Zimski sportovi

Pittsburgh lako, Detroitu derbi

Krešimir Ferlak • nedjelja, 11.10.2009.
Pittsburgh lako, Detroitu derbi

Bila je to radna subota u NHL-u. Čak 13 utakmica je bilo na rasporedu i gledao se odličan hokej. Red Wingsi su zaustavili Capitalse i stigli do druge pobjede, dok je Pittsburgh prilično lako prošao kroz Toronto. Tampa je stigla do prve pobjede uz hat-trick Ryana Malonea, dok je u pobjedi Anaheima blistao Teemu Selanne.

Utakmica koja je, nekako, privlačila najviše pozornosti bila je ona između Detroita i Washingtona. Riječ je o dvije ekipe koje pucaju na sam vrh, a kada vam Alex Ovečkin dođe u grad zabava je zagarantirana. Tako je bilo i u Detroitu. Bila je to vrlo izjednačena utakmica, Detroit je imao nešto više od igre i na kraju su zasluženo uzeli bodove. Poveli su, ipak, gosti. Već u četvrtoj minuti je zabio Matt Bradley. Do kraja perioda rezultat je vraćen u egal nakon zgoditka Ville Leina.

U drugom periodu postignut je samo jedan pogodak, za Red Wingse je sa igračem više zabio Jason Williams. Capitalsi su se vratili na samom otvaranju trećeg dijela, sada su oni imali igrača više, a strijelac je bio Brendan Morrison. Nakon toga su domaćini stisnuli, bili bolja ekipa, a nagrada je stigla sedam minuta prije kraja. Opet igrač više, a sada je precizan bio Thomas Holmstrom i Red Wingsi su stigli do pobjede. Ovečkin je zaustavljen na samo jednoj asistenciji, a glavnu ulogu u tome je imao kapetan Detroita, Nicklas Lidstrom, koji je i dalje ponajbolji branič svijeta.

Toronto je i dalje, uz NY Islanderse, jedina ekipa bez pobjede. Protiv aktualnih prvaka iz Pittsburgha, šanse nije bilo. Već nakon deset minuta utakmice Penguinsi su otišli na dva razlike. Matt Cooke i Sergej Gončar su bili strijelci. Na otvaranju nastavka Jay Rosehill je postigao svoj prvi NHL pogodak i vratio nadu Torontu da bi ipak ovo mogla biti njihova večer. Međutim, nije bila.

Večer su ukrali Sidney Crosby i Evgeni Malkin. Njihov show je trajao desetak minuta u kojem je Crosby postigao dva pogotka na asistencije Malkina i Pittsburgh je otišao na nedostižnu prednost. U trećem dijelu je prvo Toronto smanjio pogotkom Niklasa Hagmana, ali samo minutu kasnije Jordan Staal vraća na tri razlike i postavlja konačnih 5:2 za Pittsburgh.

Tampa Bay više se ne nalazi u rubrici sa Torontom, jer su jučer protiv Caroline stigli do prve pobjede sezone. Junak uvjerljive 5:2, ali teške pobjede, bio je Ryan Malone koji je postigao hat-trick. Carolina je povela preko Erica Staala, izjednačio je Paul Ranger, a Malone je svojim prvim pogotkom doveo Tampu do vodstva. Rod Brind'Amour je do kraja perioda izjednačio i to je bilo to od Hurricanesa. Do kraja je Malone zabio još dva, jedan dodao Steve Downie za konačnih 5:2 i olakšanje za Boltse.

Neuništivi Teemu Selanne najzaslužniji je za slavlje Anaheima u Philadelphiji. Finski veteran postigao je dva pogotka iz igre, drugi samo 16 sekundi prije kraja, a onda i zabio ključni penal za pobjedu Ducksa 3:2. San Jose je bio bolji od Minnesote nakon što su okrenuli dva gola minusa, dok je u pobjedi Ottawe nad Atlantom prvi pogodak u dresu Senatorsa zabio Aleksej Kovalev. Los Angeles je slavio kod St.Louisa, Buffalo u Nashvilleu, New Jersey na Floridi, a Columbus kod Phoenixa. Na domaćem ledu uspješni su bili još Edmonton, Chicago i Boston, s time da su posljednje dvije utakmice odlučene nakon penala.

NHL, rezultati, 10.10.2009.: Boston – NY Islanders 4:3 (SO), Toronto – Pittsburgh 2:5, Ottawa – Atlanta 4:2, Philadelphia – Anaheim 2:3 (SO), Florida – New Jersey 2:3, Detroit – Washington 3:2, Tampa Bay – Carolina 5:2, St.Louis – Los Angeles 1:2, Nashville – Buffalo 0:1, Chicago – Colorado 4:3 (SO), Phoenix – Columbus 0:2, Edmonton – Montreal 3:2, San Jose – Minnesota 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!