Nogomet

"Moramo gaziti od prve minute"

Vedran Attias • subota, 07.11.2009.
"Moramo gaziti od prve minute"
Foto: Davor Sajko

Kao i uvijek nakon europskih utakmica, Dinamo nema vremena za velike analize i psiho-fizički oporavak. U nedjelju navečer u Maksimiru gostuje druga momčad prvenstva Šibenik, no unatoč najavama gostiju kako u Maksimir dolaze slaviti - Kruno Jurčić očekuje pobjedu Dinama...

Par dana nakon poraza od Ajaxa u praznom Maksimiru, Dinamo se okreće novom izazovu i to pravom - drugoplasiranom Šibeniku. U slučaju pobjede gostiju u Maksimiru, Dinamo bi prvi puta ove sezone prepustio vodeću poziciju drugoj momčadi dok pobjeda Dinamu donosi ugodnih pet bodova prednosti i "mir u kući".

Trener Plavih Kruno Jurčić utakmicu najavljuje kao i svaku drugu: "Očekivanja su uvijek ista; idemo na pobjedu kao i uvijek u domaćem prvenstvu. Naravno, u tom smislu ćemo složiti i momčad." Momčad je umorna nakon Ajaxa, što zbog terena što zbog igrača manje, pa će trener Dinama osvježiti momčad za utakmicu sa Šibenikom.

Nije bilo riječi tko će igrati, no zato je jasno tko neće. Mario Mandžukić nije spreman, Ivica Vrdoljak ima problema, no liječnici će pokušati isforsirati da odigra barem dio dok Sammira nema zbog crvenog kartona u Splitu; Bišćan, Lončarić i Carlos su dulje vrijeme out: "Veliki potencijal je tu. Igrači su svjesni kakva nas utakmica čeka: "srce van, kvaliteta van" i moramo se nametnuti na terenu od prve minute", poručio je trener Jurčić.

"Sudac lupao na vrata svlačionice"

Kako bi što bolje objasnio atmosferu koja je vladala na terenu i svlačionicama u susretu s Ajaxom, trener Jurčić otkrio je detalj koji se dogodio prije utakmice: "Sudac je lupao na naša vrata svlačionice prije nego što mi uopće izašli na teren protiv Ajaxa; to je nešto što nisam nikad doživio i stvarno ne znam što je to trebalo značiti."

O Šibeniku ima samo riječi hvale: "Ekipa koja svojim plasmanom pokazuje da je ozbiljan klub. Gospodin Karačić nastavlja odličan trenerski niz, otkrio je neke nove mlade momke i dobro ih ukomponirao. Uz sav respekt Šibeniku, mi sutra moramo gaziti od prve minute." Najopasniji igrač gostiju je Ermin Zec koji ipak neće dobiti posebnu pratnju: "Nema razloga da to radimo jer nikada to ne prakticiramo. Prije sam govorio kako je on igrač koji je odavno prerastao prosjek naše lige i to dokazuje i ove godine tako da ćemo posebno pratiti na njega."

Na pitanje "je li Zec igrač koje bi Jurčić volio vidjeti u Dinamu?", trener Plavih rekao je sljedeće: "Cijenim igrače koji imaju brzinu. Iako on nije klasični golgeter, uz svoju brzinu i eksplozivnost on daje i određen broj golova; sve u svemu, volim takav profil igrača."

Osjeća li Jurčić pad morala kod igrača nakon poraza od Ajaxa: "Kada su loši rezultati, normalno da to igrači teže proživljavaju, no moji su igrači više bili frustirani s nečim što hrvatska javnost nije tako primijetila; igrači su bili frustirani zbog osjećaja nemoći zbog granica koje osjećaju, granica koje nam nije predviđeno da mi ove godine pređemo. Ovo sve ostalo samo budi inat u njima da se probude i daju sve što se od njih očekuje; već protiv Šibenika", završio je strateg Modrih.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!