6:3 slavlju nad Blue Jacketsima).

NHL, rezultati, 08.10.2009: Boston - Anaheim 1:6, Buffalo - Phoenix 2:1, Ottawa - NY Islanders 3:2, Philadelphia - Pittsburgh 4:5, Washington - NY Rangers 3:4, Tampa Bay - New Jersey 3:4 (SO), Detroit - Chicago 3:2, St. Louis - Atlanta 2:4, Nashville - Colorado 3:2, Edmonton - Calgary 3:4 (SO), Los Angeles - Minnesota 6:3, San Jose - Columbus 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!