Zimski sportovi

Hermann Maier otišao u mirovinu

Mihaela Bradovski • utorak, 13.10.2009.
Hermann Maier otišao u mirovinu
Foto: EPA

Jedan od najboljih skijaša novije povijesti, Hermann Maier, završio je skijašku karijeru i otišao u mirovinu...

Hermann Maier ipak neće nastupati ove sezone. Herminnator je objavio kako se povlači u mirovinu i završava karijeru. "Odlučio sam završiti natjecateljsku karijeru. Puno sam razmišljao i shvatio kako je vrijeme za odlazak", objavio je Maier.

Maier je u ožujku zaradio još jednu u nizu teških ozljeda, međutim vratio se treninzima te pripremao za povratak u kanadskom Lake Louiseu. Ipak na kraju je očito kako je ponestalo motivacije, ali i želje za borbom sa stalnim bolovima i donesena je odluka o povlačenju.

Maier će ostati upisan u povijesti kao jedan od najuspješnijih skijaša. 36-godišnja austrijska zvijezda dokazala se u brzim disciplinama, a tijekom cijele karijere pratile su ga teške ozljede. Posebno teško bilo je 2001. godine kada je u prometnoj nesreći umalo morao na amputaciju noge, međutim uspio se vratiti i to nikad jači.

U karijeri je osvojio četiri ukupna naslova pobjednika Svjetskog kupa, zlatne medalje na OI u Naganu u superveleslalomu i veleslalomu, broncu u Torinu u veleslalomu i srebro u superveleslalomu, a na svjetskim prvenstvima uzeo je tri zlata (Vail spust i super-G, Bormio veleslalom), dva srebra (St. Anton spust, St. Morritz super-G) te broncu (St. Anton super-G).

Ukupno je ostvario 54 pobjede od čega 24 u superveleslalomu, 15 u spustu, 14 u veleslalomu i jednu u kombinaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!