Zimski sportovi

Svindal propušta Levi?

Antonija Pavlić • nedjelja, 01.11.2009.
Svindal propušta Levi?
Foto: Kristijan Komarica

Prošlogodišnji pobjednik Svjetskoga kupa Aksel Lund Svindal natuknuo je kako bi zbog ozljede noge mogao propustiti sljedeću slalomsku utrku u Leviju...

Aksel Lund Svindal ozlijedio je nogu, točnije mišić desne noge na treningu u švicarskom Saas-Feeu početkom prošloga mjeseca, no uspio se oporaviti na vrijeme do premijerne utrke sezone u Söldenu.

Odluka o nastupanju u Austriji pokazala se, ipak, u najmanju ruku dvojbenom - Norvežanin je zbog jakih bolova morao odustati u drugoj vožnji, a odmah po svršetku programa potražio je pomoć u klinici u Oslu.

Norveškim novinarima otkrio je tom prilikom kako će barem dva tjedna provesti bez skijanja i snijega, no nije htio otkriti i hoće li nastupiti u slalomu u Finskoj.

Propuštanje toga događaja trenutačno mu se ipak čini kao najlogičniji i najpametniji potez. Time će "zaraditi" dva dodatna tjedna za pripremanje za prvi spust sezone u Lake Louiseu, a i dosadašnji nastupi u kraljici tehničkih disciplina u Svjetskome kupu (nikada bolji od 6. mjesta) i Leviju (nikada bolji od 20. mjesta) ne ulijevaju mu samopouzdanje za nastup u prilično nepripremljenom i osjetljivom stanju.

Njegov kolega iz američke reperezentacije Bode Miller izjavio je zato kako bi se mogao vratiti upravo u Leviju. "Mislim da ću biti spreman za slalom u Leviju. Bilo je lijepo ponovno se u proteklih nekoliko mjeseci naći na snijegu, premda nisam zadovoljan fizičkom spremnošću - na tome ću morati poraditi i kroz čitav siječanj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!