Zimski sportovi

Tisuću bodova Nicklasa Lidstroma

Krešimir Ferlak • petak, 16.10.2009.
Tisuću bodova Nicklasa Lidstroma

U noćašnjim utakmicama Washington se vratio pobjedama, Colorado, Chicago i Phoenix su nastavili svoje serije, ali sve ih je zasjenilo veliko ostvarenje kapetana Detroita...

Nicklas Lidstrom je u pobjedi Detroita nad Los Angelesom upisao dvije asistencije i stigao do tisuću poena u svojoj briljantnoj karijeri! Lidstrom je postao prvi europski branič kojem je uspjelo doći do tisuću bodova i tek osmi svih vremena koji se može pohvaliti takvim ostvarenjem. S obzirom na fantastičnu karijeru, ovo i nije neko iznenađenje.˝Lijepo je konačno ostvariti to, ljudi već neko vrijeme pričaju o tome, a i lijepo je ostvariti pred domaćom publikom˝, rekao je nakon susreta jedan od najboljih braniča u povijesti. Publika mu se odužila ovacijama i pljeskom koji su trajali minutu i pol, a cijela je dvorana bila na nogama.

Red Wingsi su slavili sa 5:2, ali nije to bila nimalo lagana utakmica. Kingsi su poveli u prvom periodu pogotkom Dustina Browna, a Detroit je u nastavku okrenuo golovima Jonathana Ericssona i Thomasa Holmstroma. U trećem je periodu Henrik Zetterberg povisio na 3:1, da bi Los Angeles u igru vratio Justin Williams. Međutim, Detroit nije dopustio iznenađenje i golovima Kirka Maltbya i Briana Rafalskog postavili su konačnih 5:2. Pobjeda za Detroit u noći kada je sve bilo u znaku njihovog velikog kapetana.

Utakmica dana, barem na papiru, igrala se u Washingtonu, gdje su na noge Capitalsima stigli San Jose Sharksi. Prvi period je nudio zanimljivost, ali sve kasnije je bilo u znaku domaćina. Washington je stvorio početni pritisak, natjerao goste na nekoliko isključenja i pogotkom Aleksandra Semina sa dva igrača više stigli su do vodstva. Sharksi su se do kraja perioda malo pribrali, a izjednačenje im je donio mladi Ben Ferriero.

Drugi period je donio rješenje utakmice u samo 28 sekundi u režiji Alexa Ovečkina. Ovaj fenomenalni Rus još je jednom pokazao da je najbolji igrač svijeta u ovom trenutku. Postigao je dva pogotka u tom kratkom vremenu i potpuno usmjerio susret u Washingtonovu korist. Gosti se više nisu uspjeli vratiti i bilo je samo pitanje kojim će rezultatom susret završiti. Završio je, na kraju, sa 4:1, a posljednji pogodak večeri djelo je Matta Bradleya. Capsi su se vratili pobjedama, a Sharksima je ovo treći poraz sezone, koja je za njih počela dosta lošije nego prethodna.

Colorado i dalje živi svoj san. Momčad kojoj se daju minimalni, gotovi nikakvi izgledi da izbori doigravanje, trenutno predvodi Zapadnu konferenciju! Noćas su skinuli skalp Montrealu u njihovoj dvorani, na otvaranju sezone u Bell Centreu. Roman Hamrlik je doveo Canadiense do vodstva, ali brzo su to okrenuli Milan Hejduk i Kyle Cumiskey. Izjednačio je Tomas Plekanec sredinom trećeg, ali šest minuta prije kraja Ryan O'Reilly postiže svoj prvi Nhl pogodak za novo slavlje Colorada, koji ruše sve pred sobom baš poput lavine.

Ottawa Senatorsi su kod kuće sa 7:1 ispratili Tampu. Junak pobjede bio je češki napadač Milan Michalek koji je postigao svoj prvi hat-trick karijere i pokazao da bi mogao biti pravo pojačanje za Senatorse. Chicago je nanio novi poraz Nashvilleu, a u pobjedi 3:1, Tomas Kopecky, bivši Red Wings, postigao je prvi gol u dresu Blackhawksa. Phoenix je kod kuće, nakon produžetka svladao St.Louis, a pogodak vrijedan dva boda djelo je Eda Jovanovskog.

NHL, rezultati, 15.10.2009: Washington – San Jose 4:1, Ottawa – Tampa Bay 7:1, Detroit – Los Angeles 5:2, Montreal – Colorado 2:3, Nashville – Chicago 1:3, Phoenix – St.Louis 3:2 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!