Hrvatski kup, osmina finala, 28.10.2009, 14:00 h
Jaska Vinogradar
1:4 Dinamo
Miroslav Slepička 11', 23'
Andrej Kramarić 90', 90'+2'
Dinamo

Kramarić i Slepi za prolaz

Vedran Attias • srijeda, 28.10.2009.
Kramarić i Slepi za prolaz
Foto: Davor Sajko

Aktualni osvajač Kupa, zagrebački Dinamo, lako se obračunao u Mladini s Vinogradarom i s rutinskih 4:1 prošao u četvrtfinale natjecanja...

Dinamo se odmah nakon ždrijeba zamijenio s Vinogradarom za domaćinstvo kako bi Plavi u Mladini pripremili pravu feštu. Za razliku od Maksimira na kojem se u srijedu sigurno ne bi skupilo više od par stotina gledatelja, u Mladini su stadion i okolni brežuljci bili puni do posljednjeg mjesta.

Trener Kruno Jurčić na teren je poslao kombiniranu momčad što je bilo i očekivano ako se zna kako Plavi u subotu gostuju u Splitu dok tjedan iza toga u Maksimiru gostuje veliki Ajax. Dinamo je naravno bio golemi favorit protiv trećeligaša kojeg vodi bivši trener Plavih Hrvoje Braović i Modri su to opravdali i na terenu.

Češki napadač Miroslav Slepička dobiva vrlo malo prilika kod Jurčića, no ozljedom Mandžukića i najavljenim odmorom Papadopoulosa otvorilo se mjesto Čehu koji je zabio dva pogotka; kao i mladi Andrej Kramarić.

Dinamo je nakon pola sata igre vodio nakon što je mrežu dva puta zatresao Slepička (16. i 29.) Prvi gol Čehu su namjestili Sammir koji je sjajno proigrao natrčalog Glavinu, a ovaj povratnom našao Slepičku dok je drugi pogodak Čeh zabio zahvaljujući snalažljivosti nakon još jednom dobrog poteza i udarca razigranog Sammira.

Dinamo je bio puno bolji i u nastavku, no golova nije bilo do samog kraja kada su domaćini preko Tina Lovrekovića, koji je iskoristio neodlučnost obrane Dinama, smanjili rezultat, no u sudačkoj nadoknadi Kramarić je dva puta lijepo reagirao i postavio konačnih 4:1. Posebno je lijep bio pogodak mladog napadača za 3:1 kada je pobjegao braničima i preciznim udarcem pod gredu riješio pitanje pobjednika.

Osmina finala Kupa: Vinogradar - Dinamo 1:4

Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Barbarić, Glavina - Tomečak (od 66. Chago), Calello (od 78. Tomić), Vrdoljak, Sammir (od 58. Ibanez), - Slepička, Kramarić

Hrvatski kup

osmina finala

Istra 19610:1Slaven Belupo
Zagreb3:1Segesta
Osijek1:0Inter-Zaprešić
Šibenik4:0Rijeka
Varaždin2:1Karlovac 1919
Jaska Vinogradar1:4Dinamo
Pomorac9:0Rudar Labin
Hajduk5:1Moslavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!