Zimski sportovi

Colorado slavio i u Detroitu

Krešimir Ferlak • nedjelja, 18.10.2009.
Colorado slavio i u Detroitu
Foto: EPA

Subota je bila radna za čak 26 momčadi u Nhl-u. Colorado je nastavio svoj veliki niz i kod aktualnih prvaka Zapada, a s pobjedama su nastavili također i Rangersi, Penguinsi, Atlanta te Phoenix...

Colorado je i dalje najbolja priča otvaranja sezone. Avs'i su skup mladih igrača sa tek nekoliko iskusnih veterana i za sada se ta kombinacija pokazuje kao pun pogodak. Mnogi kažu da igraju iznad svojih mogućnosti i da ih ubrzo čeka veliki pad, ali za sada takvih naznaka nema. U Detroitu su stizali zaostatak i slavili nakon penala. Red Wingsi su bili apsolutno bolja momčad u prva dva perioda kada su mogli unakaziti goste. Međutim, postigli su tek dva pogotka. Na samom otvaranju susreta zabio je Justin Abdelkader, da bi na početku drugog perioda strijelac bio Todd Bertuzzi.

Početak treće donio je Red Wingsima četiri minute sa igračem više, a kada to nisu iskoristili slijedila je kazna. Cody McLeod je prvo smanjio rezultat, a dvije minute kasnije mladi Matt Duchene je postigao svoj prvi Nhl pogodak i izjednačio. Valtteri Filppula je ubrzo vratio Red Wingse do vodstva, ali Colorado pokazuje karakter i vraća se drugim golom McLeoda. Išli smo do penala gdje su uspješniji bili gosti i golovima Mareka Svatosa i Milana Hejduka uzeli su i drugi bod. Srčanost i borbenost Colorada je neupitna, također i veliki talent, te su Avs'i trenutno zasluženo hit cijele lige.

Noćna mora za Toronto se nastavlja. Ekipa koja ove sezone traži povratak na staze uspjeha i dalje nema niti jednu pobjedu. Noćas Maple Leafsi nisu igrali toliko loše, ali zahuktali Rangersi im nisu dali nikakvu šansu. Prvi gol na susreta zabio je Brandon Dubinsky krajem prvog dijela i to kao da je usmjerilo utakmicu, jer na otvaranju drugog perioda Rangersi su ekspresno otišli na tri razlike golovima Staala i Del Zotta. Ubrzo je Ian White vratio Toronto u igru, ali početkom trećeg Enver Lisin vraća tri razlike Rangersima i tu je bio kraj priče.

Pobjednički niz nastavili su Phoenix i Atlanta. Slično kao i Colorado, ove dvije ekipe iznenađuju sve. Atlanta je sa 4:2 prošla kroz Buffala, a dva pogotka zabio je Ilija Kovalčuk. Valja istaknuti da je prvi pogodak u dresu Thrashersa postigao Maxim Afinogenov, dugogodišnji napadač Buffala. Phoenix je kod kuće slavio sa 4:1 nad Bostonom i još jednom su Coyotesi odigrali odličnu obranu, što im se pokazuje kao glavna snaga u otvaranju sezone. Istaknuo se i kapetan Phoenixa, Shane Doan sa tri asistencije.

Aleksej Kovalev se vratio u Montreal kao igrač Ottawe, ali publika ga je dočekala ovacijama. Bivši igrač Montreala uzvratio im je sa dva pogotka i prevodio je svoje Senatorse do 3:1 pobjede nad Canadiensima! Pittsburgh je nastavio sa relativno laganim pobjedama, a u 4:1 slavlju nad Tampom Sergej Gončar je upisao pogodak i asistenciju. St.Louis je otvorio sezonu sa dvije pobjede u Švedskoj, nakon toga su stali, a pobjedama su se vratili jučer u Anaheimu gdje su deklasirali domaće Duckse sa čak 5:0! Dobar način za povratak na pobjedničku stazu.

New York Islandersi su ostali uz Toronto jedina momčad bez pobjede. Na njihovom ledu porazio ih je San Jose uz pogodak i dvije asistencije Joea Thorntona. Washington je nakon penala dobio Nashville, a opet je čovjek odluke bio Alex Ovečkin. Briljantni Rus zabio je dva pogotka iz igre, a postigao je i jedini penal za slavlje svoje ekipe. Vancouver je kod kuće bio bolji od Minnesote, a doma su slavili i Columbus te New Jersey. Dallas je iznenadio Chicago, a pogodak za dva boda djelo je braniča Stephana Robidasa.

Nhl, rezultati, 17.10.2009.: Buffalo –Atlanta 2:4, Toronto – NY Rangers 1:4, Montreal – Ottawa 1:3, New Jersey – Carolina 2:0, NY Islanders – San Jose 1:4, Washington – Nashville 3:2 (SO), Detroit – Colorado 3:4 (SO), Columbus – Los Angeles 4:1, Pittsburgh – Tampa Bay 4:1, Chicago – Dallas 3:4, Phoenix – Boston 4:1, Vancouver – Minnesota 2:1, Anaheim – St.Louis 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!